The dark days are over

Har haft en minst sagt turbulent helg och den lägger vi bakom oss och blickar framåt. Kan sammanfatta den med att det inte är lätt att vara särbos med långdistans.

Den nya veckan bjuder på en massa pluggande. Har några böcker att läsa och idag kom instuderingsfrågorna till tentan upp så det är bara att köra igång. På fredag är det även dags att göra intervjuer med barn så att jag kan börja skriva på den inlämningen, 4 sidor om barns syn på att läsa. Ska bli roligt men det är mycket arbete. Har även en läslogg att skriva över några kapitel som jag sedan ska kunna återberätta på ett seminarium. sen är det ju även den förbaskade grammatiken som måste pluggas. Ska ha seminarium om kreativ grammatik och jag kan säga att det skrämmer skiten ur mig. Jag är verkligen inte bra på grammatik. Kan typ inte ordklasserna ordentlig och jag förstår ju inte språkreglerna med alla sina undantag. Massa jobb de närmsta veckorna alltså. Kul. Behöver ta tag i och plannera upp det här om jag inte ska bli stressad tror jag...

Äntligen kom det

Idag kom resultatet på rapporten så nu kan jag släppa den kursen och gå helhjärtat in i den nya kursen. Känns så bra.

Dagen idag har, suprice, ägnats åt att läsa och läsa och läsa. Har även börjat nostalgi titta på Degrassi: The next generation. Någon mer än jag som tyckte att denna serie var fantastisk för typ 10år sen. Kan lova att den inte är lika fantastisk i dagsläget men fruktansvärt söt. Men mest konstig. Till exempal så var det ett avsnitt där en tjej blev våldtagen, några avsnitt senare varnar de för att det i avsnittet ska vara grovt sexuellt innehåll och att man bör ha en föräldrer med när man tittar. Vad tror ni det grovt sexuella innehållet var? Jo, en killa kom fram till att han nog var bög. Det är ju så mycket värre och mer upprörande än att någon blir våldtagen....eller hur var det med det där nu igen?

Underbara litteratur

Idag har jag verkligen fått gotta mig i min litteratur till max. Har läst dryga 150 sidor och skrivit små diskussionsfrågor till som vi kan prata om i min studiegrupp vid ett väl valt tillfälle. Känner mig så duktig så. De böcker jag läst i idag är Barnet, språket och miljön av Ann-Katrin Svensson och Hur barn lär sig läsa och skriva av Caroline Liberg. Inte dumt alls.

För att göra min studentdag komplett lagade jag pasta och bacon till lunch. Då självklart en liten sås med bacon i. Mer exakt var det grädde, lök, vitlök, gurka fetaost och bacon i såsen. Inte dumt alls. Känns bra att äta pasta och bacon när man kan göra det på det viset. Mycket bra.

Kursstart

Det där med att börja en ny kurs är ju alltid lite spännande. Allt är nytt, igen och man får massa information, igen. Känner ni igen er? Idag har varit en sådan bra start på nya kursen att jag bara längtar efter imorogn då jag ska sitta hemma och läsa kurslitteratur. Hade egentligen tänkte städa för det ser hemskt ut här men tror det blir litteratur istället. Vet inte om jag är den enda människoan på jorden som hellre läser kursböcker än städar. Detta verkar annars vara ett ständigt problem för studenter, att städningen börjar locka så fort studierna kallar. Jag känner än så länge oftast tvärtom. När städningen börjar bli ett måste ställer jag mig frågan om jag inte har en liten kursbok att läsa? Som tur är finns det oftast en sådan till hands.

Orättvisa (i-lands)värld

Jag hade agressioner redan tidigare idag på grund av att jag inte fått resultatet på min uppsats än trots att flera av mina kurskamrater fick sina igår. Jag tycker verkligen inte att jag ska behöva vänta mer än 24h efter att beskeden börjat delas ut...

Nu har dock agressionerna ökat kraftigt. Detta på grund av handbollsmatchen mellan Sverige och Serbien så klart. Vet ingen sport jag blir så upprörd över som handboll och idag var det riktigt illa. Jag tyckte att många av domsluten var obegripliga och spelarna presterade inte på topp. Nä, nu ska jag gå och dra täcket över mig och hoppas att (ilands)världen är rättvisare och bättre imorgon...

