1an

Idag börjar jag 1an! Det ska bli så roligt. Att se hur de jobbar och hur det är att gå i en etta idag. Jag har saker jag vill prova med dem också. Typ skriva dikter. Jag vet att de skrev dikter för någon vecka sen och jag vet att de är riktigt duktiga. Nu jobbar de med kroppen så kanske kan de skriva om kroppen. Kanske inte så inspirerande men det skulle kunna funka och jag tycker att det är roligare än att skriva om våren eller sommaren som alla andra gör så här års... Kul ska det bli i alla fall!


En dag i Skattkärr

Idag vaknade jag 6.30 av att hunden välte dörren in till sovrumet (hunden gjorde sönder denna dörr igår). Låg kvar till 7 i ren tjurighet. Gick upp och tog hunden på morgonpromenad, försökte få hunden att äta, hunden vägrade. Åt frukost och fick sedan mer eller mindre mata hunden. Försökte sedan plugga. Började grubbla istället. Kom på sig själv och fortsatte plugga. Grubblade lite till, tog en promenad, grubblade, pluggade, åt, promenerade, grubblade, åt. Blev bjuden på fika av grannen. Trevligt här på landet. Grubblade lite till och vet trots allt grubblande inte hur jag ska göra. Men pluggat fick jag gjort till slut. Dagen avslutades med årets första dopp. Lite lagom kallt för att vara årets första...


Hundvakt

Nu har jag gjort 3 veckor VFU. Tråkigt att det börjar närma sig slut. Denna underbara, varma helg spenderar jag i Skattkärr som hundvakt. Mycket trevligt!!Vad gör man när huvet säger en sak och magen en annan...?

...And no matter how hard I try
I can't escape these things inside I know
I know

Jag har valt världens bästa yrke

Jag vet att det i alla fall i lärarkretsar tjatas hela tiden om hur läraryrket är världens bästa yrke och idag tycker jag att jag har fått känna på hur underbart fantastiskt det verkligen är.

Min dag började som sagt med sovmorgon. När jag kom till skolan hade vi utomhusaktiviteter i förskoleklassen ihop med ettan. Det känns fint när man kan ta en halvtimme att sparka boll med en tjej som ingen pratat med ordentligt än idag och få höra allt om hur hon älskar att spela fotboll. Att sedan komma till maten och ha ungar som drar i en och vill att man ska sitta vid deras bord innan man ens hunnit få mat gör ju inte saken sämre. Det var dock avslutningen på min dag som var allra bäst. Var på fritids sista timmen och det var en liten kille som prompt skulle vara ute för han hade så tråkigt och alla hans kompisar hade gått hem. Jag har aldrig pratat med denna lilla kille förut så jag tänkte att, vad sjutton. Vi trotsade regnet och spelade bandy tills vi var dyngsura och bollen låg på taket. Sedan hade vi frisering och det första killen sa till sin pappa när han kom var "Kolla vi har fixat håret". Till storyn ska tilläggas att denne kille snackade inte med mig på hela tiden vi var ute. Han bara skrattade lite ibland. Därför käns det stort och därför känns det bra. Detta kommer jag leva på hela helgen.

Så här såg jag ut när jag kom hem... Punk kanske är min grej?

Välbehövlig sovmorgon

Gud vad skönt med en sovmorgon idag. Börjar inte förrens 9.30 på torsdagar så idag fick jag mig en behövlig sovmorgon efter några intensiva dagar. Ska på min första APT idag också så slutar 16 idag. Ska bli kul att se vad man gör på en sådan där APT. Har alltid undrat lite.

Mina planer inför sommaren börjar falla på plats också. Jag ska få vara funktionär. Ska bli roligt. Hoppas att det är givande och att jag kommer vilja göra det igen.

Livet känns bra nu!

VFU

Då har min VFU-period dragit igång med full fart. Går långa dagar och är helt slut när jag kommer hem. Idag skulle jag nog dock få sluta tidigt. Kanske redan klockan 14.30 eller var det 15.00?? Man vet aldrig. Igår däckade jag vid nio eftersom jag var så himla trött. Har inte gått och lagt mig vid nio på väldigt länge vill jag lova.

