Last day of freedom

Sista dagen på det här sommarlovet är över om bara några timmar. Sen börjar allvaret och jag är officiellt vuxen nog att påbörja en utbildning för att få ett yrke. Vet inte om jag är redo. Hur vet man att man är det? Min tanke är dock att jag ska ge mig in i det med fullt stöd från min familj och bara klara av det helt enkelt. Jag förösker dock förbereda mig på ett tufft första år med massor av misslyckanden. Det är svårt. Jag gillar verkligen inte att misslyckas men har hört att det är nästan obligatoriskt att kugga första tentan. Tekniskt sett har jag dock redan gjort en högskole tenta förra året och den klarade jag fint. att börja skolan känns dock som ett riktigt stort steg in i vuxenvärlden där jag numera mest befinner mig utanför och tittar in.

Sommaren har bjudit på så mycket roligt och jobbigt. Det känns ändå mest skönt att livet ska få lite rutin igen. Hoppas alla andra där ute har haft en lika bra sommar som jag. Nu dröjer det ett år till nästa...

Åska

Idag vaknade jag till strålande solsken. Mycket trevligt kan jag meddela, gör underverk för humöret. Men runt halv två blev det plötsligt kolsvart och började åska utav bara den. Blixtra och mullra och jag misstänker starkt att det slogner i skogen på andra sidan vägen, i alla fall lät det så. Jag gillar åska. Det är mysigt. Ett av mina tidigaste minnen är från att det åskar och min mamma bodde i Tidaholms "höghus" (det är 6 våningar högt så inte ett särskilt imponerande höghus). Hon hade en balkong och under en filt på balkongen med målarboken i högsta hugg satt jag och min syster och extra pappa. Så väldigt mysigt. Minns även andra åskiga stunder när vi haft högläsning med tända ljus. Med andra ord förknippar inte jag blixtarna och mullrandet med hemskheter utan mysigheter. Därför har min dag inte varit kantad av rädsla utan mysighet. Visst är det lite tråkigt när det är så mörkt att man inte kan göra någonting annat än att titta på regnet men det är trots allt mysigt.

Just nu har några studentföreningar nollningsplanering i vårat gemensamma kök. Av detta har jag lärt mig att om man spelar hög musik i köket och jag har stängt balkongdörren hör jag inte det. Känns bra att veta.

Studentigt värre

Min dag har varit studentig. Eller inte jätte studentig, mer som en ledig students dag. Jag har varit på biblioteket och systemet. Två platser som på olika sätt kan kopplas till studentlivet. Åt även en väldigt studentig lunch i form av pasta och bacon. Fast istället för att ha ketchup till, vilket jag tycker är ganska tråkigt och inte så gott, hade jag en smaksatt creme fraiche och för att göra det hela lite roligare hackade jag i lite purjolök. Vips så kändes rätten inte lika fattig student utan mer njutbar. Känns alltid bra att tillsätta lite grönsaker i maten så där.

Känner mig även väldigt duktig för när jag skulle till systemet så prommenerade jag. Hela vägen till centrum. Tror att det är lite mer än 6km enligt google maps. Sen när jag kom hem gick jag till Ica också. Är väldigt trött i fötterna nu men väldigt nöjd med mig själv. Därför förtjänar jag slappande en stund.

Sjukdag

Idag har jag tagit en sjukdag och den enda gången jag satt näsan utanför dörren var när jag gick till universitetet för att hämta en bok jag reserverat i campusbokhandeln. Annars har jag spenderat dagen i soffan. Mest för att det svartnar för ögonen när jag reser mig och jag måste sätta mig ner igen. Är lite yr konstant också samt att magen ömmar. Säkerligen något som inte är allvarligt och som kommer vara borta imorgon men det har känts välbehövligt med en sjukdag. Nu tänkte jag prova att duscha lite och sedan åtevända till soffan. Börjar trots allt bli uttråkad här.

