2011-05-31

Sista dagen i Maj. Det är varmt som bara den, solen skiner och jag har fått en förkylning som gör att jag blir helt matt av att röra på mig. Tyvärr är det en sådan där förkylning som gör att man växlar  mellan att vara bränn het och att frysa till is. Skit jobbigt. Är alldeles för frisk för att ligga stilla inne men alldeles för sjuk för att orka med något alls. Hatar när det är så.

Det enda jag ska orka med idag dock är ett litet förtidigt födelsedagskalas för Jonas. Bara han och jag. Käns ganska okej. Förbereder lite i taget och vilar imellan. Anledningen till detta förtidiga kalas är att han ska vara iskolan imorogn då den riktiga födelsedagen är och sedan ska han åka raka vägen till jobbet. Lär inte träffa honom mer än när jag väcker honom på morgonen. Då blir det kul att vi får firat lite idag.

Fick iväg min fältarbetesuppsats idag. Äntligen färdig med den. Nu ska bara den muntliga redovisningen göras och så är jag färdig. Dock ska ju väldigt många åka ifrån skolan nu under lång ledigheten och inte komma tillbaka. Tror det är en avslutningsfest plannerad ikväll. Går nog inte på den dock, mest på grund av förkylningen men även lite för att jag inte riktigt är på party humör idag. Är det fel att inte känna för att parta loss med männikskor man knappt kommer träffa mer, åtminstonde inte på väldigt länge? Party-moodets icke varande kan ju dock även det ha med snoret som fyller min hjärna att göra. Hoppas på att orka gå till skolan imorgon så att jag kan träffa folk en sista gång i alla fall.

2011-05-30

Nu har jag 4 skoldagar kvar på Österlens folkhögskola. Trodde det skulle kännas sorgligt att ha så lite tid kvar med alla underbara människor. Känns dock mest skönt att det snart är slut. Kanske mest för att jag redan har gått vidare i livet och börjat göra planer för framtiden. Det enda jag vill just nu är att få mitt antagnings besked från högskolorna så jag vet exakt vart jag kommer ta vägen nästa år.

Vad ska göras dessa sista fyra dagar då? Imorgon ska jag göra det sista finliret på min uppsats som sen ska in till Jens. På onsdag ska vi träffas och prata om den muntliga redovisningen som vi tydligen ska hålla i nästa vecka. Sen är det ju nästa vecka eftersom det är ledigt torsdag, fredag, lördag, söndag och måndag. Så på tisdag i nästa vecka ska vi väl hålla de muntliga presentationerna av vårat fältarbete antar jag och bara gudarna vet vad vi gör på onsdagen. Torsdagen är avslutningsdag och sen bär det av till Tidaholm för att fira moas student :D

2011-05-29

Mors dag. Firar ju, precis som farsdag, inte denna högtid. Älskar mina mammor lika mycket varje dag hela året runt. Tycker mest att morsdag är kommersiell skit till för att vi ska köpa presenter till våra mammor och spendera pengar i ett redan extremt konsumerande samhälle. Som sagt betyder inte detta att jag inte älskar mina mammor.

Ni som följer min blogg kanske vet att jag på farsdag skrev om hur mycket jag älskar min extra pappa (http://annawesterdahl.blogg.se/2010/november/2010-11-15.html). För även om jag inte köper presenter till mina föräldrar på fars- respektive morsdag så vill jag gärna att mina föräldrar ska veta hur mycket de betyder för mig och tar därför tillfället i akt att tala om detta för dem på dagar som dessa. Idag är det då mammornas tur.

Som ni säkert märkt skriver jag mammor i plural för jag har ju faktiskt två, minst. Den ena biologisk som jag inte vet var jag skulle göra utan. Hon finns där för mig jämt och jag ringer ofta, ibland kanske oftare än jag borde, för att vräka ur mig både det ena och det andra som jag inte kan säga till någan annan. Hennes liv har inte alltid varit lätt och inte allt för sällan på grund av mig eller någon av mina syskon. Hon oroar sig och älskar oss alla med hull och hår. Vad vi än gör.

Min andra mamma är ju då min pappas andra fru. Hon är toppen och även om vi inte ses och hörs så ofta nu för tiden så vet jag att hon finns där. Jag vet heller inte hur jag skulle överlevt tonåren utan henne. Möjligheten att komma bort från hemmet och Tidaholm ibland gjorde tonåren uthärdlig och hjälpte mig att överleva högstadiet. Jag tror inte hon vet hur mycket hon gjort för mig genom att bara finnas där med öppna armar utan att döma. så himla toppen.

