Shout it out loud

Denna vecka har varit en ementionell berg-och-dal bana kan en säga. Vet inte om ni hängt med i mediasverige i veckan men denna artikel gjorde mig väldigt arg för ett par dagar sedan:
http://www.politism.se/genusfolket/tjejer-behover-kott-for-att-bli-snygga/
Hur tänkte de där liksom? Först och främst, det är inte tjejers jobb att bli snygga, och en blir inte snygg på grund av vad en äter. Sen, hur tänker LRF när de uttalar sig så här? Är det någon som sett eller hört att de gått ut och kommenterat händelen? Jag tänker mig något i stil med "Detta är en åsikt från en enskild individ och inget som LRF står bakom". Inte för att de gör uttalandet mer okej uta för att det är brukligt i sådanna här sammanhang.
 
Sen har det ju varit mycket prat om OS i Ryssland. Såg ni inte uppdrag granskning i onsdags så kan jag rekomendera att se det i efterhand. Ni hittar det här:
http://www.svtplay.se/uppdrag-granskning
Jag visste ärligt talat inte om jag skulle kunna låta bli att gråta. Det är vedervärdigt hur det har gått till under OS bygget och vad människor fått utstå. Jag är mållös.
 
Utöver dessa två mediahändelser så har jag i skolan stött på en föreläsare som inte kunde ta kritik och som jag råkade i luven på samt så har jag fått min nya fina telefon, en fair phone och den har strulat massa. Som ni ser har jag haft en massa saker att vara upprörd över i veckan. Hoppas på en lugn och skön helg. Avslappning ör vad jag behöver.
 

In love with a girl

Ojojoj, vilken omtimlande helg jag har haft. Först en underbar hund som varit så duktig hela veckan och som när Jonas kom blev så glad att hon nästan hoppade ur skinnet. Inte lite tokig den där. Sedan en lördag som erbköd fika och långprommenad och andra mysigheter. Och så kom äntligen söndagen. tyvärr skulle hunden lämnas tillbaka men på plus sidan så fick jag träffa det nya lilla livet som kommit i veckan. 4 dagar gammal och hur söt som helst. Det här med hur barn kommer till världen och sånt, det är fasen häftiga och omtumlande saker. Så nu är jag trött efter att ha blivit helt kär och betagen av den lilla. Det ska bli så spännande att få följa pyrets framtid.

It's cold outside

De flesta som känner mig vet att jag hatar kyla. Minusgrader gör mig lessen och att frysa gör mig misserabel. Den här hunden jag lånar håller dock inte med om att kyla är det värsta som finns i hela världen utan hon älskar att vara ute och leka i snön. Eftersom jag är en sådan där människa som gärna vill att min lägenhet ska vara hel och hunden är en sådan där hund som om en inte leker med henne tillräckligt så river hon stället så går jag såklart ut och leker i snön. Så idag har vi varit ute i drygt en timme och kastat med en knut som jag har till henne att leka med samt gömt godisar i snön som sedan ska letas upp. Jag måste erkänna att hur banalt detta än låter så tyckte till och med jag att det var skoj. Att se den där rena lyckan hos en hund som får härja hur mycket som helst utan att någon stissig människa vill att en ska lugna ner sig så inget går sönder, det är kärlek det. Och att sedan ha en lyckligt nöjd och lugn hund inne som bara vill mysa, det är inte heller så dumt.

We're not gonna take it

Så idag har jag blivit påhoppad av en arg skidåkare. Det var en spännande upplevelse. Hen undrade om jag var tvungen att gå bredvid skidspåret för det gör ju att det inte kan finnas fler spår bredvid varandra (till saken bör tilläggas att där jag gick var det en upptrampad gång så många människor går där). Jag sa att jag ville gå där och att jag gillade den rundan och hen tyckte att jag kunde gå någon annanstans när det var skidsäsong för det är ju inte många månader om året som en kan åka skidor. Såklart upplever jag detta fenomen som väldigt spännande. Jag gick inte i något skidspår utan bredvid, noga att inte förstöra för de som vill åka skidor. Med skidåkarens logik skulle ju jag kunna vara lika arg på hen för om hen, och andra skidåkare, inte åkte just där jag vill gå så skulle jag ju kunna å på hela stigen och inte behöva hålla mig till halva. Jag tycker alltid det är spännande med människor som anser sig ha rätt att stanna en och tala om för en att de tycker att en gör något fel. Det hjälper ju liksom ingen. Men jag hoppas att skidåkaren kände sig bättre till mods efter att hen fått lätta sitt hjärta. Tyvärr la hela händelsen en liten tråkig attityd över resten av min promenad, men jag får ju fler tillfällen att ta en trevlig promenad under kvällen.