Tummen ömmar och huvudet är trött

Idag har jag försökt fixa och komma i ordning så mycket som möjligt innan kursstarten imorgon. Började dagen med att läsa lite i kurslitteraturen. Efter det kallade tvätten och sen bar det av till ica för att handla mat. När jag kom hem ställde jag mig i köket och gjorde två limpor och en potatisgratäng. Nu har jag precis avbrytit mitt projekt att sätta upp tyger på garderoberna eftersom min tumme värker och häftstiften började krångla. Kan fortsätta en annan dag, men fins blir det. Tvätten har jag hunnit vika också. Om ca två timmar är det dags att sticka och träna och sen är det handboll. Fullspäckat schema minst sagt och då har inte den nya kursen ens börjat än...

Gran Canaria dag 6

Sista hela dagen på Gran Canaria kom vi äntligen iväg till Las Palmas. Eftersom det var söndag var alla affärer stängda så vi strosade bara omkring och tittade på omgivningen.

Vi hittade någon form av världskarta

 

Det gamla konserthuset...


En mur utmed strandpromenaden...


Det var det sista från min vecka på Gran Canaria. Nu blir det att ge sig ut i världen på nya äventyr.

Banlyst

Jaha, då var jag banlyst från köket. Vi ska ha fredagsmys och pojken ska laga mat han inte vet vad det heter och som han inte vet om han ska servera något till och som han inte tror vi blir mätta på. Låter det inte toppen?? Funderar på att sticka till affären och köpa godis så jag har utifall att... Ska nog göra det. Bäst jag skyndar mig innan han är färdig ;p...

Gran Canaria dag 4

Nu börjar vi närma oss slutet av min Gran Canaria resa. Tog inga som helst bilder under den femte dagen av min resa insåg jag precis så imorgon får jag berätta om mitt liv i nutid hemska tanke. Men den fjärde dagen av min resa går det läsa om här. Har inte mycket bilder ifrån denna dag heller eftersom vi inte gjorde något särskilt...
men här kommer en i alla fall...

Gran Canaria dag 3

Den tredje dagen kan ni läsa om här och nu håller jag ju på att lägger upp de efterlängtade bilderna som efterfrågades redan då...

Festivalgrejen vi var på började med lite körsång...


...och en massa barn som dansade och gjorde gymnastiska konster...


Sen började det regna människor från himlen, jag fattade aldrig vad de olika elementen under firandet hade med varandra att göra...


Efter lång väntan kom den första helikoptern med en vis man...

Hemmafru och handbollsfantast

Denna vecka är jag hemmafru i Göteborg. Är ju ledig eftersom min rapport varit klar ett tag. Åkte därför ner till Göteborg för att umgås och mysa. Min kära pojkvän är dock inte leidg så jag får vara en riktig hemmafru som det ser ut just nu. Jag diskar, tvättar och bakar bröd. Att handla mat ingår också i mina sysslor. Ganska nice ändå. Kan tänka mig att vara hemma fru när det är så här tidsbegränsat och bara vi två. Annars är jag helt för att dela på sysslorna men kan tycka att eftersom jag är hemma hela dagarna så blir det så att jag gör mest hemma.

Såg ni handbollsmatchen idag?? Gud vad jag blev nervös på slutet. Två utvisade, fyra mot sex, inte kul alls. Tur att det slutade bra i alla fall. Känns bra när det är så där lite lagom spännande.

Gran Canaria dag 2

Andra dagen i det soliga landet bjöd på en lång vandring som ni kanske minns. Behöver ni friska upp erat minne så kan ni läsa lite kort här om mina första dagar.

Stranden måste så klart pistas...eller?


Öknen i Maspalomas


Framme vid vårat mål, tyvärr så fick man inte klättra upp...

Gran Canaria dag 1

Nu är det en vecka sedan jag åkte från Gran Canaria så här kommer bilderna från första dagen då jag hade landat på eftermiddagen och höll på att somna i kyrkan för att jag inte sovit på många långa timmar.

Kyrkfönstret...


Allsång...


Kanske världens galnaste träd...


Nu nör jag är hemma igen och vädret inte kan bestämma sig för vilken årstid det är tänker jag tillbaka och ler. Det är fint med ljusa, varma minnen i mörka, kalla vintern.

Då var det ju det här med indelning...

Jag blir lika upprörd och trött varje gång jag hör de där indelningarna av människor i olika grupper. Att säga muslim på ett nedvärderande sätt. Att sätta en stämpel på någon baserat på en persons yttre, baserat på bilologi och släktförhållanden. Sen, när jag varit upprörd ett tag och jag tar mig en funderare så undrar jag om man inte går miste om massor för att man dömer ut människor på förhand. För att inte tala om alla människor man förolämpar eftersom man glömmer att de kan höra till en såndär grupp fast utan att se ut att höra dit. Jag menar seriöst, hur ser en muslim ut? Är inte islam en religion som vem som helst kan tillhöra eller har jag missat nått väsentligt här? Finns det en klädkod för att få vara homosexuell? Är den klädkoden samma om man är bisexuell eller är det skillnad? Vem bestämde vika utseende krav som finns för de olika grupperna? När blev utseendet viktigare än hur man är som människa? Nej vet ni va, är det såhär gruppindelningen ska gå till är jag inte med. Här med utropar jag mig till världsmedborgare av rasen människa!