Grattis på mors dag hörni. Älskar er otroligt mycket!

2011-05-28

Gårdagskvällen blev en toppen kväll. Guilty Pleasures var en riktigt rolig utställning och det var trevligt att träffa människor som inte går på Österlens folkhögskola. Det är ju trots allt så att jag träffar mina kära skolkamrater väldigt mycket och jag är en sådan person som tycker det är kul att umgås med olika människor. Duktiga är de där eleverna på Östra grevie folkhöskola också. Utställningen håller på hela helgen så är man i närheten är den värd ett besök.

Idag har jag inte så mycket att göra. Har fixat cykellysen så att jag ska kunna cykla hem från jobbet vid elva i kväll. Ska hjälpa till att severa på ett kalas, kommer inte ihåg vad födelsedagsbarnet fyllde men servera ska jag göra. Mellan 19 och 23 och imorgon ska jag städa efter gästerna från 10 och tills jag är klar. Skönt att få jobba och tjäna pengar. Sånt gillar jag.

2011-05-27

Jag stickar och stickar. Är snart klar med tröjan, lär ta någon vecka till eller så men sen bör den vara färdig. Hoppas den blir snygg och kommer passa. Är lite svårt att avgöra det just nu.

Har även jobbat hårt och blivit klar med min uppsats. Ska bara finslipa lite, har bett mor, Sara, Jonas och Putte att läsa igenom den så att den kan bli så bra och tydlig som det bara går. Jonas hittade lite alla möjliga småfel, får se vad de andra hittar. Har inte heller en särskilt bra titel till arbetet men det är väl mitt minsta problem. Käns skönt att den snart är klar i alla fall.

Ikväll ska jag på utställningen Guilty Pleasures som eleverna på Östra Grevie håller i Malmö. Ska bli spännande och roligt att se vad de fått ihop. Är nyfiken.

Helgen kommer mest vara jobb och jobb och ensam hemma eftersom Jonas också ska jobba. Snart är vi dock båda två lediga på veckorna och kan umgås lite innan sommarjobben börjar på allvar. Tror det kommer bli en toppen sommar nere i Skåne!

2011-05-26Tror att jag nämnde igår att vi var ute och letade bärnsten. Så här kände Lisa och Nina inför bärnstensletandet. Vi var ute vid Haväng vilket var en väldigt fin plats. Bland annat besökte vi Lindgrens Länga, ett utomhusmuséum innan bärnstensjakten började.

Under dagen idag hade jag ingen kamera med mig men vi besökte ett kanibalmuséum någonstanns på skånes landsbygd. Mannen som ägde det hade varit i mellan 150 och 160 länder och hade släpat med sig massor av coola och konstiga prylar hem. En massa penisskydd och statyer och hattar och sådant. Han hade även en del intressanta instrument. Blev riktigt sugen på att starta en egen instrumentsamling med olika instrument från en massa olika länder. Vore ganska kul.

Kvällen idag hade jag inte tänkt att göra så mycket. Mest slappa och eventuellt gå upp på skolan och dansa salsa. Så blev det ju självklart inte. Någon gång på eftermiddagen kvällen så undrade Jonas om jag kunde klippa honom och vid tio kom jag ur badrummet med nyklippt pojkvän. Skit jobbigt och jag blev inte alls nöjd men han verkar glad. Bäst av allt tyckte jag var att jag för besväret så diskar Jonas efter dagens storkok. Inte dumt det där med tjänster och gen tjänster.

2011-05-25

Hemkommen från en fett lam födelsedagsfest. Ja, den var slut så att jag var hemma klockan åtta på kvällen. Födelsedagsfesten var för mig, för jag är ju 20 nu och jag uppskattade presenterna och spritmuffinsen väldigt mycket. Tråkigt dock att folk var opepp och hade en massa annat för sig. Ändock lite skönt eftersom jag nu haft huvudvärk i 24 timmar som vägrar ge sig. Funkade inte med ipren igår så idag har jag svalt två alvedon och väntar på att de ska verka.

Dagen har idag spenderats vid haväng där vi i Sydasien och Ursprung har letat bärnsten. Fett skoj i typ 5 minuter. Jag och Hannes hade dock ganska trevligt med att titta på Ninas energiska letande. Dom är tokiga de där i Ursprungsklassen.