Working 9 to 5

Så, jag har haft ett par rätt upptagna dagar. Blev med hund igår, eller ja, hjälper en kompis genom att vakta hennes hund ett par dagar. Jag älskar att ha hund. Det gör dock att jag får tänka om lite i mina vanliga rutiner men det är det verkligen värt. Får se hur länge jag får ha henne men skulle gissa på fram tills helgen i alla fall.
 
Idag ska jag ha kursstart i kvällskursen jag ska läsa nu. Den handlar om genus och jämstäldhet och andra skojiga saker. Jag hoppas verkligen att den motsvarar mina förväntningar och blir en toppenkurs. Men vi får väl se. Kursstarten brukar säga rätt myket om hur kursen kommer bli.

Fuckin' Perfect

Som rubriken säger har jag haft en ganska så bra dag idag. Hur kan det bli annorlunda när en lagar den godaste lunchen ever. Tomatsoppa och nybakat bröd. Så gott. Perfekt start på arbetsveckan liksom. Mums. Sen har jag ju haft kursstart idag också och kursen vi ska läsa nu verkar mycket bättre än den tidigare så det känns också bra. Den handlar om läsinlärning, läs- och skrivsvårigheter och bedömning om jag förstått det hela rätt. Så det är ju väldigt bra om det är en br, inpirerande kurs med mycket att ge.
 
Precis nu kom jag hem från ett pass bodycombat. Älskar de passen. Aggretioner bara flyger ut och får bearbetass handgripligen. Detta då till skillnad från i bodybalance där aggretionerna mest rinner av en och en hittar sitt inre lugn. I bodycombat får en istället banka skiten ur sina aggretioner tills de inte finns kvar. Mycket skönt.

Happy birthday

Idag har det varit kalas för hela slanten och inte vilket kalas som helst utan 1års kalas. Så mysigt och skoj att få följa en liten parvel från det att han föds till ettårsdagen. Det händerså himla mycket det där första året. Snart kan parveln gå och prata vilket är helt otroligt. Jag har inte varit på 1års kalas som jag minns förut heller så bara det var ju en upplevelse. Mycket kakor och trevligt samtal var det. Sockerchocken var ett faktum och nu har jag helt kraschlandat och behöver sova i ett år känns det som. Men det var helt värt det.
 
Imorgon är det kursstart och träning för hela slanten. Hoppas att denna kurs blir bättre och att den ligger på en sådandär skoj utmanade nivå så att en faktist lär sig något.
 
Nu ska jag återgå till handbllsmatchen. Hoppas Sveriges ledning håller sig genom andra halvlek också.

Dog days are over

Så nu var det gjort. Dagen D var här och försvann. Tentan är skriven och jag har absolut ingen aning om hur det gick. Kan fåt VG lika gärna som U. Underlig känsla men jag fick ur mig typ allt jag kunde så jag hade inte kunnat göra det bättre. Känns skönt att det är gjort.
 
Resten av dagen har gått åt till att städa min lilla etta. Som jag har förstått det så finns det två sätt att hantera tentaångest. 1. En städare hela tiden och diskar efter varje måltid ungefär. 2. En städar inte alls och lever i en svinstia från det att ångesten började tills dess att tentan är skriven. Jag hör till kategori 2 så efter en tenta som faktiskt gett mig ångest så är min lägenhet en sanitär olägenhet. Inte ens silverfiskar och kackerlackor vill bo kvar. Men nu är det rent och fint runt mig. Jag menar när det tar 3h att städa 38kvm så vet en att det var äckligt från början men är jäkligt rent och fint nu. Med andra ord är jag extremt nöjd med mig själv idag.