Vardagslyx

Kan en onsdag kväll bli bättre än när man får (läs: gör till sig själv)varm choklad med vispad grädde. Så underbart gott. Så kan det bli när man har lite mjölk kvar som snart blir för gammal. Viktigt att unna sig lite sådana saker har ju trots allt haft min första ensama dag i Karlstad.

2011-08-24

Idag har jag varit så duktig. Har klarat av massor på min att-göra-lista. Ja, jag skriver att-göra-listor. Särskilt när jag har mängder med saker att göra och inte får glömma något, som nu. Idag har jag i alla fall packat upp färdigt, så fort jag fixat ett hänglås och burit undan alla tomlådor och julpyntslådor så kommer det bilder från nya lägenheten. Jag försökte till och med sätta upp tavlor för jag trodde att jag hade betongspik men efter att typ 5 böjt sig och hålet i väggen inte blivit djupare kan jag konstatera att det hade jag inte alls. Ska dock knacka runt lite i väggarna, misstänker att vissa av dem inte är stenhårda.

Förutom att ställa upp alldeles för mcket saker för 27 kvadrat så har jag även fylt i en ansökan om bostadsbidrag, fixat lånekort på bilioteket, kopierat hyreskontraktet för att skicka emd bostadsbidragsansökan, beställt lite kurslitteratur, gått med i studentkåren, sett till så att min bilförsäkring hängt med mig till Värmland samt beställt bläckpatroner till skrivaren. Jag känner mig riktigt duktig. Därför tänker jag inte göra mer vettigt idag utan bara kolla första sässongen av Glee, jag är verkligen löjligt fäst vid den serien, men så länge jag blir glad av att titta så tänker jag fortsätta!

2011-08-23

Idag är en sådan där dag när jag borde ta tag i saker och få iordning ordentligt här i lägenheten men det känns så omotiverande när solen skiner och jag har den där balkongen jag drömt om hela sommaren. Vill vara där ute och läsa, slappa och må bra. Inte här inne med allt jag måste göra. Tror det ska regna imorgon, då kan jag göra vettiga saker. Man ska ta vara på de lata, soliga dagarna man får. Inte ska väl de slösas på att packa upp och få iordning ett hem??

Det tråkigaste idag: Jonas åkte mot Tidaholm för att landa hemma hos sig i Göteborg
Det finaste idag: Våfflor på balkongen med sylt och grädde <3

2011-08-22

Idag har vi varit så duktiga Jonas och jag. Började med att gå till folktandvården för att flytta min frisktandvårdsförsäkring dit och sedan skaffade vi varsitt respass till bussarna här. Jag mailade även bovärdarna om min trasiga frys och kyl. Sedan har vi bakat tre limpor bröd så nu kan jag äta bröd tills jag storknar.

Eftermiddagen spenderade vi inne i Karlstad city. Köpte ett kolegieblock till skolstarten och kollade in vad som finns. Så fint var det. Kommer verkligen trivas. Ett samtal från mormor och morfar förgyllde också min eftermiddag. Pratar så sällan med dem och jag vet hur glada de blir när de får prata med mig.

Dagens stora överaskning var att hämta ut min avskedspresent från Onkel Enkel och inse att jag fått två biljetter till en Veronica Maggio konsert här i Karlstad. Kommer bli toppen och jag älskar att jag nu har något att se fram emot.

2011-08-21

Ojoj vad tiden har gått. Tycker dock att jag är ursäktad en blogg-paus med tanke på flytten. Nu är jag dock på plats i Karlstad och jag kan säga att fint bor jag. Har dock inte packat upp och fått undan lådorna än så bilder på mitt nya boende kommer senare. Igår regnade det mest hela dagen så jag och Jonas for till Willys och handlade och packade upp det nödvändigaste. Insåg även att kylen och frysen inte funkar så fick ställa all inhandlad mat i gemensamhetsköket. Tur att ett sådant finns ändå.

Idag har vi upptäckt skogarna runt där jag bor och blivit informerade om något som heter Friska Karlstad som jag ska kolla upp. Ska tydligen vara någon form av "orientering" fast man prommenerar omkring till olika kontroller när man känner för det och inget går på tid. Men på så sätt kan man lära känna Karlstad lite och det kan ju vara trevligt för en nyinflyttad.