Imorgon ska jag visa utställningen för Jonas och på eftermiddagen ska vi åka till ett kanibalmuséum. Kommer nog bli kul tror jag. Gillar ju inte museum så mycket men tror det kan vara intressant med ett om kanibaler.

Jaja, nu ska jag lägga mig ner och vänta på att alvedonen verkar.

2011-05-23

Måndag igen då. Har bara åkt tåg idag. Hela vägen från Falköping till Lund. Sen buss från Lund och hem. Snart kommer min sambo hem också och då ska jag mysa med honom. Kommer bli toppen. Annars vet jag inte riktigt hur livet blir denna vecka. Kanske ska jag på vandring imorgon och sova över natt till på onsdag. Har dock inte fått så mycket information om det så jag vet inte säkert. Imorgon är det även vernisage på våran utställning. På fredag har Jonas sin slututställning i Malmö och till helgen blir det jobb. Det är allt jag vet. Ska nog jobba på onsdag också. Det blir nog bra. Måste köpa lampor till cykeln bara. Kanske kan hinna det imorgon. Får se.

Nu ska jag inte göra något tills Jonas kommer hem om en halvtimme och det ska bli skönt. Är toppen att vara hemma :)

2011-05-22

Idag har vi firat konfirmation. Det var mysigt men sjukt tråkigt i kyrkan. Konfirmanderna var duktiga men messa kan jag klara mig utan och jag tyckte allt presten var bra tråkig. Men det gick ändå bra de dryga två timmarna som konfirmationsgudstjänsten varade. Väl hemma hos mina föräldrar bjöds det på kassler, potatissallad, vanlig sallad och hemmabakat bröd med ost. Gott!

2011-05-21

20år. Lilla jag. Tokigt!

2011-05-20

Min sista dag som tonåring och oj vad jag jobbat. Utställningen är klar så när som på att det ska upp belysning på måndag. Det är i och för sig ett jätte jobb men allt annat är fixat. Käns så skönt. Hemma har jag stickat, lagt kyckling i marinad, strukigt födelsedags outfiten, plannerat morgondagens resa och övat piano. Snart är det dags att ta tag i packandet. Vet verkligen inte vad jag borde ta med mig.

Fredag är det ju idag också vilket innebär fredagsmys. Idag blir det dock ensamt fredagsmys eftersom pojkvännen är i Malmö och repar inför helgens konsert. Käns så tråkigt att jag inte kan gå men det är så det får bli. Tråkigt känns det i alla fall. Ska dock bli så kul att komma till Tidaholm lite och träffa familjen :)

2011-05-19

Nu närmar sig födelsedagen med stormsteg. Är ju en ganska stor grej att fylla 20, i alla fall i min värld då man vid 20 slutligen får göra allt i vuxenvärlden. Pratar självklart om systemet. id 18 får man ju nämligen göra allt annat som hör till vuxenvärlden förutom gå till systemet. Jag har aldrig förstått varför det är så att man blir myndig vid 18 men först får handla alkohol på systemet vid 20. Varför inte då antingen sänka systemåldern eller höja alltihop så man blir myndig först vid tjugo? Dock är detta inget stortbekymmer och jag antar att det fanns ordentligt med anledningar när man valde att dela upp åldrarna så här.

Födelsedagar är alltid lite jobbiga tycker jag. Vill så gärna att pappa ska vara  med om alla de stora händelserna i livet. Att inte ha honom här när jag fyller 20 är lika jobbigt som att fylla 18, ta studenten, konformera sig, fylla 15 o.s.v. Man kan ju tro att efter 5år så ska det vara lättare och det är det ju självklart till viss del. Inte för att jag saknar honom mindre eller för att jag inte tänker på honom varje dag utan för att jag har lärt mig leva med det. Jag kan inte säga att tiden läkt några sår men det är lite som att ha konstant ont någonstans, kanske som en fantomsmärta, det gör ont men man vänjer sig vid det. Blir lite bedövad men kan leva normalt.

Och trotts detta inläggs deppiga karraktär så ska jag ha kul på min födelsedag. Jag ska glädjas åt att fylla 20!