Friday I'm in love

I min familj är det inte mycket sport som gäller. En tittar på handboll men inget annat direkt. Så idag tittade jag såklart på handbolls em, Sverige - Kroatien och jäklar vilken match. Adrenalinet pumpade och det var olidligt spännade. Men tillslut blev det förlust. Bästa spelarna, enligt mig i dagens match var målvakterna. Så jäkla bra spelade de. Dock blev jag lite kär i Zacharriasson efter ett par superbra mål. Ska eventuellt gift mig med honom om han kan tänkas gå med på det.

Lullaby of Birdland

Så idag har inte varit en särskilt bra eller produktiv dag. Har mest varit jättetrött och legat i soffan under mitt täcke. Borde plugga inför tentan på lördag vilket ger mig pre-tenta ångest. Blir lite paralyserad av tentaångest och vill gärna krypa upp i fosterställning. Något som inte är särskilt produktivt. Att det snöar och är kallt gör inte direkt saken bättre.
 
Men lite bra saker har jag allt gjort idag. Varit och handlat så nu har jag mat så jag klarar mig ett tag och sen var jag och tränade. Bodybalance är det perfekta sättet att få själsro och muskelvärk. Dock var det sista gången på ett tag som jag kan gå på onsdag kvällen. Min kvällskurs om genus och ledarskap börjar nästa vecka och såklart så krockar det.
 
Men nu ska jag sova och hoppas att morgondagen blir bättre.

Don't stop beeing crazy

Det här året har jag bestämt mig för att försöka orka lägga ner tid och energi på saker som är viktiga för mig. Exempelvis min rätt att identifiera mig som intergender, kvaliteten på lärarutbildningen, feminisktiska frågor, alla människors rätt att ha det bra, osv. Detta kommer kräva att jag måste försöka orka vara en sådan där människa som många kallar politiskt korrekt eller PKmaffian. Detta är uttryck som i alla fall i min umgängeskrets används som skällsord. Men varför skulle jag inte vara politiskt korrekt? Jag tycker ju inte att det är skoj att skämta om exempelvis kvinnor som sexobjekt. Jag tycker att en måste tänka sig för ibland och vrida och vända på saker ur olika perspektiv. Detta är dock ett beslut som kommer ta tid och energi från mig så jag kanske inte orkar i alla situationer, men jag ska verkligen försöka.
 
Så min första aktion efter att jag fattat detta beslut var att gå till Studentombudet på Karlsatds universitet och prata om vad jag tycker behöver arbetas med och förbättras på lärarutbildningen där. Många av problemen som finns är inte typiska för Karlstads universitet utan är vad jag förstått problem på de flesta lärarutbildningar i landet. Men jag tycker att det är viktigt att uppmärksamma problemen och ta tag i dem allt eftersom de dyker upp. Någon gång måste vi i Sverige få till en bra, hållbar lärarutbildning som sätter kompetenta, inspirerande lärrar ut i världen. Så håll tummar och tår för att det nu ska bli förändringar som resulterar i en bättre utbildning på sikt.
 
 

Today is gonna be the day that they're gonna throw it back to you

Idag är det dags. Sista tentan i den där NO-kursen. Lyckas jag bara fixa ett G så är jag klar med den kursen och kan gå vidare i livet. Äntligen. Skönt.

SöndagMåndag sång

Så gårdagen var mycket trevlig. Spelade spel. Umgicks. Var hemma vid 4. Mindre kul att vakna 9 och inte kunna somna om. 5h sömn är toppen...inte. Fick i alla fall lite tips på slskapsspel som är kul och som kan vara nått att investera i. Coup och det andra hette King of Tokyo. Har du möjligthet att prova dem, gör det!
 
Jag har kollat över det mesta inför tentan imorgon. Vi får se hur det går. Sen är det grammatikplugg resten av veckan. Den där grammatiktentan närmar sig med stormsteg.
 
Nu ska jag återgå till mitt Bones tittande.

