2011

Idag ser jag tillbaka på 2011 och minns. Minns allt det jag faktiskt har gjort detta året. Allt det där som jag har varit med om. Och jag är så fruktansvärt tacksam!

Året började med en lång, spännande resa...


Lillstrumpan konfirmerade sig...


Jag avslutade mitt år på folkhögskola...


Under sommaren utforskades Österlen med någon jag tycker om...


Jag var på min första riktigt stora pop-konsert...


Jag började på högskolan...


Och jag avslutade året på topp med en underbar jul!


Nu hoppas vi att 2012 bjuder på lika många underbara stunder. Gott Nytt år allesammans!!

Mys och mera rea

Idag har varit en sådan där mysig dag. Vi har haft lite bättre väder i Göteborg, inget regn idag, så jag och pojkvännen begav oss till Backaplan på utflykt. Gick på Cubus och Dressman och inhandlade faktiskt lite nya prylar. Fick ett par jättefina mysstrumpor av pojkvännen från Cubus-rean och jag köpte även två par snygga strumbyxor att ha till min svarta klänning så nu blir det beslutsångest imorgon över vad som ska bäras på nyår... I-landsproblem helt enkelt. Ikväll ska vi förbereda efterrätten till nyårsmiddagen också. Vi ska på middag och fest med hans vänner och vänner till dem. I det här paret blev vi då ansvariga för att fixa efterrätten. En kolapaj har vi tänktoss att vi ska prova på och blir inte den bra så är alternativet att vi lägger blandade bär i portionsformar, häller lite kesella kvarg med vaniljsocker över bären och sedan toppar det med krossade digistivekex. Är fint att ha en plan B med liknande ingredienser som kolapajen som ska serveras med kesella kvarg och blandade bär.

Bildbomb

En liten del av skörden bilder som togs på julafton... En riktigt mysig dag var det.


Julmat


Ja, fast vi bara är nästan vuxna bar så kommer tomten


Paketutedelning


Den överpyntade granen


Julafton avslutades med körång på midnattsmässan


Regnet faller

Inte käns det som om det är slutet jag december när regnet bara öser ner. Kan lova att jag legat inne hela dagen och bara läst, något jag tänker fortsätta med resten av eftermiddagen också. Har under denna vecka snart tagit mig igenom två julklapps böcker. Den första var Spökflickan jag Torey Hayden. Den handlar om en lärare för barn i behov jag stöd och hennes arbete. I just denna bok kommer hon i kontakt med ett barn som blivit utsatt för övergrepp. Jag har läst boken förut men älskar ju böcker om sånna saker så den var trevlig (i brist på bättre ord) att läsa igen. Nu läser jag den tredje boken i Harry Potter serien för säkerliggen tionde gången. Fick två jag dem i julklapp vilket passar bra eftersom jag är löjligt fötjust i dem.

Grekisk afton

Nu var det länge sedan jag bloggade. Har helt enkelt tagit mig ett litet jullov. Julen var lugn och skön. Jag myste mest med människor jag tycker om, åt god mat och njöt av ledigheten. Mellandagarna spenderar jag i Göteborg och idag har jag spenderat nästan alla julklappspengarna på en julklapp till mig själv, en alldeles egen surfplatta. Hade tänkt köpa en mini pc eftersom jag tycker att min vanliga dator är så klumpig att släpa på. Hittade dock plattan istället och är än så länge mycket nöjd... Nu till kvällen blir det mousaka och grekisk sallad...där av rubriken :D

Helg igen

Då var det åter dags för helg. eller kallas det helg när man har juluppehåll? Slutar helgerna räknas när man i stort sett är ledig varje dag? Jaja, helg är det ju i alla fall eftersom det är fredag kväll. Den här helgen kommer nog bli en sådan där toppen en. Ska leka lekar med goda vänner, mysa med kärleken och bara ta det lugnt. Nästa vecka ska jag forsätta på min rapport så den blir i stort sett färdig tills julafton. Jag vill ju kunna vara ledig i julhelgen.

Julig helg

Säga vad man vill om det stormiga vädret vi haft här nere i Göteborg under helgen men juligt kan man ha det trots regn och rusk. Jag och pojkvännen har roat oss med juliga aktiviteter som att laga knäck, göra färdigt julkorten så nu behöver de bara postas inna fredag, funderat på vad pojkvännens bror ska få i julklapp, besökt HDK's julmarknad samt varit på JulLiseberg. Inte alls dåligt. Vi var även på inflyttningsfest i fredags och då blev vi bjudna på glögg och lussekatter. Jag tycker det är mysigt att även hemma festerna fått en julig touch så här i december.

