2010-11-30

Gud vad det busar i vädret. Igår var typ inga lärare i skolan. Alla var insnöade, likadant på sambonsskola. Idag hörde jag om en tjej som det tagit fyra timmar för att ta sig från Malmö till Tomelilla, en resa som brukar ta en timme. Allt detta för typ 15cm snö. Konstigt kan man tycka, men här nere i syd finns inte mycket snöberedskap samt att det blåser eftersom allt är platt så snön bildar drivor lite här och var. Toppen. Min gamla hemort har även mest snö i hela Sverige om man ska tro SMHI. 79cm är tydligen någon form av rekord.

På denna äckliga, snöiga dag har jag gått i skolan, ända till 15.30 idag faktiskt. Bäst var Hassans Islam föresläsning. Han är så bra på det där föreläsandet.

Här hemma har även kolakoket kommit till skott och blivit av och allt det där :)


2010-11-28

Första advent. Under bart att närma sig julen. Idag hade jag och pojken planerat att koka kola och baka pepparkakor. Pepparkakor blev det iallafall. Goda blev de och fina. Trots att vi inte hade några formar. Nu lagas det mat. Kycklingklubbor och ris. Inte fy skam direkt :).


Pepparkaksdegen. Mycket god trots att den var färdig när vi inhandlade den.


Sambon, i full färd med att knåda


Några av våra fina skapelser :)

2010-11-27

Jul jul, underbara jul. Jag är verkligen den där typen som helt osmakligt pyntar massor överallt och sedan njuter underbart mycket av att ha pyntet omkring mig. Kanske inte så kul för min designande sambo men han får stå ut. Dock hade jag inte lika mycket pynt som jag mindes men det fanns så det räkte. Idag har nämligen lägenheten pyntats. Bara dörren som får vänta på ev. krans. Den är ju så himla ful den jag har men kanske....

Mysig kan man väl inte säga att dagen varit dock. Mest storstädande men nu är lägenheten mysig och fin vilket är kul. Imorgon väntar kolakok och pepparkaksbak.

Nya adventsljusstaken.Micron ;p

2010-11-26

Dagarna går och går. Inte konstigt. Bara att de rusar förbi. Nu har liksom en vecka gått och det är helg igen. Denna helg bjuder på städning och julpyntning. Mysigt mysigt. Ska bli roligt att se om den nya adventsljusstaken blir bra. Annars kommer det bli en mycket lugn helg för min del. Nu ikväll är det bastu/slut på tenta fest. Ska bara visa mig en kort stund. Är inte särskilt sugen på party. Fick nog på fiskfesten ;p. För övrigt så bastar jag inte pga svimningsrisken och tentan vet jag inte om det var något att fira. Kan ha gått precis hur som helst. Hoppas på G iallafall.

Jaja, nu ska jag inte svamla mer. Dags att bege sig mot slummen....

2010-11-25

Mys mys och åter mys. Idag har jag och sambon torsdagsmys och kollar Kyle XY i mörklagd lägenhet. Just nu har vi dock särat på oss och sitter vid var sin dator. Snart dags för ett avsnitt till dock.

Den här veckan har varit så konstig. Ledig måndag och onsdag. Konstig tisdag och sjuk lärare torsdag. Igår anlände även den äckliga och länge fruktade snön. Positivt med den är dock ljuset den sprider och julkänslan som infinner sig. Snart är det ju 1a advent och jag är redan klar med 4 julklappar. Så skönt. Kanske slipper stressa i år med.  Jag gillar att vara ute i god tid.

Nä, nu väntar sambon och soffan...

2010-11-23

Idag har varit en sjukt konstig dag. Började fint emd föreläsningar om hållbarutveckling och ekologiskt jordbruk vilket var helt okej. Sedan skulle sydasienklassen få besök av föreläsarna och organisationerna bakom. Bara det lilla problemet att nu mera är sydasienklassen 3 personer, med lärare 4, och beökarna 7 personer. Vi hade inga direkta frågor så det hela slutade med att vi fick veta att luften är tunn när man bor på berg, no shit. Att idrottar kommer till berget för att öva. Att turismen ökar på grund av lyckade bollywoodfilmer. Vi fick även tips på dessa filmer. Sjukt konstigt och en väldigt jobbig situation.