Tog även en sväng på Ica och köpte fika att inte på min balkong. Till på köpet fick jag en inflyttningspresent. Typ världens finaste diskborste :)


2011-08-17

Städa, städa och städa. Det är vad jag gjort de senaste dagarna. Men nu är köket nästan färsigt, sovrummet helt klart, vardagsrumet och hallen också snart färdiga. Blir väl inte bättre än så. Kan ju inte bli helt klart förens imorgon när grejerna är i släpet och man kan dammsuga och damma. Toan är dock inte ens påbörjad. Lovade sambon att jag skulle fixa avloppet i duschen för han tar hand om bakom kyl och frys, där han hittade gamla papper daterade 2003. Känns fint att ingen har städat där sedan minst 2003. Detta ledde till att jag får göra avloppet i duschen. Antagligen lika äckligt där trots att Jonas fixat med det en gång.

Annars idag är det lite packning kvar. sådant där man inte har kunnat leva utan förens in i det sista som diskställ, skafferivarorna, TV'n (som vi inte ens startat de senaste 4 dagarna typ) och sådanna livs nödvändigheter. Sen är allt färdigt för imorgon och den stora flytten. Fattar inte hur jag ska få plats med alla mina grejer på ynka 27 kvadrat men det får ju bara lösa sig helt enkelt...

2011-08-15

Då vart den sista ensama kvällen för den här sommaren påbörjad. Jonas är på personalfest så idag är jag chaufför. Detta innebär att om jag har tråkigt kan jag inte gå och lägga mig utan måste vara vaken tills han ska hämtas. Så snäll är jag.

Dagen har varit både bra och dålig. Skulle ringa och dubbelkolla att min bokning av envägssläp i Ystad var som den skulle och det visade sig att de inte alls skulle få in ett släp som jag ville ha till på torsdag som de sagt att de skulle. Jaha, så tre dagar innan flytt vart man utan släp tänkte jag och kände hur paniken började stiga. Min sambo, blivande särbo, är dock lugnet själv och ringde alla envägssläpsuthyrare i skåne tills han fick tag i ett släp i Malmö som nu är bokat. Hoppas dock på att det ska komma in ett till Simrishamn eftersom det ligger lite närmare. Men nu är vi i alla fall inte helt utan släp vilket är otroligt skönt. Resten av dagen har gått åt till att packa och tejpa upp släpets konturer på golvet i köket för att kunna testa så att allt kommer få plats. Verkar lovande så här långt. Jag vill bara att den här flytten ska vara över nu...

2011-08-14

Lite vemodigt är det allt idag. Har jobbat min sista dag på Onkel Enkel och samtidigt som det är skönt att inte behöva städa och bädda mer så kommer jga verkligen sakna atmosfären och tryggheten i att veta vad man gör. Nu väntar ju högskolan om några veckor bara och jag vet inte om jag är redo. Sommaren har gått så otroligt fort. Mitt och Jonas år som sambos i Skåne är över, inte visste vi att samboskapet skulle ta slut efter bara ett år när vi flyttade in men nu är det ju som det är. Särbos kan ju också vara mysigt.

Igår spenderades hela dagen i bilen. Körde Jonas grejer till Göteborg. Så nu är det bara mina saker kvar här hemma. Känns tomt. Vill inte packa ner mina grejer för då blir det ju helt tomt. Har dock inte jätte mycket framme och kvar att packa längre dock. Lie kökssaker, tavlor och kläder typ. Känns bra att man inte kommer behöva stressa. Imorgon eller övermorgon ska vi flytta ur sovrummet också så att det kan flyttstädas så inte allt behöver göras på torsdag. Så mycket som ska tänkas på i en flytt.