Blekfisen i Las Palmas

Idag blev utflykten av. Vi kom iväg till Las Palmas. Det har en trevlig tur. Fick se konserthuset, strandpromenaden och lite mosaikgrejer. En ganska så fin stad. Nu är det sista kvällen och det känns ganska bra att åka hem imorgon. Känner mig rätt så färdig med Kanarieöarna för denna gång.

Blekfisen försöker göra en utflykt

Idag försökte vi göra en utflykt till Las Palmas. Det gick inte bra. Alla bussar var fulla så när fjärde bussen körde förbi oss bestämde vi oss för att vi skulle åka och handla mat istället. Det var en massa människor i affären och mycket skulle vi handla men det blev en utflykt i alla fall, fast inte den vi planerat.

Jag kan även glädja alla där hemma med att det varit betydligt kallare idag. Bara 20 grader och en hel del moln. Men dagen har ändå varit trivsam.

Blekfisen klarar sig själv

Idag har varit en riktig softis idag när jag mest roat mig själv med att ligga vid poolen och läsa. Ganska skönt har det varit men lite sämre väder idag, om man nu kan kalla 30grader varmt och soligt med några moln för sämre.

Det är en sådan kontrast att turista här jämfört med Indien som jag besökte för ett år sedan. Allt det där vi läste om bad tourism i kursen global sociology kan jag finna på playa del ingles. De som jobbar här pratar ofta inte engelska utan de språken som turisterna pratar. Gatskyltarna är skrivna på spanska, engelska och svenska. Det finns restauranger med norsk mat och med holländsk mat och all annan mat i världen förutom spansk. Känns helt absurt...

Jag ska göra er alla lite besvikna och meddela att ni får vänta på bilder från resan tills jag är i Göteborg efter den 15januari. Så kan det vara.

Blekfisen solar och ler

Solen fortsätter skina och idag har vi haft runt 30 grader varmt. Inte helt fel för en dag på stranden helt enkelt. Vi tog bussen till ett ställe som heter Anfi där vi bara låg och solade hela förmiddagen. Ett snabb dopp i havet blev det också men det har rysligt kallt. På eftermiddagen har vi på en festival grej där den tre vise männen kom i varsin helikopter för att ge godis till alla barn. Helt tokigt har det men efter 1,5 timmar med skrikande barn gav vi upp och åkte hem för en mysig kväll på altanen. Lever ett liv i lyx helt enkelt...

Anna blekfis rapporterar

Då har jag framme och har varit på ön i lite mer än ett dygn. Här är varmt på dagarna, idag tror jag den varit 25 grader i skuggan typ. Lite varmare än hemma i Sverige. Solen skiner och molnen jag sett går att räkna på en hand. Har det ganska glasigt alltså.

Gårdagen bjöd på en buss tur från flygplatsen till Ska Augustin där jag ska bo under veckan. Tog en stund men var väldigt smidigt att ta kollektivtrafiken här. Väl framme möttes jag så en hemmalagad lunch som har väldigt god. Sedan promenerade vi till skandinaviska kyrkan som ligger typ 3,5km bort på playa del ingles. Där underhölls vi med hela kyrkan sjunger. Sen bar det av hem till the macka och sängen. Var länge sedan jag var så trött senast.

Idag har vi tagit en långprommenad i öknen och tittat på en fyr. Sammanlagt och 8km cykel tur och typ 1,5mils promenad. Är kort och gott trött idag igen. Ett litet dopp i poolen har vi också hunnit med.

Om 24 timmar

Om 24 timmar sitter jag på ett plan till ett varmare land. Jag har för första gången gått igenom säkerhetskontroller alldeles själv. Spenderat en natt på arlanda i min ensamhet. Om 24 timmar sitter jag förhoppningsvis uppkurad i flygplansstolen och sover. Om endast 24 timmar...

Snart bär det av

En är väskan packad. Imorgon kväll tar tåget mig till Stockholm och på tisdag går flyget till Gran Canaria. Äntligen. Underbart kommer det bli. Längtar.

RSS 2.0