Eftermiddagen blev bättre. Hassan kom och föreläste om Islam vilket jag tyckte var väldigt intressant eftersom jag älskar religion. Synd att inte alla religions föreläsare varit lika bra. Hade gärna heft en Hassan som var expert på hinduism också. Men men, Islam är ju en väldigt spännande religion också :)

2010-11-22

Hurra för svenska system och subvention av preventivmedel för ungdommar. Var precis nere på apoteket för att införskaffa p-piller. Blev där upplyst om att om man är skriven i Skåne får man gratis preventivmedel tills man fyller 20, visst är det toppen. Dock visade det sig att detta inte gällde mig, trots att jag är skriven i skåne. Varför kan man fråga sig, jo för mitt recept är skrivet i Tidaholm. Inget att göra åt det. Men i Tidaholm är det också ganska bra, där är pillren subventionerade för alla ungdomar. Det är ju okej. Ett paket för tre månader går alltså på 25kr vilket jag kan leva med. Men detta gäller inte om man bor i skåne och behöver ta ut pillren här. Nej, nej, varför samköra systemen lite så att subventionerna faktiskt funkar för ungdomar överallt. Så idag fick jag betala 96kr på grund av att jag inte har fattat att jag borde gått till en barnmorska här i Skåne trots att jag har ett fullt fungerande recept från en barnmorska i Tidaholm. Alternativt att jag borde plockat ut mer piller när jag var hemma på höstlovet. Bra jobbat hörni, verkligen genomtänkt.

2010-11-21

Ojojoj, silken dag det blev igår. Inte alls som vi tänkt utan lite roligare :). Började dagen med att shoppa en ny adventsljusstake på Bo Ohlssons. En grå blev det som vi ska fylla med nötter innan ljusen får plats nästa helg.

Sedan bjöd dagen på chokladfudgebak. De blev inte helt perfekta men goda, vilket absolut är det viktigaste. :D
Ingredienser :DKokande smet <3

Efter baket kom Lisa och Fredrik för att spela katamari. Senare anlände även Anna och det blev middag av det hela med en hel del singstarande :)

Dinner party ;)
SingStar ;p

Det var min helg det. Idag har jag ledigt för att skriva tenta. Är dock typ klar med den så jag gör en massa annat skoj istället. :D

2010-11-20

Ojojoj, what a night. Fiskfesten blev nog lika bra som vi trott. Hade sjukt kul och många fina utklädnader fanns det. Dansandet och det goda humöret flödade. Musiken var topp. Allt man vill att en lyckad fest ska vara. Dock fick kvällen ett abrupt slut med lite slagsmål. Som tur var så varade det bara en kort stund och allt lugnade ner sig. Festen fick dock sluta i och med det men det kändes ganska okej. Lite tråkigt att folk som inte borde dricka inte fattar att de inte borde. Vore ju bra om folk kunde veta sånt om sig själva. Här kommer lite bilder från gårdagen iallafall :)


2010-11-16

FISK-FEST PÅ FREDAG!! BE THERE OR BE SQUARE!!


2010-11-15

Jag vet att farsdag var igår och trots att det inte är en högtid jag firat på snart 5 år så vill jag ändå skriva lite om det där med pappor som är bra. I mitt liv har jag haft två toppen pappor. En biologisk och en extra. Jag har haft förmånen att se min extra pappa som min riktiga pappa samtidigt som min biologiska pappa varit min riktigt pappa. En del har tur.

I vanliga fall brukar jag deppa lite så här runt farsdag, och har gjort så av naturliga själ sedan min biologiske pappa dog. Men inte i år. Känns okej i år. Visst saknar jag honom fortfarande och tänker på honom nästan varje dag, men det är okej. Man behöver inte "komma över" någon sorg, man kan acceptera och lära sig leva.

Dagens inlägg och titeln årets bästa pappa vill jag dock tillägna min extra pappa. Han har funnits där i vått och tort sedan jag var tre år gammal. Han har alltid ställt upp och oroat sig när det behövs. Han är expert på att behandla alla sina tre döttrar lika, trots att bara en är biologisk och han har ett enormt hjärta. Utan honom hade jag aldrig klarat mig och han är en av mina största förebilder.

Så pappa, jag älskar dig!

2010-11-13

Idag känns som en bättre dag än igår. Har fått lite perspektiv på tillvaron igen vilket är skönt. Men december blir fortfarande inte så skoj.

Min dag idag har mest spenderats i soffan framför 8 simple rules och bollywoodfilmen Joodah Akbar. Sambon kom hem vid 9 imorses och bara drösade i säng och kom upp igen vid två. Har vallat honom till Ica och nu lagas det mat. Kyckling och ugnsstekta rotfrukter. Yummie :D Har varit en bra dag trots allt.

2010-11-12

Just nu känns det lite tufft. Hatar att vara vuxen och skulla ta hand om sig själv. Inte alltid så himla lätt. December blir en rätt trist månad.

Idag har det dock mest hänt bra saker. Afrikaklassen har kommit hem, mycket efterlängtade var de.

2010-11-11

Är nyss hemkommen från skolans Mårtensafton där det bjöds på musik (arabisk) och mat och dryck. Varmrätt bestående av gås, eller kikärtsbiffar beroende på preferens och efterrätt i form av äpplekaka. Förrätten var, för de modiga, svart sopp, som är soppa på blod med bitar av något i som jag tror var gåslever i detta fallet. Den bästa beskrivningen av soppan kom min lärare med; "Det luktar som pepparkaka och bilolycka". Kan meddela att jag inte var modig utan åt sparrissoppa istället. Mycket beroende på endel bilder Torvald visade igår på getoffrande. Inte mysigt.

