2011-03-26

Nu har vi landat i Indien igen efter tva galna veckor i Bangladesh. Saknar redan Tanapara och lla trevliga manniskor man motte dar. Saknar aven att ha med mig Jens och hans bror Marcus som var valdigt trevlig. Men nu har vi bara 6 dagar kvar varav tva ar resdagar. Den ena, den 29de om man vill vara exact, sa reser vi med taget till Mumbai och den 1e ar det antligen dags att resa hem. Alltsa har vi fyra dagar vi faktiskt har kvar att spendera i Indien. Kanns lite sadar for man har anda sett det mesta och ar ganska trott pa det hela. Vill alltsa mest att tiden ka ga sa vi kan komma hem och barratta om allt vi varit med om.

Idag har varit en likadan dag som igar. Vi har vandrat runt i Jaipur. Kollade in Pink City som inte alls var Pink. Annars finns det inte sa mycket att gora har om man inte gilar museer, vilket jag inte gor. Men tiden ska nog ga anda.

I forrgar var vi i Agra och kollade in Taj Mahal. Det var fint men lite overecklamerat. Blev inte alls sa imponerad som jag hoppats. Men klart vart ett besok om man ar i Indien.

Sista dagarna i Bangladesh var vi i Dhaka och kollade in nagan hamn och varldens mest tatbefolkade gata. Var ganska mycket folk. Vi satt aven i bilko i 3,5h och besokte ett stalle som hette nordic club. Det var ganska vidrigt. Massa vasterlanningar som super och lever lyx, finansierat av SIDA ar det ocksa. Hemskt tycker jag! Holl pa att inte komma in pga att Santos, som vi hade med oss, ar fran bangladesh och inte norden. Helt sjukt. Men intressant att se den sidan av bistandet ocksa.

Nu ska jag ga till hotelet och vanta pa att det ska bli dags for middag och sen ska vi se melodifestivalen finalen sa nu ksa vi antligen fa veta vem som gick vidare!

2011-03-16

Idag vet jag en sambo till mig som ar nervos. Lycka till alskling! Det kommer ga bra!

Nu har vi varit i Bangladesh i 5,5 dagar. Har verkligen underbart har. Vi har en hel del att gora och vackert ar det. Kan nog inte direkt klaga pa natt.

Idag har vi sportsday har sa hela formiddagen har vi suttit i skuggan och kollat pa barn som sportar. Mest springtavlingar men aven balansera kula pa sked, hoppa efter kex och hoppreps tavlingar. Var ganska trakigt om jag far saga det sjalv. I eftermiddag ska vi nog dock kolla pa nar de vuxna tavlar och eventuelt vara med lite sjalva ocksa. Blir forhoppningsvis roligare. Annars kanske jag gar och hanger pa dagiset lite grann.

Igar var vi och kollade in Tanaparas arsenik projekt. Vattnet i narliggande omraden ar namligen arsenikforgiftat sa Tanapara har en del projekt for att fa fram rent vatten. Bland annat ett som kallas rain harvest. Var intressant men min favorit del var nog att en bebis i en av familjerna vi besokte blev kar i mig och jag fick sitta och gosa med den. Toppen :). Pa kvallen igar var vi ute pa padma och akte bat och sag delfiner.

Vi har aven hunnit besoka en textilfabrik, en skola med non-formal education och sa har vi dekorerat Tanaparas affar sa att man faktiskt kan se lite vad de saljer dar nar man kommer in i affaren. 

Kvar att gora ar besok i e moske och en hindu stad, besok i Rashaj (stavning?), kolla hur man gor jutesackar och tegesten. Sen ar det nagra saker till som jag inte kommer pa pa rak arm. Men fullt schema har vi iallafall.

2011-03-09

Da har det snart gatt 9 veckor av varan 12 veckors resa till Indien och Bangladesh och nu befinner jag mig i Kolkata. Imorogn flyger vi dock till Bangladesh och ar dar i tva veckor innan vi aker tillbaka till Indien och sedan HEM! Har i Kolkata har det hant massor och inget har blivit som vi tankt oss tror jag. Vi har dock varit superkulturella och de vi bor hos hor till Kolkatas kulturelit eller natt.

Nar vi anlande i lordags kom en man och motte oss pa stationen efter varan 15 timmars tagresa. Kan inte beskriva hur skont det var att ha nagan dar som visste exact vart vi skulle och som fixade med taxiresan dit. Nar vi kom fram fick vi veta att det just da pagick nagot kulturelt mote mellan Kolkata och Vietnam sa pa kvallen var vi medbjudna pa en show med viatnemesisk dans och musik. Var en helt fantastisk show och jag hade verkligen jatte roligt. Sen akte vi hem och dackade mer eller mindre. Var helt slut.

Sondagen agnade vi formiddagen at att upptacka Kolkata. Gick omkring lite pa gatorna och sag oss omkring helt enkelt. Kl 15 var vi dock beordrade att vara tillbaka dar vi bor for att aka pa High Tea. Det var ytterliggare en sadan dar spannande sak som man aldrig trodde man skulle fa vara med om. High tea var en tillstallning pa ett hotel som borjade med fordrinkar, sedan buffe och te. Detta holls for att manniskorna fran Vietnam var dar och alting var valdigt tjusigt. Har nog aldrig varit pa en sa tjusig tillstallning. Efter High Tea akte vi till nagon magi festival och tittade pa en eldslukare/jonglor. Sen blev vi invinkade i en soffa och fick veta att det var intervju pa gang. Mr. Geetesh skulle bli intervjuad. I intervjun delade reportern ut tavlor till de gaster som var Guest of Honor och aven jag fick en tavla samt fick svara pa nagra fragor. Var helt absurt. Avslutningsvis gick vi pa konstutstallning innan vi akte hem.

Mandagen var en lugn dag i jamforelse med de bada andra dagarna. Vi besokte Big Bazar och jag kopte tva nya klanningar och sedan gick vi och sag The Kings Speech pa bio. Det var nog den basta filmen vi sett har i Indien och jag rekomenderar den varmt om man gillar historiska draman.

Tisdagen, eller gardagen om man sa vill, blev ett besok pa Victoria Memorial. Det ar ett museum i en stor, fin, vit byggnad omgiven av en stor, fin, gron park med dammar i. Var ganska mysigt att spatsera runt i parken. Jag gillar ju dock inte museum sa varst sa det var ganska trakigt. Arkitekturen var dock makalos och jag alskade den vita byggnaden med kupoler. Efter det bestamde vi oss for att leta ratt pa Birla Planetorium och ga pa Star Show. Vi hittade dock inte stallet for an forsent for vi skulle vara tillbaka i hemmet kl 19 for att aka pa ett pars 50ariga-brolloppsjubileum. Det var en helt fantastisk tillstallning. Har aldrig sett maken till jubileum och buffen inneholl 70 olika ratter och drickor. Helt tokigt. Musik underhallning var det ocksa, fast inte bara underhallning utan nagat religost ocksa. Jag var helt tagen i vilket fall som helst och hade en toppen kvall.

Idag ska vi pa den dar Star Showen och i eftermiddag ska vi ut med en av Mr. Geetsh vanner och ga till tempel och sedan ata middag hos honom. Blir nog toppen tror jag. Langtar massor efter att flyga till Bangladesh imorgon ocksa...

RSS 2.0