2010-08-30

Dagarna bara rusar iväg här på Österlens folkhögskola. Idag har varit en lugn dag med vissa intressanta inslag. Började med info från malmö högskola där jag under året ska läsa 15 högskolepoäng. Rätt långtråkigt informationspass tätt åtföljt av en timmes "lektion". Dagens fokus låg på beslut kring vart och hur vi ska resa nästa år samt nu till hösten. Beslutet blev nog att vi åker till Indien som sagt tidigare, är där några veckor för att sedan göra fältstudier innan vi, som klass, återsamlas i Bangladesh för gemensamt programm. Det skrämmande med denna lösning är att vår lärare inte kommer kunna åka med oss utan han kommer till Bangladesh när vi redan sett världen ett tag. Läskigt men utmanande och spännande. Vi beslutade även att höstens resa blir en vecka i St Petersburg. Allt verkar lösa sig så jag får ut maximalt av mina studier. Nu väntar bara lite krångel med CSN som segar med brevutskick innan allt är klaffat.

Som måndags föreläsare kom en kille och pratade om droger. Han tacklade detta på ett ovanligt sätt och gjorde lite komedi av det hela. Detta gjorde att man faktiskt lyssnade på vad han hade att säga och inte bara fokuserade på att man hört allt ihop förut. Han pratade även om alla droger, även kaffe, vilket var intressant.

Dagens kvällsaktivitet bestod som vanligt, måndag till onsdag, av Fångarna på fortet i glada vänners lag. Underbart!

2010-08-29

Idag var ytterliggare en kul dag på folkhögskolan. Vi var på en tur runt i Österlen för att se oss om lite. Vi började turen med att besöka ale stenar vilket är en cirkel med stenar av storleken större som är plaserade i en oval. Sedan gick vi en sväng ut med havet och kollade in ett fiskeläger innan vi åkte vidare till Simrishamn för att äta medhavd matsäck. Sista stoppet på turen var ett naturreservat. Det hette Stenshuvud och var jättefint. Några av oss var dock lata och tyckte att det lockade mer med kakbuffé än att gå omkring på en massa berg så vi begav oss till en sådan efter att vi kollat in stället lite grann.
Resten av dagen har bjudit på en sovstund, samtal hem, filmtittande och ätande av rester.

2010-08-28

Så igår var en tankeväckande dag. Vi hade mycket diskussioner i klassrummet rörande vå utbildning och jag är just nu inte säker på om det kommer bli som jag vill eller något jag tänkt mig. Jag kan berätta mer när jag vet hur det kommer bli. Ska iallafall ståpå mig och kräva det jag vill ha ut av utbildningen.

Igår var även dagen då Jag, Tina och Andrea begav oss till Malmö för festival. Jag säger bara Skövdes matfestival släng dig i väggen. Vi hade jättekul och vi kollade på en killa som heter Emil Jensen som var skit bra. Atmosfären i Malmö var underbar och humöret var på topp.

Här kommer lite bilder från en av alla konstverksutställningar.


Vi hittade även den här snubben

2010-08-26

Idag har vi kollat bollywoodfilm hela dagen typ. Jodhaa Akbar heter den, slutet ska vi se imorgon. Här är min favorit sång ur filmen so far.2010-08-25

Nu väntar snart sängen igen. Man blir så trött av allt nytt som händer. Var en snabbis på en fest som inte var skit kul men det är ändå alltid roligt att komma ut och träffa folk. Tyvärr började festen kl 20.00 och i Slummen, där jag bor (mitt internat kallas så ;p), så kollar vi troget på Fångarna på Fortet kl. 20.00 - 21.30. Självklart med vissa undantag för svikare och annat drägg ;p. Nä, men vi är iallafall ett troget gäng. Så när vi kom till festen verkade den nästan slut så vi gick hem igen.

Internatträffen vi hade förut var inte nått särskilt. Vi fick reda på reglerna för internatet och vi gjorde en lista över vem som ska ta ut soperna och hålla ett extra öga i köket. Nästa vecka är min vecka eftersom jag flyttar sedan. Jag gjorde även en utflykt till Bo Ohlssons som nu är min nya favorit affär. Helt galet stort var det och galet med grejer. Mitt mission där var att köpa tandkräm eftersom jag glömde det igår och därför inte kunnat borsta tänderna ordentligt... Mycket jobbigt.

Jag hittade ett as snyggt hus när jag var ute och vandrade.


Min efterlängtade tandkräm :D


Nu är det dock sängen som kallar. Godnatt allesammans.
Ciao

2010-08-25

Då var det ett par dagar sedan jag skrev. Beror mest på att jag inte haft något internett förns nu.

Igår var då den stora dagen, min flytt ner till Skåne och Österlens folkhögskola. Nu ska jag bo på internatet där i två veckor innan jag blir sambo. Det är ett helt okej internat än så länge. Jag bor i ett enkelrum som innehåller två sängar, ett skrivbord, en liten byrå, en garderob, en bokhylla och en hall med plats att hänga upp jackan och ett handfat.
Än så länge har det mest varit information om hur kursen kommer läggas upp, eller ja, inte läggas upp utan det har mest informerats om hur vi själva får lägga upp kursen som vi vill. Vi ska antagligen bland annat göra en studieresa till en folkhögskola i Danmark och en eller två veckors resa till antingen Egypten, Lappland, Minsk eller St Petersburg. För egen del hoppas jag på Ryssland. Det kommer nog dock bli en lång, intensiv och mycket rolig höst. Nu måste jag dock kila för vi ska ha internatträff om en liten stund.
Ciao!

