Det regnar här i Götet

Idag är en regningdag i Göteborg. Lite lagom depprimerande sådär. Då tycker jag att det hjälper att tänka på bättre tider och drömma sig bort. Till exempel den där St.Petersburgh resan som det typ var ett år sedan jag gjorde. Denna unerhållande, galna resa. Med 5liters dunkar med öl, spottande ryska tanter och galna försök att springa över Nevsky Prospekt. Sådanna händelser som jag delade med två underbara klasskamrater som jag senare åkte till Indien med och som idag ska komma och hälsa på mig i Göteborg. Det är fin vänskap det där.

Kli-i-restarmen

Har ett otroligt kli i restarmen som gör att jag vill åka någon stans helst igår. Har dock bestämt mig för att vänta ända till den tredje januari då jag ska bege mig til Gran Canaria och träffa en underbar vän. Ska boka flyg och tåg i början av nästa vecka så kan inget hindra mig sedan. Ska bli så skoj.

Jag har även kollat upp språkreseplanen jag har lite närmare och det lutar åt tre eller fyra veckor i Spanien i sommar. Mycket spanien med andra ord men det ska ju vara ett fint land och nu i januari blir bara en liten resa på ungefär 5 nätter är min gissning. Blir glad i hela mig av sådana här planer.

Funderingar...

Sedan vi hade föreläsning med RFSL i måndags har jag funderat mycket kring indelning av människor. Jag tycker att det är hemskt att det första man frågar när någon fått barn är vilket kön det blev. Det är inte klokt att människor tror att bebisar är pojkar för att de har blått eller grönt på sig eller flickor för att de har rosa. Jag kan inte begripa hur kärlek kan vara fel, oavsett vilket kön männsikan man är kär i har. Vem bryr sig?

Varför måste jag fylla i vilket kön jag har i mitt pass? I vilket samanhang är det viktigt att mitt personnummer avslöjar mitt kön? Hur kan könet spela så stor roll för vad vi kalla varandra? Mitt kön påverkar ju inte min personlighet. Jag är jag oavsett vad människor sätter mig i för fack. Tänk om jag bara kunde få vara människa.

Pluggdag

Som vanligt ägnas högskolestudentens vardag åt att studera, studera, studera. Idag är det dock inte jag som pluggar särskilt mycket utan jag mest tittar på och låter andra våndas. Orsaken till detta är att jag i stort sett är klar med uppgiften som ska in i nästa vecka och blev godkänd på tentan så nu väntar en viss tids lugn innan jag får uppsattsen jag ska opponera på. Ganska skönt tycker jag.

Istället har jag idag bestämt mig för att jag till våren ska odla saker på balkongen. Till exempel har jag läst att man ska kunna odla rabarber och potatis. Jag ska även försöka mig på kryddväxter och kanske något mer. Ska bli skojigt att se om det fungerar.

Mångkulturalismen

Idag har varit en sådan där skoldag som man önskar ska få fortsätta. Jag är väldigt intresserad av globalisering och det mångkulturella samhället vi idag lever i och finner fördomar och diskussioner om detta väldigt intressant. Idag hade vi föreläsningar om just det mångkulturella samhället och hur det kan hanteras i skolan. Märkväl KAN hanteras i skolan för rätta svar finns nog inte utan man får anpassa efter situationensförutsättningar. Vi hade en jätte bra och givande diskussion om vad man som svensk får och inte får göra innan man kallas för rasist. Det visade sig att vi alla hade väldigt olika uppfattningar om det men gud vad intressant diskussionen var.

Eftersom vi lärarstudenter gärna pratar ur ett skolperspektiv så hamnade vi länge i diskussionen om huruvida man ska få ha skolavslutning i kyrkan eller inte. Jag blir lika förvånad varje gång jag har den här diskussionen över hur starkt människor reagerar. Jag har själv aldrig haft en skolavslutning i kyrkan, inte på grund av att vi inte fick utan på grund av att vi ahde en gympahall på skolområdet som tog in alla elever. Så var traditionen på min skola och jag kan inte se att det var några problem med det. Jag vet att några år innan jag började lekis så hölls avslutningen ute på skolområdet och något år var den i biblioteket. Det är spännande med folks rädsla för att skapa nya traditioner eller göra om gamla. Själv skulle jag bli mycket upprörd om mina traditioner runt julafton byttes ut mot något annat medan jag inte alls skulle bry mig om hur man valde att fira skolavslutningen. Det blir ju en fråga om vilka traditioner man vill hålla hårdast på och vad man inte tar så allvarligt. Stora frågor är det i alla fall och många funderingar väcker de.

Göteborg <3

Den här helgen spenderar jag i Göteborg hos den där underbara pojkvännen jag har. Inte alls fel om ni frågar mig. Än så länge har vi hunnit göra så där lagom mycket man ska göra på helger. Som när jag kom igår gick vi till Bio Roy och såg några kortfilmer eftersom det var kulturnatt i Göteborg. Så där lagom underhållande var filmerna men det är ju alltid roligt att göra sådana där spontana saker. Idag tog vi lång frukost och sen bar det av till Willys för att handla helgens mat. När vi kom hem igen var det dags att laga mat och nu ska jag snart iväg och lyssna när Jonas har konsert. Ska bli så roligt och eftersom jag inte kan gå på brassbands SM så käns det extra viktigt att gå på den här konserten.