We are family

Så idag har vi haft besök av min extra mamma och hennes nya. Jättetrevligt var det. Skönt det. Jag kan bli lite knäpp ibland av sånna saker trots att jag är vuxen. Men idag var det avslappnat och trevligt. Precis som det ska vara när en umgås med sin familj. Så det är basicly vad om hänt här hela dagen. Ikväll verkar det som om vi ska gå på brädspelskväll, vilket också kan bli trevligt :). Hoppas på det i alla fall.

Untamed

Så idag gick jag upp 6.00 för att ta tåget till Göteborg 8.14. Med andra ord är jag så trött nu att ögonen går i kors och än är det flera timmar till läggdags. Så vad gör en högskolestudent när hen är trött? Jo, jag har ju, som ni kanske vet vid det här laget, en tenta på måndag. Med fokus på hällbarutveckling i NOkursen kan tilläggas. Sen har jag en tenta till i svenska som andraspråk med fokus på svensk grammatik, fonologi och språktypologi nästa lördag. Alltså, jag borde plugga NO för att den tentan är snart. Istället pluggar jag svenska, för det är roligare. Och när jag tyckar att grammatik är roligare än något alls så är det illa. Dock börjar jag fatta grejor och det är alltid skönt och kul. NO tentan är väl egentlgien inte tråkig, bara det att jag är alldeles för självsäker inför den så jag vet inte vad jag ska plugg på. Och känslan av att jag redan kan allt gör mig orolig och då känns det jättejobbigt när jag plockar fram anteckningar och litteratur som inte bjuder på några överrakningar. Så på måndag kan det bära eller brista. Sak ögna igenom och stämma av att jag kan i helgen men svårt att motivera sig till det där just nu.
 
 

Let's talk about sex baby

Idag har jag något som jag brukar kalla för en hungrig dag. Det innebär att jag kan äta hur mycket som helst och blir inte mätt. Jag har ingen aning om vad dessa dagar beror på eller vad jag ska göra åt dem. De kommer ibland och brukar aldrig vara mer än typ 24h. Problemet är att jag försöker sluta småäta just nu (och nej, fenomenet kan inte bero på det, jag har denna känsla även när jag småäter som en tok). Men att jag försöker sluta småäta gör att jag inte vill äta massa bara för att jag inte kan bli mätt. Så jag tänkte att google är min vän och sökte på konstant hunger och fick upp en artikel från aftonbladets viktklubb som talar om för mig att min hunger kan vara ett behov av sex :p. Egentligen listar de 10 orsaker till varför en kan känna sig hungrig fast än en egentligen borde vara mätt men bara tre passar på mig. Så antingen har jag förlite sex, drickr för dåligt eller har för mycket hjärnkemikalier. Så är det inte sex så kan det vara att min kropp producerar cannbies liknande ämnen som gör mig hungrig. Låter som vettiga saker. Nämnde jag att artikeln helt saknar källor och med andra ord kan den vara helt påhittad. Jag skulle definitivt tro att det är en rimlig möjlighet. Här är hela artikeln om någon vill kolla in den själv: http://viktklubb.aftonbladet.se/v4/hem/openarticle/10260084/

Smells like teen spirit

Idag känns det som att jag kan tänkas få ett sådant däringa tonårsutbrott. Jag gillar verkligen inte den kursen jag läser nu och idag har vi redovisning och seminarium. Känns som att ja kommer få psykbryt om det känns det minsta lilla som slöseri av min tid, vilket jag befarar att det kommer göra. Tur att kursen snart är över och att jag kan få gå vidare. För att undvika att vara arg tonåring hela eftermiddagen ska jag efter skoldagen gå till gymmet och träna BodyBalance som är en blandning av yoga, thai chi, pilates och quigong (stavning?). Det ska i alla fall bli skönt, även om jag har träningsverk så jag nästan dör.

Risin' up to the challenge

Så, träningen kanske inte gav tillbaka min studiemotivation precis men det var skönt och kul och lugnande. Fast jag trodde att jag skulle dö ett par gånger och kommer antagligen inte ur sängen imorgon. Jag tror och hoppas att studiemotivationen infinner sig imorgon. Har ju de där examinerande imorgon som jag inte börjat förbereda riktigt än så jag kommer få ägna förmiddagen åt det helt enkelt. Men det ska nog gå bra, har ju gjort uppgifterna och läst materialet. Bara att tänka lite så tror jag att det ska bli bra sen.