Mer nytt är att vi nu mera kommer bli bara tre stycken i klassen från och med nästa vecka. Jag hoppas Ronjis får det bra och att vi ses i Indien :). Lite sorgligt är det dock för oss andra.

Nu ska jag försöka samtala med min sambo som är djupt försjunken i nått grafisktarbete, tror att det ska bli en kalender. Inte helt lätt att kontakta den mannen när han arbetar...Wish me luck!

2010-11-10

Jahaja, nu har halva veckan gått. Idag har inget alls som är särskilt nämnvärt hänt. Har skrivit klart tentafråga nummer 3, kollat ett avsnitt av glee och ett av one tree hill, fäst trådar i en mössa jag stickat till lillstrumpan, haft en föreläsning med Torvald, pratat med systeryster i 2 timmar och varit ute och gått med sambon. That's it. Och regnar gör det också. Man får väl vara glad över att det inte är snö iallafall. Fick tilbaka mitt pass från Indiskaambassaden också. Jag fick visum, suprise. Nää, nu ska jag gå och prova ett playstation spel som jag fick låna av Lisa-Fisa.

Ciao

2010-11-09

Silken dag det har varit idag. Har varit på moskén i Malmö på studiebesök. Så himla fin var den och han som guidade (stavning?) var jättetrevlig och lite vimsig. Ny fina mattor hade de som var mysiga att gå på.

Resten av dagen har spenderats i Malmö. Har käkat kebab och så också. Och gått i massa affärer och Lisa har köpt massa saker till fiksfesten. Mycket mysigt kommer det bli. Kollade även in lite vad man skulle kunna ge bort i julklapp och hittade kanske en till Jonas mamma. Har iallafall en idé om vad det kommer bli. Kan ju inte skriva det här dock, det vore ju rätt dumt ;p.

Sedan var det strul med tåget hem så vi kom hem typ 40/50min senare än vad vi borde gjort så vi tänkte kolla hur bra skånetrafikens resegaranti fungerar. Hem kom vi ju iallafall så det var ju bra.

Har haft huvudvärk hela dagen också men den bröt ut i en grym mördar variant när vi kom hem så min gulliga sambo kilade ner till Ica och handlade alvedon till mig. Nu känns huvudet bättre och här sitter vi vid varsin dator och dricker the :)





Btw, har jag nämnt att jag klippte av mig håret på lovet??

2010-11-08

Gud vad jag längtar till julen i år. Vill pynta, baka och stöka. Köpa julklappar och ät massa mat. Verkar dock inte bara vara jag som läääängtar sjukt mycket i år. Så till alla er julsaknare där ute kan jag tippsa om en riktigt bra och rolig julblogg, sannaschristmas.blogg.se . Helt klart en hjälp för att hitta rätt stämning.

Igår tog julsaknaden överhanden så jag och sambon, mest jag, beslöt att vi skulle skriva en lista med allt vi vill baka till jul. Lite knepigt kanske eftersom vi åker hem till våra föräldrar ett par dagar innan jul och sedan återvänder sambon efter typ 2 veckor och jag efter typ 3 månader. Men vi beslöt att adventsbak kanske blir våran grej. Listan blev tyvärr 12 punkter lång vilket inte riktigt passar studentplånboken men vi tänkte banta ner de 10 godissorterna till 3 eller 4 och så där. Så vi ska nog få bukt med julen i år också :)

2010-10-07

Så var höstlovet slut och jag har rest hem till SKåne igen. Känns ganska skönt att vara hemma. Dagen har ägnats åt tentaskrivning, stickning, läsning, tvättande och inhandlande av proviant samt spolarvätska och tops. That's it.

Lovet bjöd på många underbara och roliga stunder. Fika med massa vänner. Lunch med mor- och farföräldrar. Barnvaktande av liten sysling och en massa mys hemma. Känns alltid skönt att vara hemma hos mor med familj och fylla på batterierna. Min familj är så himla viktig för mig.
Min mor när vi var på barnenshus :)

Idag är sambon i Malmö och spelar, övar visst inför nått stort som ska hända i sommar. Hoppas på att man ska kunna gå och titta på honom då. Snart kommer han dock hem och då blir det mat :D. Mammas köttbullar, makaroner och eventuellt utdrygande med korv. Får se vad han jag delar färg-tv med säger när han kommer hem.

Imorgon börjar en ny spännande vecka. Har inte riktigt koll på vad som ska hända men det blir säkert väldigt roligt.

Hoppas alla där ute haft en lika bra vecka som jag!

RSS 2.0