Jag trivs dock som fisken i vattnet och vad jag kan se så är min lärarutbildare nöjd med mig så det är ju bra. Nästa vecka börjar jag hålla egna lektioner och ska få delta i en studiedag, på lärarnas sida. Ska bli spännande att se vad de gör när elverna får ledigt...

Denna bild hänger på "mitt" klassrum tillsammans med ett brev för att alla ska veta vem jag är

Hur är det med fantasin hollywood??

Igår var jag och pojken på bio. Det är något vi verkligen inte gör ofta och därför blir det så mysigt när vi gör det. Vi såg Laxfiske i Jemen som faktiskt var en bra film. Innan vi gick in för att avnjuta nästan två timmar i biomörkret kollade vi på filmaffischer för att se vad som mer gick. Jag kan säga att Hollywood behöver skaffa sig ny fantasi. alla filmer var uppföljare, nästan varenda en. MIB 3, Ice Age 4, en ny spiderman, Madagaskar 3(tror jag, är inte säker på vilket nummer i ordningen det är nu), en ny Bourne film och Titanic. Hallå?!? Någon mer än jag som tycker det är rätt tråkigt att det inte kommer något nytt lite oftare? Inte konstigt att man inte springer på bio oftare. Vem vill se uppföljare till uppföljare som endast är gjorda för att prducenterna tjänade groteska mängder pengar på den första filmen. Jaja, finns ju betydligt värre problem i världen men detta satte i alla fall mina känslor i svall en lördagskväll...

I denna arla morgontimma

Jag vaknar alltid tidigt. Har ni tänkt på vilka fördelar det för med sig. Min lördag blir jättelång så jag hinner göra allt jag vill. Jag får tid att vara med mig själv lite innan någon annan vaknar. Jag hinner titta på den där serien eller läsa den där boken, för ärligt vem pluggar en lördagmorgon innan frukost? Plus att det är lite mysigt att stöka runt i köket lite innan alla vaknar och låta resten av huset vakna till en färdigframplockad frukost. Finns det bättre sätt att starta dagen?

Så skoj man kan ha


Bilden är ett praktexmpel på hur skoj jag haft det idag. För vissa ser det säkert ut som om jag har haft skit tråkigt men tro det eller ej. Jag gillar dagar när jag har tid att fjanta mig i photo booth, laga mat länge, hjälpa en vän och shoppa det där jag nästan faaktiskt eventuellt behöver. Ja, idag har jag shoppat. Kom hem med allergimedicin, dentan mint, flour tuggumin, innetofflor till VFU'n och en bikiniöverdel. Inte illa med andra ord :)


Resten av kvällen ska jag spendera med att fördriva tiden, äta god mat och sova gott. En lyckad torsdagskväll med andra ord... För inte kan det väl tänkas att det går något bra på TV?


Bildbomb London 2012

Alla bilder är tagna av pojkvännen, förutom de när han är med såklart, då är det en annan fotograf :)

Dag 1. Vid Tower

Dag 1. Jag i telefonkiosk

Dag 1. Jag och älsklingen

Dag 1. Jag och älsklingen igen ;)

Dag 1. Jonas phone home

Dag 1. Big Ben (Dahhh...)

Dag 2. Piccadilly Circus

Dag 3. Pojkvännen provade traditionel engelsk frukost...

Dag 3. Mys vid Trafalgar

Sista dagen. Chicago :D

Bilderna verkar krångla, de vägrar rotera sig så ni får vrida på huvudena istället...

Pilsner i solen

Just nu har jag det så skönt att jag nästan blir avundsjuk på mig själv. Sitter på en solig balkong med en öl i min hand och njuter av våren. Inte alls fy och skam. Lite vardagslyx så här i all enkelhet. Har snott pojkvännens dator också eftersom han är bortrest så senare idag eller imorogn lär det dyka upp ite Londonbilder.

Knasig dag

Idag har det hänt en massa knasiga saker och inte får jag berätta saker för det ör sekretess och saker. Men jag kan lova att det är knasigt. Skoj, men knasigt.

Förutom de knasiga sakerna som hänt så har det varit en lugn dag. Har avrit och fikat hos mormor och morfar och rest ner till Göteborg för att spendera tid med pojkvännen. Annars inget särskilt...


RSS 2.0