I just wanna lay in my bed

Så, imorgon börjar det igen. När en pluggar på universitet har en ju inga lov som ni kanske känner till. Men med den nivå jag haft på min utbildning det senaste ka jag allt kosta på mig lite ledighet. Imorgon ska vi dock köra igång igen, 1st redovisning och 1st seminarium. Sen är det en tenta kvar så är kursen slut. SKÖNT! Jag läser ju dock extra för att ha lite att göra så helt ledig har jag inte varit. Den där grammatiktentan som jag har i min extrakurs gör mig nervös och ger mig ångest. Idag har tyvärr inte ens den ångesten kunnat få mig motiverad att plugga, eller göra något över huvudtaget. Så istället har jag tittat på Bones. Hela dagen. Känns som mänskligt förfall men om drygt 2h ska jag gå och testa ett nytt pass på gymmet. Får se om det lyckas få mig mer produktiv...

I just can´t say goodbye

Då var den här igen, den där tiden på året när allt är lite gråare. Alla lite lessnare. Vinden lite kallare. Ensamheten lite större. Och precis som alla år så kommer årsdagen från den hemska dagen precis som ett brev på posten mitt i den vanliga "nu-är-julen-över-och-det-nya-året-har-börjat-vad-ska-jag-ta-mig-till" ångesten. I år känns det inte mindre jobbigt än förra året eller året innan det. Men mer hoppfullt. Inte like mycket jag saknar dig som jag älskar dig. Känns fint på något sätt. Och nu är det slut för i år så nu kan det nya året verkligen börja.
 
Tänk positivt!

Världen är vackrast i er

Idag försöker jag hitta fina saker som håller min plugg motivation på topp. Har två tentor, en inlämning, en redovisning och ett seminarium att se fram emot innan terminen är slut så är en hel del att försöka hålla koll på. Det är dock svårt att hålla motivationen när word krånglar och det finns så mycket roligare saker att ta tag i. Jag menar, spela gitarr vs. plugga grammatik är inte en rättvis fight. Kanske kan skriva en grammatiksång? Då kanske jag till och med skulle komma ihåg vad perfekt och presens particip är.

Idag älskar jag dig mer än jag saknar dig

 

6 timmar senare...

Då har vi spelat i 6 timmar. Mina ögon är trötta och kroppen konstigt stel. Det var den dagen det. Det var så här en höll på i sin barndom alltså. Varje dag. Det är ju rätt knäppt. Nu ska jag nog gå ifrån datorn för idag. Känns som jag suttit tillräckligt nu. Är imponerad över hur männsikor som spelar hela dagarna orkar. Jag har liksom fått ont i axlarna.

Age of Empires III

Idag är det ett stort projekt på gång i den lill lägenheten i Göteborg. Här ska jag och partnern spela Age of Empires III på mac. Så mycket jobb. Men nu verkar han hittat vad som är fel så nu ska vi nog prova igen. Åh härliga barndomsminnen som ger mig pirr i magen.

Nytt år nya tag

Nu kändes det som om det är dags att ta ett nytt tag i det här bloggandet. Har inte riktigt haft tid och ork med det under året som gott. Kort kan en säga att 2013 var ett skitår för mig men jag ser fram emot 2014 med allt vad det har att erbjuda. Jag gjorde dock mycket kul 2013 så helt bortkastat var det inte och fån och med nu ska jag försöka fokusera på det positiva i mitt liv. 2014 ska bli ett år när jag samlar på ork och energi och glada stunder. Vi får väl se hur det går, men det är väl värt ett försök.
 
år 2013
 
Reste till NY och fick se Lejonkungen musikalen
 
Besökte finaste vännerna i Uppsala
 
Spenderade mycket tid med farmor
 
Flyttade in i en finfin lägenhet som har extremt hög mysfaktor
 
Fick min första paketkalender någonsin
 
Har inga bilder från min resa till Berlin men där var jag också en sväng, samt båtluffade lite i Stockholms skärgård.
 
Påbörjade projekt skänka hår. Så här långt kom jag på ett år. Ska bli 30cm avklippt svans så har en bit kvar men är på god väg!

RSS 2.0