2011-05-18

Igår hade vi ju taco- och singstarkväll här hemma och det hoppas jag vi ska hinna göra om innan alla flyttar härifrån. Hade riktigt kul. Idag är det dock inte lika kul med all disk som står på bänken men det kan jag leva med. Vi började iallafall kvällen med att laga och äta väldigt goda vegetariska tacos.
Jonas jobbar och Lisa posar :)

Sen var det hård konkurrens i singstartävlingen. Kan stolt säga att jag var med i det bästa laget båda gångerna vi lyckades genomföra en tävling ;p


Senare på kvällen blev det seriös feeling i låtarna...me likes


Efter denna toppen kväll kändes det inte pepp med skola idag men väl där har mycket blivit uträttat. Utställningen blir nog färdig i tid och det känns ju väldigt skönt.

2011-05-17

Har haft en ganska pissig dag. Har känts okej ända tills jag gick hem och tänkte igenom den. Kan inte helt sätta fingret på vad det är som är fel men nått känns inte rätt. Iböand tror jag nog att jag hamnat tillbaka på högstadiet. Jag hatade högstadiet...

Har dock kommit ganska långt på utställningen idag så vi borde bli nästan klara imorgon vilket är väldigt skönt. Vill vara i stort sett klar efter imorgon eftersom vi alla tre i min klass ska åka iväg i helgen. Lisa åker imorgon, Andrea på fredag och jag på lördag. Ska bli toppen att komma ur Tomelilla lite och spendera födelsedagen med många människor som älskar mig. Känns bra.

Ikväll blir det tacokväll :). Lisa, Andrea och Viola tror jag kommer, kanske fler. Vem vet. The more the marrier är åtminstonde min inställning, eller finns det hjärte rum finns det stjärterum. Kul blir det nog i alla fall.

2011-05-16

Tankesmedjan live!! Underbar utflykt med underbara vänner. Kändes väldigt pissigt en stund att befinna sig i Malmö mitt i regn och rusk men sen kom vi till tankesmedjan live, kom in och fick vara med om en underbar show. Det enda jag har att klaga på var att det var för mycket musik, för lite prat och för kort program. Var helt enkelt väldigt nöjd med besöket.

Utställningsarbete har jag också pysslat med idag och jag tippar att det kommer bli antingen bra eller fett bra. Bara att välja. Imorgon fortsätter vi!!

2011-05-15

Ojojoj...sicken kväll det blev igår. Riktig rysare där med sverige i ledningen så länge. Pratar självklart om Eurovision songcontest. Har aldrig gillat grejen förut men i år har jag varit sjukt taggad inför eventet. Har nog aldrig haft en så rolig ESC-kväll som vi hade igår förut iallafall.

Roliga kvällar sätter ju dock sina spår. Var och jobbade min andra dag idag och efter att jag kom hem vid 13.30 har jag legat däckad i soffan. Sov nog till och med en stund för jag hade missat lite på ett av ugly betty avsnitten. (kör ett litet minimaraton denna helgen. Har dock inte ens kommit igenom försya sässongen så kan inte kalla det ett fullvärdigt maraton). Snart är det dock dags att inte lodrätt läge och påbörja middagen. Pizzor är det som ska bakas idag. Mums!

2011-05-13

Fredagen den trettonde insåg jag precis att det är. Har nog inte haft så mycket otur än om jag precis märkte att det är otursdag. Har ju i och för sig fått ett paper cut som svider lite...hmmm...

Jaja, dagen idag har gått åt till utställningsarbete, det är det vi kommer hålla på med hela nästa vecka så lär tröttna på det ordentligt. Idag har vi mest valt ut bilder och filmer som ska visas. Kommer bli great tror jag. Vet inte hur det som de andra valt ut ser ut men håller det samma kvalité som våratt så kommer vi få en bra utställning (ingen rivalitet mellan klasserna, nej då ;p). För er som inte vet det så gör vi på Österlensfolkhögskola och som går i Sydasien- och Ursprungsklassen en utställning. Vernisagen blir tisdagen den 24 maj någon gång på eftermiddagen, minns inte exakt tid. Sen står utställningen uppe veckan ut. Välkomna!

Den här helgen kommer nog flyga förbi. Imorgon ska jag laga massa mat för att göra matlådor till nästa vecka och så är det ju Eurovision Song Contest finalen. Tror att Sverige har goda chanser, vi vinner nog inte men lär inte komma sist heller. Övre delen av mitten skitktet (stavning?) tror jag allt. Mina favoriter, efter att enbart ha sett semifinal 2, är Irland, Sverige, Vitryssland och Bulgarien tror jag nog. Kommer bli en toppen kväll.