2011-08-12

Då var nog allt i ordning för flytten till Göteborg imorgon. Maten lagad och uppdelad i burkar i kylen. Godiset inköpt. Packningen packad. Bland-cdn utbränd. Grovplanering av tidsschema gjord. Bilen tankad. Däcken ska bara pumpas så tror jag att vi är redo att åka. Kommer bli en lång dag med många prövningar på psyket om jag känner mig och sambon rätt. Vi får väl försöka ha trevligt också. Jag ska nog dock behöva köra första gången med släp. Är lite orolig för detta men det ska nog gå bra. Kör Jonas bara tills vi kommer ut på motorvägen så ska jag nog klara av rakt fram. Ska ju inte köra så fort heller, 80 är ju den lagliga hastigheten för bil med släp, så jag kommer ju inte behöva köra om eller någonting. Om ni inte märker det så blev det här visst ett pepp-inlägg till mig själv. Kan behövas ibland.

2011-08-11

Igår blev en konstig dag. Skulle jobba lite på förmiddagen och sedan slappa lite. Så där lagom ansträngande. Men vid halv fem ringer Bosse och undrar om jag vill jobba lite kväll också för han hade insett att det var många som ville äta middag. Jag sa självklart ja, extra cash är ju aldrig fel, och mycket riktigt. Det slutade med att 22 personer åt middag medan jag och Bosse slavade i köket där elen gått. Helt galet, men ganska trivsamt.

Idag är jag ledig igen för att imorgon göra en extra dag innan söndag som är min sista arbetsdag på Onkel Enkel. Lite sorgligt är det allt och jag undrar lite vart sommaren tog vägen?? Den bara försvann. Just nu käns det dock som om jag inte alls vill jobba imorgon men detta kan nog bero på vädret. Det bara öser ner regn och har gjort det precis hela dagen. Man blir inte direkt glad och pigg av sånt. Hoppas på bättre väder imorgon.

2011-08-09

Nu börjar samboskapet närma sig sitt slut och det känns väldigt tråkigt. Trots alla små konflikter och allt gnäll så tycker jag att det har varit toppen att vara sambo och skulle gärna fortsätta med det. Nu väntar ju dock nya äventyr för oss båda och vi kommer ju vara särbos istället. Kanske får skapa en ny kategori om det...

Jaja, så här nära flytt är det mest packande och sådant som står på agendan. Just nu håller vi som bäst på att gå igenom garderober och bestäma vad som ska sparas och vad som ska skänkas. Inte helt lätt. Jag måste även välja ut kläder som ska få följa med Jonas till Göteborg så att jag slipper flytta kläder fram och tillbaka hela tiden. Är ju skönt att resa med så lite packning som möjligt och vi plannerar ju ändå att träffas varje helg, varannan i Göteborg och varannan i Karlstad. Kanske dock inte till en början när allting är nytt och besvärligt. Vi får väl se.

2011-08-08

Idag har varit en utflyktsdag och inte till vilket utflyktsmål som helst utan  till Stenshuvuds nationalpark och naturrum. Inte illa alls. Har vandrat runt i flera timmar, varit på södra, östra och norra huvudet, klättrat på stenar och badat i havet. En mycket rolig dag om jag får säga det själv dock lite dåligt med skådat djurliv. Enbart en snigel, orm och lite fjärilar har beskådats. Matsäck har ätits och humöret har varit på topp. För er som inte besökt Stenshuvud kan jag rekomendera detta starkt. Det är en underbar natur där ute.
2011-08-08

Idag har varit en utflyktsdag och inte till vilket utflyktsmål som helst utan  till Stenshuvuds nationalpark och naturrum. Inte illa alls. Har vandrat runt i flera timmar, varit på södra, östra och norra huvudet, klättrat på stenar och badat i havet. En mycket rolig dag om jag får säga det själv dock lite dåligt med skådat djurliv. Enbart en snigel, orm och lite fjärilar har beskådats. Matsäck har ätits och humöret har varit på topp. För er som inte besökt Stenshuvud kan jag rekomendera detta starkt. Det är en underbar natur där ute.
2011-08-07

Lite närmare flytt för varje dag som går. Jonas börjar närma sig färdig med packandet som kan göras så här i förväg och jag med. Släpen är bokade. Flytten till Göteborg är planerad. Mat till de närmsta veckorna är köpt. Tror vi har tänkt på det mesta. Bara adressändring och uppsägning av el och försäkringar kvar.

