2010-09-26

Då var helgen slut. Har haft en mycket rolig och händelserik helg fast samtidigt har den innehållit mycket slappande och stickande. Igår var det dock Lund och kulturnatt som gällde, bilder kommer när jag orkar. Hade en mycket intressant dag och idag har jag och sambon vart hemma och satt upp tavlor och flyttat in i förrådet.

Imorgon börjar ny vecka och hur börjar man en sådan på ett bättre sätt än med att gå till tandläkaren :S. Önska mig lycka till!
Ciao

2010-09-23

Har nu stängt av TV'n efter att kollat på idol med sambon. Fast vi pratade mer än vad vi kollade tror jag. Mycket snack om livet döden och allt annat intressant som finns att disskutera. Sånt gillas skarpt så här en torsdag kväll. Har även blivit bortskämd idag igen och servad med pasta och falukorv samt en kopp the i soffan. Han skämmer bort mig mer än vad som är nyttigt ibland men det gillar jag skarpt.

Dagens stora lycka i sambovärlden är dock att vi äntligen, efter nästan tre veckor, ska få ett provisoriskt föråd att ha våra grejer i. Finally!! Vi ska slippa dela lägenheten med tomma bananlådor och julpynt som inte ska tas fram än. Ska bli himla skönt. Andra positiva saker med förrådet är att vi kommer få plats att ställa bokhylla/-or och sängbord. Så en tur till typ IKEA är att vänta för inhandlande av nya möbler. Gud vad roligt det kommer bli att komma iordning nu.

2010-09-22

Dagens tecken har varit ekologiskt och rättvisemärkt. Har haft temadag om detta ämne och känner mig nu inspirerad att förändra världen. Antagligen, och tyvärr, så återgår mitt shoppande till det normala. Hittills har jag aldrig lyckats hålla mig till de miljövänliga och rättvisa varorna eftersom de ofta är dyrare än alternativen. Egentligen är det ju inte klokt att man prioriterar ett par kronor över människors välbefinnadne men sådan är situationen just nu. Ekonomin håller inte helt för allt jag vill åstakomma.

Vi pratade dock om att göra något nu när SD haft ett så bra val. Eventuellt någon form av "fika för jämlikheten"-kampanj eller något. Hoppas att detta projekt faktiskt blir av och inte rinner ut i sanden som så mycket brukar göra. Vore skönt att göra något som visar att vi inte stödjer förtryck eller ojämlikhet. Något som visar att vi inte är etiketterna som sätts på oss utan att vi alla i grund och botten är samma sak: Människor!

Jag gillar olika!

2010-09-21

Är hemma och relativt välbehållen efter en natt i skogen. Har inte sovit ordentligt och ätit ordentligt först idag men jag har haft ganska kul och det var iallafall lite mysigt. Skeda upp sig i ett vindskydd är bättre än det låter. Trots regn under hela gårdagen så höll de flesta folkhögskolestudenter modet uppe det var bara när mat-bristen blev för stor som humöret dalade. Detta råddes det dock bot på med en räddningsgrupp bestående av två elever och en lärare som begav sig till Sjöbo och Netto för inhandling av proviant. Natten var kall och sovplatsen hård vilket gav en dålig sömn.

Dagen har varit lite bättre. Solen har lyst. Jag har planterat ett träd. Vi fick tinad mat. Enda tråkigheterna var bristen på kartkunskap som ledde till en långprommenad och att mitt godis tog slut (inte pga mig ska tilläggas). Detta är ju trots allt inga stora missöden så jag skulle ge dagen betyget godkänt. Är dock mycket glad över att vara hemma och över att jag kommer få sova i sin egen säng som är mjuk, varm och innomhus i natt.

2010-09-19

Idag väntar bara roliga saker. Ska snart ställa mig och göra köttbullar och något med potatis, antagligen kokt eller mos. Sedan ska det bakas kladdkaka, kollas på film, packas inför morgondagen och eventuellt skypeas med SysterYster. Ingen dålig söndag med andra ord!

Btw, har nog glömt att säga det men om ni vill kolla in vad vi håller på med på Österlens folkhögskolas internationella kurser så finns vi på nätet. Kolla in våran Kurskorre.

2010-09-18

Min första dag på min ensliga helg har varit mycket bra än så länge. Har åkt fram och tillbaka till Malmö och fixat det där jäklans kortet till visumet inför St Petersburg resan, sen var jag och shoppade saker till vandringen på måndag. Detta är mina fynd:


Tror särskilt att skoskavsplåster och godis kommer vara nödvändiga om det ska regna som utlovat. Kan bli så deppigt utan godis då. Att det bara kostade 4.90hg på Bo Ohlssons var ju bara ännu bättre.

Har även varit mycket kreativ och "hittat på" ett bröd som jag bakat och nu sitter och väntar på att få smaka på. Hoppas att det är lika gott som det ser ut.