Söndagen så blir det lite jobb och sedan lite mer matlagning och kanske ett snabbt varv med dammsugaren. Får se vad som orkas med. Kommer bli en bra helg.

2011-05-12

Idag har jag haft lektion typ 1h innan vi slutade. Kollade på Lisas bilder från resan så det var ju kul men känns så ovärt att vara där en timme och sen inse att man kunde stannat hemma. Jaja, jag stannade en stund extra och hängde med Lisa. Valde ut bilder till bildspelet som ska finnas på våran utställning i näst nästa vecka. Många bilder blev det så vi måste nig ta bort några tror jag, men fina var de allihop.

Nu sitter jag hemma och försöker komma igång med att sticka en tröjärm. Än så länge har det blivit fel 2 gånger så hoppas på tredjegången gilt. Jag tror det kommer gå till slut. Blir nog bra, lite tålamod bara.

Ikväll ska jag tillbaka till skolan och mysa och kolla på Eurovision semifinalen. Heja Saade!! Brukar verkligen inte gilla Eurovision men är svårt att inte ryckas med i Violas och Lisas entusiasm (stavning?). Jag ser verkligen fram emot att umgås lite ikväll och på lördag då den stora finalen är!!:D

2011-05-11

Årsdagar har man många på ett år. Julaftnar, födelsedagar, påskar och så vidare. Idag har jag och Jonas treårsdag. Jag har varit ihop med den stollen i tre år. Herregud...tur att jag tycker om honom ;p.

Jag är ingen överdrivet romantiskmänniska så jag har inte tänkt hitta på något särskilt idag. Har fixat med hemlisar igår ju men inget mer. Fick dock frukost på sängen imorses och en påse MnM's. Inte helt fel om du frågar mig. Men det handlar ju inte om att man ska ge saker till varandra eller att man ska göra saker för varandra bara på årsdagen. Frukost på sängen får jag lite så där då och då och hemlisar och presentbyten händer lite när andan faller på. Jag tror att det är viktigt i ett förhållande. De där små sakerna man gör för varandra. Och bäst av allt, roligt ska man ha och det har vi. Massor.

2011-05-10

Idag kändes livet lite bättre, allt känns dock fortfarande ganska ovärt och jag vill mest vara klar med det här nu. Det är som att huvudet redan har gått vidare i livet utan att jag faktiskt vet vad jag ska göra här näst.

Dagen har fördrivits med info om hur man ska gå tillväga om man vill göra en poster för att ta 7,5 högskolepoäng till och på så sätt avsluta den 15hp stora kursen global sociology. Vet inte hur jag ska göra. Känns så ovärt för jag kommer inte kunna använda den uppsats jag skriver till Jens eftersom den inte har någon koppling till det vi har läst om. Alltså skulle jag behöva göra min poster om något helt annat som har med min resa och göra, vilket skulle kunna vara kul men har knappt en månad på mig och i så fall ska jag göra två stora grejer om två olika saker. Egentligen inte så farligt men lägger man då till min omotivation så är det ju som hittat för att jag ska skita i att ta de sista poängen. Behöver ju inte ens kursen för det jag vill plugga till. Som lärare läser du inte global sociologi så jag kan inte tillgodoräkna mig de poängen heller. Får se hur jag gör, får jag tråkigt en stund så är ju möjligheten stor att jag faktiskt tar tag i det trots allt.

Annars idag har jag pusslat lite med min fältarbetsuppsats men word krånglade så jag blev arg och gav upp efter en stund. Har dock typ fått fason på resultatdelen tycker jag och har kommit ganska långt med min introduktion. Ligger alltså i fas med planneringen. Den säger ju nämligen att introduktionen ska vara klar denna veckan och det kommer den nog att bli om inte Jens har massa han tycker är fel imorgon när vi har handledning.

Jag har även grejat med en hemlis samt bokat en tid till den sista vaccinationssprutan på länge hoppas jag. Tänkte ta den tredje twinrixsprutan nämligen så jag har skydd i 30år eller vad det nu är. Kan ju vara värt så man slipper ta dem allihop igen om man ska resa inom de 30åren. Så nästa torsdag ska det giftet sprutas in i mig. Underbart!