Tyvärr regnade och haglade det en del när vi besöökte det juliga Liseberg så särskilt många kort blev det inte men här kommer några...






Torsdag = Göteborg

Ja, så har det ju nästan blivit nu det senaste. Torsdagar är lika med Göteborgsresa och idag är inget undantag. Ska snart sticka till bussen för att påbörja färden. Hoppas det går vägen nu när den äckliga snön har kommit. Är det bara jag som inte är glad över detta? Kallt och eländigt.

Veckan har gått fort. Har inte haft några särskilt intressanta föreläsningar i skolan och har inte gjort något intressant hemma. Känns så där lagom tragiskt. Hoppas på en händelserik helg i alla fall...

Godisbak

Idag har jag bakat två sorters godis med mycket goda resultat. Det ena var Ljuvlig fudge som inte blev fudge utan håra karameller i mitt fall. Min termometer fungerar uppenbarligen inte som den ska men denna godis gör inget om den bli kokt för mycket kan jag lova. Mycket gott resultat. Jag gjorde även smörtoffee som innehåller:

50g smör
6dl rårörsocker
1,5dl vatten

Det var hur lätt som helst att göra. Man bara smälter smör och socker i vatten långsamt. Sedan låter man det koka upp och kokar under lock i ca 3min. Efter det är det bara låta smeten bli ungefär 132 grader varm innan man häller den i en form klädd med smörpapper. Ut med formen på balkongen en stund och sen delar man massan i lagom stora bitar. Ut på balkongen igen för att kyla färdigt och sedan slår man in godisarna i papper. KLART!!


Jag har då aldrig...

Jag har då aldrig skämts så mycket över den lilla staden jag kommer ifrån som jag fick göra i fredags. Det var helt galet. Vi var och tittade på en handbollsmatch och då en av mina vänner var med i "bortalaget" så hejjade vi självklart på dem. De hade ju inte heller några andra supporters där så vi fick ta i för 20. Hördes gjorde vi i alla fall. Tyvärr uppskattades inte detta av de som hejjade på min hemortslag. Detta märkte vi tydligt när några få supportrar för "hemmalaget" började kalla "bortalaget" för könsord och liknande. Vi lät oss inte bli avskräckta utan fortsatte att hejja för glatta livet och hur bemöts vi då? Jo, inte som glada handbollssuporters i alla fall. Nej då, hejjar man inte på "rätt" lag där jag kommer ifrån så har de som faktiskt hejjar på "rätt" lag tydligen rätt att kasta burkar och tejpbollar på en. Vi blev dock bara utsatta för detta en gång var eftersom vi båda två i "bortalagets" klack skälde på de som kastade när vi blivit träffade. Vad hände med juste spel och allas lika rättigheter här? Jag skämdes så fruktansvärt för beteendet på läcktarn och det kändes inte det minsta stolt att vara tillbaka i sin hemort och vissa upp denna för personer som aldrig varit där förut. Min största fundering är: Varför var det inga fler vuxna som reagerade på detta beteende? Hur kan de godta dessa handlingar utan att ifrågasätta dem? Vem bestämde att man får kasta burkar på människor likt en medeltida stening ifall de hejjar på "fel" lag? Var är min hemort påväg någonstans?

Helg-utflykt

Den här helgen ska alla mina särbos och jag åka till Tidaholm för att kolla på handbollsmatch, gå på julmarken och träffa min familj. Ska bli roligt. Saknar min heltokiga, knasfamilj massor. För mig som är uppvuxen i en ganska stor och rörig familj är det väldigt tomt att bo ensam. Är säkert väldigt vanligt om man är van att ha buller omkring sig jämt att man känner sig lite vilsen utan det. Men nu blir det en korthelg på hemmaplan med massa kärlek om jag känner min familj rätt. Känns så skönt att ha en så kärelskfullfamilj som jag har. Är så otroligt tacksam för stödet hemifrån och känner så med alla som inte har det.


(Väldigt gammal bild)

1 December

Idag gick jag upp extra tidigt för att kolla på julkalendern, som jag förövrigt tycker verkar bli bra- Mysigt hade jag i alla fall.






RSS 2.0