Men nu ska jag fortsätta beta av min "att-göra"-lista så jag kan ägna hela morgondagen åt slappande.
Ciao!

2010-09-17

Då har man varit stor och varit och röstat idag då. Detta är både en rättighet och skylldighet jag inte ville missa. Eftersom jag dock befinner mig 40 mil från min vallokal så var jag tvungen att förtidsrösta. Kan ju inte pendla 5 timmar för att rösta på "rätt" dag kanske.

De senaste dagarna har varit ganska lugna. Hade tacco-kväll på skolan igår och idag är det fredagsmys med pojkvännen som gäller. Han är så söt mot mig idag när jag har ont i lederna så jag mest ligger i soffan och njuter av att vara ompysslad. Resten av helgen får jag dock klara mig själv. Har dock plannerat in bak av kladdkaka och mys i lägenheten. På att göra listan står även fixa kort till visumansökan och inhandlande av gummistövlar, plåster och blodsockerhöjande proviant. Ska nämligen på vandring och camping utflykt måndag-tisdag nästa vecka. Wish me luck!

2010-09-15Ska bli...Kan någon gissa morgondagens lunch och förhoppningsvis dagens kvällsmat? Hoppas på att pojkvännen gör många sådana här till mig. Inte helt fel att ha en sambo tycker jag :D

2010-09-13

Vilken dag det har varit gott folk. Började nio imorse, som alla mornar, och hade då lite info inför den kommande Indien resan. Från 10.30-15.00 var jag på en föreläsning om den gode och den onde vilden. En ganska bra föreläsning om än ganska lång. Sedan hade jag min första lektion i afrikanska trummor. Det kommer bli en mycket intressant kurs. Dagen har avslutats med ett gympa pass och nu ska jag vika tvätt och hinna få lite skolsaker avklarade innan morgonen. Räknar med en tidig säng-gång.

2010-09-12

Helgen har mest bestått av läsning ur denna bok.


Ganska tråkig och svår att förstå men med vissa intressanta inslag. Blir dock väldigt trött i huvudet av den...

2010-09-12

Ojojoj vad jag har varit dålig på att uppdatera här. Måste försöka ta tag i det igen. Men jag har varit upptagen med både det ena och det andra.

Just nu har sambon just kommit hem med två kassar med hemliga ingredienser till någon hemlig maträtt som han ska storkoka till mig i eftermiddag. Mycket gott tror jag det kommer bli. Förövrigt så börjar vi komma i ordning bra här i Tomelilla trots att vi inte fått något förråd. Vi har gjort i ordning ett vardagsrum där vi fått upp det viktigaste som soffa, soffbord, tv-bänk och en nyinköpt  TV. Helt okej blev det. Har dock svårt att se hur det kommer se ut när vi blir helt klara eftersom alla tomma lådor står överallt tills vaktmästarn har fått tummen ur och skaffat ett förråd till oss. Iband blir man så trött på folk som inte gör sina jobb ordentligt.

Här kommer lite bilder på vardagsrummet!


Och på min bananlådebokhylla


Ciao!

2010-09-07

HIV/Aids har varit temat för idag kan man säga. Hela förmiddagen hade vi föreläsning i ämnet och när jag kom hem läste jag igenom bokens kapitel om HIV/Aids. Inte jätteupplyftande kanske men mycket intressant. Mer idag så har jag hunnit vara innovativ och "byggt" en bokhylla av banankartonger och just nu håller jag på att laga potatis- och purjolökssoppa som nog blir ganska vattnig men det går ju alltid hälla av lite. Blir inte ett lika stort kok som med linssoppan men det blir nog något att variera med.

Bildkollage

Flytthjälpen
Anna flyttar soffa
Sambon käkar flyttpizza
Nina deltar i "skruva-ihop-stolen"-tävling
Jag är mätt och trött efter storkok, 13 portioner linssoppa blev det :)

2010-09-05

Shit vad tiden går. Nu var det några dagar sedan jag uppdaterade här. Ber så hemskt myclet om ursäkt.

Jag har verkligen haft fullt upp de här senaste dagarna med flytt till den nya lägenheten och massa sånt. Lägenheten var ju inte tipp-topp städad när jag kom hit i onsdags men efter lite krångel med vaktis så fick vi det lite fräshare iallafall. Sen var det strul som alltid när man ska flytta men nu är vi här och på plats. Hela dagen har gått åt till att packa upp och skruva möbler. Nu är det bara tv-bänken kvar så har allt kommit upp sedan. Har dock ingen TV och ingen plats för alla grejer än men det löser sig.

Jag lovar att bjuda på lite bilder från flytten igår samt något litet från idag lite senare, antagligen tidigast imorgon. Nu måste jag montera duschdrapperiet.
Ciao!

RSS 2.0