Att flytta så långt som vi ska göra innebär också att vi vill tömma så mycket av våra matvaror som möjligt så idag har jag rullat 60 veganska chokladbollar för att vi hade för mycket havregryn hemma. Mycket gott.

Nu ska jag slappa lite och kolla på Life of Brian innan det är dags att ta tag i livet igen. Hoppas alla har en lugn och skön söndag.

2011-08-06

Nu har SysterYster åkt hem. Tråkigt. Hon hade gärna fått stanna längre om jag fått bestämma. Har ett speciellt band med min storasyster. Ofta förstår jag mig inte på henne alls och jag tror inte att vi hade gett varandra en ärlig chans och varit vänner ifall vi inta varit systrar. Men nu är vi det och tur är väl det för hon är en bra vän som jag ofta behöver luta mig emot och som jag har otroligt kul tillsammans med. Därför är det synd att vi inte ses så ofta men så otroligt roligt när det väl händer.

Idag har vi inte gjort något särskilt. Gick ett varv på Bo-Ohlssons men annars mest degande. Väldigt skönt om jag får säga det själv. Och nu sen hon åkt har jag packat ner lite saker och bakat bröd. Det är min dag i korthet det...

2011-08-05

Igår var en händelserik dag. Började med jakt på en bilmekaniker som kunde fixa avgasröret på bilen under dagen eftersom vi skulle på konsert på kvällen. När det var gjort var det jobbet som gällde. Sen hemma två timmar innan det var dags att åka till konserten. Sådant är livet ibland. Vi hade i alla fall väldigt roligt på konserten. Allt var sådär toppen skoj som det bara kan vara och jag var väldigt nöjd. Hade inte med mig någon kamera men bjuder på lite mobilbilder.Efter ca 6h sömn var det dock dags att kliva upp igen och jobba. Men nu är det en välförtjänt helg och inget mer jobb förens på Onsdag. Så hmila skönt. Sara och jag har även varit inne i mysiga Ystad och vandrat omkring lite idag för att sedan åka hem och göra vegetariska taccos. Inte dumt det. Nu har vi fredagsmys framför TV'n och kollar på Mamma Mia och Stekta gröna tomater. En riktigt bra fredag blev det alltså.

2011-08-03

Idag är det dags för nytt familjebesök. Nu är det storasysters tur att komma ner och kolla hur vi har det. Synd att vi har så späckade scheman båda två så att hon bara kan komma onsdag till lördag och just när jag och Jonas ska på The Ark på torsdag. Men men, vi hinner nog umgås en hel del ändå. Gillar att ha mina syskon på besök. Det känns mysigt. Har dock inte tänkt ut något att göra utan tänkte väl mest att umgås. Bo-Ohlssons är dock ett självklart utflyktsmål. Nä, nu är det dags att göra sig i ordning för att ta bussen till Lund och möta upp SysterYster.

2011-08-02

Nu har jag 5 pass kvar på Onkel Enkel, sen är det slut på jobb och dags att verkligen ta tag i packandet av lägenheten. Så skönt att få vara lite ledig och fixa innan vi ska flytta samtidigt som jag fortfarande inte vill packa. Nu börjar det bli dags att beställa släp också. Man kan inte göra det tidigare än två veckor innan man ska ha släpet och dyrt är det men jag har inte hittat några konkurrenter till Thule ved gäller enkelvägssläp så det är bara bita ihop antar jag.

Förutom jobb och flytt händer inte mycket i livet nu. Min syster kommer på besök imorogon och stannar till Lördag och på Torsdag ska jag och Jonas på The Ark konsert på Sofiero slott. Ska bli så roligt. Men det är vad som händer just nu...

RSS 2.0