2011-05-09

Jag vet inte vad det är just nu, men är inte riktigt på humör. Kan det bero på tristessen man kan känna när man varit ute och rest länge och sedan när man kommer hem verkar allt lite färglöst för att allt är sig likt? Eller kan det ha med att göra att skolan lider mot sitt slut och att alla uppgifter känns lite meningslösa? Eller kan det vara så att det är lite påfrestande att inte veta var i Sverige man kommer bo nästa år eller vad man kommer göra, inte heller kunna leta efter en lägenhet och vetskapen om att man inte kommer kunna göra det förens en månad innan man behöver ha ett boende fixat? Kan det vara en kombo av tre onda ting?

Allt jag vet är att jag bara väntar på att skolan ska ta slut så att jag kan komma igång och jobba. Jag gillar ju verkligen att jobba och känna att jag gör nytta samtidigt som jag får pengar jag verkligen förtjänat. Att jag i år igen har lyckats skaffa ett jobb där jag verkligen tror att jag kommer trivas är ju bara plus i kanten. Längtar även till helgen om två veckor när jag ska åka bort från Tomelilla ett tag och vara hos min mamma ett par dagar. Ska bli toppen att på lördagen fira min födelsedag och på söndagen fira min lillasysters konfirmation. Känns verkligen toppen. Men allt sånt där ligger i framtiden och idag känns nuet lite hopplöst.

2011-05-08

Underbara somriga dag. Äntligen börjar värmen komma tillbaka, hörde dock att den kanske bara stannar en kort stund. Jag tror dock att det var mitt halsduksstickande som gjorde så den kom tillbaka så när det blir kallt igen så ska jag fortsätta sticka.

Idag har varit en lugn dag som bara rusat förbi. Jag vaknade tidigt men det gjorde inte min sambo. När vi båda ätit frukost och allt sådant där så begav vi oss ut i Tomelilla på en vårigprommenad. Gick i drygt en timme och hittade lite allt möjligtspännande som vi inte visste fanns här, en laxtrappa till exempel.

Väl hemma väntade lunchen på att bli gjord, potatis bullar och fisk. Rester från igår helt enkelt. Gott. Middagen var ännu bättre, pasta med stekta baccon, broccoli och gröna bönor (kan inte stava till det andra namnet ;p) och olivolja med vitlök och salt. Mumsigt vad vi kan lyxa till det med små medel.

annars har det varit en vanlig söndag med dammsugning av lägenheten och just nu snurrar tvätten i tvättstugan. Min tur att gå ner till den snart...SUCK! Jag vill ha tvättmaskin i lägenheten ;p

2011-05-07

Idag hade jag min första arbetsdag på onkel enkel. Städade tre rum och två toaletter. Har nu även träffad båda parterna som äger stället och jag kan inte annat än tro att jag kommer få en toppen sommar. Har nog skaffat mig ett riktigt trivsamt sommarjobb. Är glad med andra ord.

Jobbade bara 2 timmar idag så jag har hunnit med en del annat också, typ kollat på film, sovit lite, läst och stickat. Är dock helt slut och har inte mått helt hundra idag, vet inte om det kan bero på pollen kanske? Blir en tidig sänggång med andra ord. Skönt.

2011-05-06

Ensam hemma. Fredagsmys by my self. Ska strax kila ner till Ica och antingen köpa chips och dipp eller smågodis. Har inte helt bestämt mig. Gott ska det bli iallafall.

Dagen idag har mest spenderats på soffan med stickningen i knät. Har kommit en bit nu. I skolan hade jag 30 minuter hanledning. Kändes bra. Fick faktiskt ut något av det denna gång. Det är väl det man ska ha hanledning till antar jag, känna att den faktiskt gav något, så att man kan göra ett bättre arbete....

Jaja, nu blire Ica :)

2011-05-05

Så, nu har bloggen fått lite nya färger. det får liksom duga så länge. Tror att Jonas kommer ta sig tiden och hjälpa mig mer senare. Han är ganska toppen den där. Just nu har han en del att göra för egen del så än få det duga så här.

Idag har jag en självstudiedag vilket har inneburit att jag skrivit lite och stickat massor. Mitt garn till halsduken tog slut och affären som säljer det garnet var inte öppen så jag gick till Bo-Ohlssons för att köpa garn till en tröja. Har även påbörjat den, ska se om jag får ihop den. Är inte så bra på att sticka efter mönster men jag övar.

Har idag även väntat på vaktis hela dagen för han skulle kolla på våran dusch som vi har fått eventuellt mögel i. Vi vet liksom inte säkert och det vore skönt att få det kollat, men han har inte dykt upp.