Självklart har jag hunnit med lite pluggande idag också. Vore ju inte en högskolestudent annars. Är dock än så länge förvånad över det relativt låga studietempot. Förväntar mig dock en ökad arbetsbörda inom kort. Har ju ett formativt seminarie på måndag där jag ska få veta om jag tolkat uppgiften rätt. Har jag inte det så måste jag ju göra om allt jag gjort hittils. Ska bli intressant.

Händelserik kväll/natt

Helt galen kväll var det igår. Var hemma hos mina särbos några kvarter bort och hälsade på. Under kvällen, av olika omständigheter, så upptäcktes det att det börjat komma upp avloppsvatten ur en brunn och att deras förråd nu var stående i en centimeter avloppsvatten. Bara att börja tömma med andra ord och ställa upp alla saker så att vattnet inte skulle komma åt. När jag sedan skulle upp till lägenheten igen för att lägga saker på tork möts jag av en rökig lägenhet. I uppståndelsen kring förrådet hade det helts glömt bort att det poppades popcorn. Tur att jag gick tillbaka när jag gjorde. Nu luktar alla grejer man haft hemma hos mina sambos rök och skorna är fläckiga av avloppsvattnet och har således fått prova tvättmaskinen. Hoppas de blir riktigt rena och fina av det. Nu ska jag hänga ut de andra rökluktande plaggen på balkongen så de kanske kan bli återställda. Synd att tvätttiderna är så kort så jag inte hinner tvätta allt.

Hur spenderade resten av världen sin onsdagskväll?

Paus

Nu har jag fått veta resultatet på min första examinationsuppgift som jag skrev för typ 1 månad sedan. Vi kan lämna det vid att jag är nöjd med resultatet. Idag var det dock dags att ta tag i den sista examinationsuppgiften för denna kurs. Den är lite svårare än den förra inlämningen men betydligt mer intressant. Den går mer ut på sådant jag känner att jag kommer ha nytta av när jag är färdig om fyra år. Uppgiften går ut på att jobba med värdegrunden och en likabehandlingsplan samt att tänka på hur man kan föra in dessa i klassrummet. Inte helt lätt som sagt.

Just nu har jag dock paus och försöker att göra lite annat. Måste ju unna mig andra saker också, som att läsa ikapp på goda vänners bloggar och chatta lite med sin lillasyster. Känns fint att äntligen ha tid för sådant också.

Efter en toppen helg...

...är jag nu ensam hemma igen. Och en toppen helg har det sannerligen varit. Fullspäckad med roligheter. Därför är det ganska skönt att ha en lugn hemmakväll idag innan skolan imorgon och ytterliggare en vecka med plugg.

I fredags kom Jonas och vi var på födelsedagsfest. Hade skit kul och var så där super seg på lördagen. Sov länge och fick frukost på söngen, lyxigt. Fick även hjälp att göra matlådor i form av enchiladas. Mycket gott. Ett snabbis besök hos Sanna och Timmy hanns också med innan dagen avslutades med Veronica Maggio konsert på Nöjesfabriken. Riktigt bra konsert. Tyvärr är jag inte så inlyssnad på Maggio men hon var grym live och hadde det inte varit för att jag ansåg mig behöva min tår så hade jag stått längst fram hela tiden. Tyvärr var det mer eller mindre slagsmål om de platserna i vanlig ordning så jag och Jonas valde att ställa oss lite längre bak på några soffor vilket gjorde att vi såg betydligt bättre.

Idag har varit en ganska lugn dag som mest bestått av matlagning. Fler matlådor gjordes. Det är så mycket roligare att förbereda månadens mat när Jonas är här så jag passar på att tvinga honom att hjälpa mig. Idag gjorde Jonas pizzor och jag böngryta. Inte fy skam det heller vill jag meddela. Får verkligen toppen mat denna månaden.

Nu har Jonas dock åkt och jag ska boka in lite träningspass för den kommande veckan innan jag ska gotta mig i Boston Public och stickning. Läsningen och förberedelserna inför föreläsningen imorogn är nämligen redan klara.

Jaha, vad gör jag nu?

Då vart tentan skriven. Kändes okej kan jag meddela. Kunde gjort bättre och kunde gjort sämre. Nu är det bara att vänta tre veckor och se vad resultatet säger.

I och med att tentan är skriven är pluggandet över vilket innebär ledig tid för mig. Vad ska jag göra med denna tid? Vad tycker jag är roligt att göra? Någon som vet för jag är inte säker på att jag minns. Snart är det åtminstonde dags att äta lite mat, tur det för jag kan verkligen inte komma på något annat att göra. Är nästan lite pinsamt hur man vänjer sig av med fritid fort.

Förrådsmysteriet har tagit en ny vändning också. Fick idag veta att jag fattat mitt lägenhetsnummer fel och att det inte är det nummret som står på lägenheten. Självklart inte, varför göra det lätt för sig. Istället är mitt lägenhetsnummer 115 och jag ska således ha förråd 115. Okej tänkte jag och skuttade ner för att kolla så ingen snott det förrådet också och upptäcker att nej, ingen har tagit förråd 115 eftersom det sista förrådet har siffran 060. Så, bara att ringa hyresvärdarna igen och hon blev lika förvånad som jag. Blev dock lovad att hon skulle ringa runt och fixa med detta idag så jag borde få ett förråd imorgon senast kan man ju tycka. Spännande det här i alla fall.

RSS 2.0