2010-08-23

Nu närmar sig verkligen morgondagen med stormsteg. Det enda som fortfarande är uppackat på mitt rum är min dator, mina krukväxter och sängen som jag ska skruva isär ikväll. Min resväska gick igen med nöd och näppe, jag satte mig på knä på den och hoppade lite för att få igen den. Satsade verkligen på att få med så mycket som möjligt.De väskor jag ska bära imorgon. En hand ledig till kudden är det beräknat att jag ska ha.Som sagt så gick det med nöd och näppe. Här kan man se lite av innehållet i väskan...Idag har jag hunnit bocka av det mesta på min att-göra-lista redan. Jag har gjort pankakssmet så lillasyster ska få pankkakor när hon kommer hem efter första dagen i åttan och jag har tvättat bilen lite snabb eftersom den ska besiktigas på onsdag. Jag var hos mormor och morfar och fikade och jag har köpt linsvätska för ett tag framöver. Känns som om jag är redo för mitt stora äventyr.

2010-08-22

Vilken produktiv dag jag haft idag....inte. Har tvättat cirka 7 maskiner tvätt idag och packat alldeles för mycket i min resväska eftersom jag helst vill ha med allla kläder för att kunna välja och vraka mina två första skåne veckor. Helt sjukt. Och vi, delar av familjen och jag, var hos farmor och hämtade en bäddsoffa till mor och lite grejer jag haft stående där. Nu är jag uppe i 17 bananlådor, 3 pappkassar, 2 plast lådor, någon övrig låda och en massa löst som ska med i flytten. Till saken hör ju att även den blivande sambon har saker nerpackade. Vi kommer inte få plats själva i den nya lägenheten.

Tänkte visa lite vad för möbler vi köpt. Det mesta är IKEA saker så jag hämtade lite bilder från deras hemsida eftersom våra egna exemplar är isärskruvade på äkta IKEA vis.Vårat köksbord ur serien Bjurstad med praktiska utdragsskivor. Vi sattsar mest på svarta/mörka möbler eftersom de är lättare att köpa färgglada detaljer till och byta om man känner för det.

Köksstolarna är stolen Martin :).


Den enda möbel som inte är svart är det tänkta soffbordet som vi valde ur Lack serien.


2010-08-22

Godmorgon världen!

Idag ska jag tvätta hela dagen, förutom en kort tripp då vi ska åka ut till farmor för att hälsa på och hämta en bäddsoffa. Jag har börjat packa lite inför tisdagens flytt ner till Skåne och insett att jag antagligen inte kan ta med allt jag vill ha med om jag även vill kunna stänga väskan. Detta är lite problematiskt men jag får väl packa om så fort jag tvättat färdigt och sålla bort det som jag inte absolut nödvändigtvis måste ha med.

Igår kväll var jag på en underbar konsert i Tidaholms kyrka med systrarna Gergana Andersson och Asya Miteva. De spelade fyrhändigt piano. Mest klassikmusik men även lite andra stycken. De är sjukt duktiga de där bulgariska systrarna och det var en skön avslutning på shopping dagen.
Ciao

2010-08-21

Idag tog jag tag i ett av mina största problem inför min flytt. Min garderob. Jag är en av de där tjejerna som absolut inte har något i sin garderob utan ser till att ha samma storlek som sin lillasyster och sin mamma så man praktiskt nog kan låna kläder vid behov. Nu ska jag ju då flytta 40 mil söderut vilket innebär att jag måste skaffa mig egna kläder. Så mor min och jag begav oss till Jönköping och A6 för att shoppa. Hem kom jag med två par jeans från carlings, en vit basic topp från BikBok, en svart basic topp, en tunika och trosor och strumpor från Lindex och en klänning från Flash. Älskar att vara tjej eftersom tjejkläder är billigare än killkläder och jag är ganska snål. Hela kalaset idag gick på 1432 kronor vilket är ganska bra för så mycket plagg.


Här är ett par av jeansen och tunikan


2010-08-20

Ny blogg, nytt liv. Mitt första inlägg i den här bloggen. Borde väl ha något vettigt att prata om men inte än. Tänkte mer börja med att presentera vad bloggen kommer handla om.

Ja, jag är då en 19årig tjej påväg mot nya äventyr. Om ungefär 3 dagar ska jag flytta hemifrån för andra gången i mitt liv. Denna gången till Skåne. I Skåne väntar en utbildning i Sydasienkunskap på Österlens folkhögskola vilket ska bli väldigt spännadne. Om ytterliggare 12 dagar så ska jag även bli sambo vilket också är stort och lite läskigt.

Vad den här bloggen alltså kommer handla om är min utbildning, min stundande resa till Indien(då bloggen eventuellt kommer ligga nere i tre månader på grund av eventuell bristande internettuppkopling) och mitt nya samboskap. Vilka svårigheter som kommer uppstå, vad som är roligt, saker som intreserar mig och lite annat ditt och datt. Självklart kommer jag även skriva om mig själv. Ja, det var väl i korthet vad det hela kommer handla om...Så här har mitt liv sett ut nu de senaste tre månaderna sedan jag flyttade från Skövde, hem till Tidaholm. Helt enkelt i väntan på skåne-flytten.

RSS 2.0