Den sista stora grejen jag gjort idag är kakor. Ville göra något drömliknande men inte helt vanliga drömmar. Jag gjorde helt enkelt drömmar efter sju sorters kakor's recept fast istället för 2tsk vaniljsocker tog jag 3tsk kako och lite hackade hasselnötter efter behag. Blev mycket gott kan jag meddela. Dock flöt kakorna inte ut på samma sätt som drömmar brukar göra så de fick en lite bulligare form. Jaja, goda är de och det var det som var huvudsaken.

2011-05-04

Maj släpar sig fram sakta men säkert och just nu känns det inte som att våren är här. Det är skit kallt och snålblåst och allmänt obehagligt på österlen. Jag har dock tagit upp ett tyst krig med vädret och påbörjat en stickning som ska resultera i en fin och varm halsduk. Alla vet ju att vädret är en riktig elaking så när min halsduk är klar och jag vill börja använda den så kommer värmen komma på studs. Och om vädret nu inte tänker göra en helomvändning på grund av mitt stickande så kommer jag ju ha en halsduk att hålla mig varm med. Alltså, en win win situation.

Dagen idag har varit ganska tråkig. Vi, Sydasienklassen, åkte in till Lund för att gå på ett seminarie som vi trodde skulle handla om indiens ursprungsfolk som lever i skogen och hur de påverkas av regeringens satsningar på att bevara skogen. Det visade sig dock att seminariet handlade mer om skogen överlag vilket var lite segt. Var kanske 30 minuter av 4 timmar som handlade om ursprungsbefolkningen och dessa 30 minuterna var lagda på slutet så man var tvungen att sitta med på alla föreläsningar för att kunna lyssna på det man ville. SUCK!

Imorgon har vi självstudiedag så då ska jag fortsätta på min fältarbetsrapport/-uppsats. Nu ska jag pressa pojkvännen på hans design kunnighet och se om vi kan göra något åt den här jäklans blogg designen.

2011-05-03

Dagen idag har varit en dag som jag skulle kalla typiskt min folkhögskola. skulle börja klockan 9.30 med handledning av fältarbetesuppsattsen. Jag har dock kommit igång väldigt bra och varit relativt produktiv så jag behövde inte direkt någon hanledning utan talade bara om hur jag låg till samt att nästa steg, efter att jag sorterat färdigt i mina papper och skrivit ner saker under rätt rubrik, är att jag mailar alltihop till jens så han kan läsa igenom det och komma med glada kommentarer. Vi bestämde gemensamt att jag skulle göra detta på torsdag eftermiddag så har vi en ny hanledningstid på fredag morgon. Det var allt jag gjorde på hela förmiddagen. Sen satt jag på Lisas rum och läste.

Efter lunch skulle vi ha möte om den stundande utställningen. Kom fram till att vi ska ha den i sydasienklassrummet. Vi bestämde även preliminärt ett tema, dock var det så pass många borta att vi inte hundra procentigt kunde spika temat.

Det var det, hela skoldagen sammanfattad på typ 9 rader och då hade jag en lång dag idag.

Var dock underbart att träffa ursprungsklassen igen. Gud vad jag hade saknat de människorna. Känns så toppen att ha dem tillbaka. Nu kanske skolan äntligen blir sig lik igen.

2011-05-02

Maj månad har startat. På självaste första maj gjorde jag inte särskilt mycket. Städade toalett och sovrum. På eftermiddagen/kvällen så var jag på skolan och bakade en choklad-pankakstårta. Inte alls dumt om jga får säga det själv. Mycket hallonsylt blev det.

Idag har jag varit i skolan igen. Den här veckan verkar det inte hända så mycket heller. Imorgon ska jag ha handledning på min fältarbetsuppsats, som jag ägnat förmiddagen idag åt att skriva på. Känns mest rörigt just nu och som att jag bara får ur mig en massa saker men tror att jag kan få ordning på det hela så småningom. Vet dock inte alls om jag är på rätt spår så jag får väl kolla med Jens imorgon innan jag fortsätter.

På onsdag ska vi in till Lund på eftermiddagen och gå på ett seminarie om Forest rights in India. Blir nog toppen tror jag. Verkar väldigt intressant. Annars är det inte så mycket spännande plannerat denna vecka. Ska jobba i helgen samt åka in till Malmö och leta efter en konfirmationspresent till Lillstrumpa. Har verkligen ingen aning om vad vi ska ge henne men det löser sig nog...

RSS 2.0