2011-06-30

Sista dagen i Juni och det har varit en varm sådan. Värmen resulterade i ett eftermiddagsdopp i Gyllebosjön samt en promenad i området runt denna. Helt toppen faktiskt. Tyvärr glömdes kameran hemma så inte en enda bild blev det men trevligt hade vi (jag och Jonas) och fint var det.

Finns så mycket natursköna platser att besöka här i Skåne. Hoppas verkligen kunna locka med mig min sambo till Stenshuvud någon dag. Vill minnas från Österlenturen i höstas. Vi får väl se vad som hinns med men man kan ju hålla tummarna!

Nu måste jag kila för nu ska här ätas pankakor med grädde och hallonsylt. MUMS!

2011-06-29

Mer jobb idag. Blir frukosttjänst resten av veckan så börjar så tidigt som 8.30. Rena rama drömjobbet har man. Inga direkt jobbiga arbetstider finns att finna.

På eftermiddagen gjorde vi en Ystadstripp. Mest gå i affärer och sådant. Finns en del mysiga butiker där. Just nu står maten på spisen. Idag blir det Rattatoullie(stavning?). Hoppas det blir bra. Har aldrig gjort det förut så ska bli spännande. Annars har det inte hänt något alls idag. Lever ett enformigt men trevligt liv :)

2011-06-28

Nu har vi det varmt och skönt nere i Skåne. Synd att vi jobbar i skift för då blir inte ett besök på stranden att tänka på. Är ju inte så kul för någon av oss att sticka dit själv medan den andre jobbar. Men egentligen lider vi nog inte så mycket av det. Det är ju varmt och skönt bara att ta en prommenad eller liknande.

Idag på jobbet var det inget städande som skulle göras men jag fick skrubba potatisar till kvällens middag samt tryka dukar som skulle dekorera borden. Inget lätt jobb i den här värmen. Potatisskrubbningen var faktiskt helt okej, hade ju händerna i kallvatten. Det var skönt med svalkan. Stryka med ångstrykjärn i hettan är dock något jag inte rekomenderar. Var väldigt varmt.

Annars idag ska jag inte göra så mycket. Marinerar just nu ett kycklinglår som jag ska lägga in i ugnen när det är dags för middag. Annars är det en slappis dag.

2011-06-27...2

Då var min första arbetsdag till ända. Har bäddat och städat hotellets alla rum (7st och lägenheten). Var lagom ansträngande för att vara första dagen på sommaren. Kändes som en precis perfekt start på jobbet. Fick även plättar till lunch. Mycket gott. Imorgon fick jag sovmorgon också eftersom det flyttar in folk i rummen så ingen mer städning förens de flyttar ut i slutet av veckan. Min uppgift imorgon blir då lunch. Toppen!!

Hemma idag har jag inte gjort många knop. Läst lite, slappat, kollat på Skilda Världar och lagat mat och diskat. Gjorde en utomordentligt god Mousacka och köpte mig lite lakritsglass till efterrätt. Mums. Kommer tråka ut mina bloggläsare med inlägg om jobb och mat den här sommaren tror jag minsann.

2011-06-27

Som jag skrev i mitt superkorta inlägg igår så hände en del saker under gårdagen som gjorde den väldigt intressant. Jag gjorde bland annat min första rabarberkräm någonsin samt bakade bröd. Men det var inte det som var det mest spännande.

Jag och Jonas beslöt oss för att vi skulle ta tillfället i akt och åka in till Malmö för att kolla på sufisk transmusik på Pildammsteatern. Bara det låter ju väldigt spännande i sig självt. När vi tagit oss från Tomelilla till Sjöbo och skulle hoppa på bussen där tillsammans med 15 andra resesugna människor så fick vi inte kliva på bussen för den var full. Trots att det gick av 5 personer fick ingen av oss komma på. Till på köpet var busschauffören otrevlig och kunde inte kolla om det var möjligt att skicka en ersättningsbuss till oss 15 strandade ressenärer utan han bara snäste av oss och körde iväg. Jaha, då var det bara till att ringa skånetrafikens kundtjänst som rådde oss att ta en taxi och sedan skicka in kvittona till dem för att få ersättning för denna resa. Sagt och gjort, en taxi fixades fram och vi kom till Lund i tid. Resan dit blev lite mer strapatsfylld och lite mer spännande.

Tillslut kom vi iallafall fram till Pildammsparken och kunde beskåda och lyssna till transmusiken. Jag blev inte helt frälst men det var klart roligare än att sitta i Tomelilla hela kvällen. Plusset är ju att konserten var gratis och att det gav mig och Jonas en anledning att ha pic-nic. Här kommer ett kort smakprov på vad vi fick uppleva.


2011-06-26

Dagen blev så spännande som jag förutsett och lite värre ändå. Bloggar om det imorgon för nu ska jag sova eftersom jag ska upp och jobba imorgon. Ska bli så skönt att komma igång med jobbet ordentligt nu och hoppas att det blir regelbundet från och med imorgon. Jaja, godnatt allesammans!

2011-06-25

Då var midsommardagen förbi. Den förflöt i lugno med en prommenad för att hämta bilen, och en tur in till Ystad för att handla den kommande veckans mat. Sen har vi slappat lite och sedan lagat samt ätit panbiffar med färskpotatis och stekt lök. Inte helt fel kan jag meddela. Nu inväntas bara att klockan ska ticka iväg så det blir dags för sängen. Misstänker att jag har en spännande dag framför mig imorgon...

2011-06-24/25

Skriver det här den 25 juni men det kommer handla om vad som hände den 24 juni så därav titeln. Kommer kanske ett inlägg om dagens bravader senare.

Så, midsommarafton. Denna trevliga, underliga högtid när svenskar reser en står påle som symboliserar det manliga könsorganet och dansar kring denna klatt sjungande "Små grodorna". I år firade jag och Jonas detta kalas ute på Onkel Enkel med mina chefer och deras familj och vänner. Var mycket trevligt och underhållande att spendera dagen där. Vi började vid ett med en lunch för att sedan gå ut och resa midsommarstången. Där efter dansade vi till Prostens lilla kråka, Små grodorna, Björnen sover och Räven raskar över isen. Dansen följdes av boule- och kubbspelande innan det var dags att äta den traditionella sillen. Vi pratade, skrattade åt och hade trevligt och strax innan elva promenerade jag och Jonas hem. Detta resulterar i att vi någon gång under dagen som kommer måste traska tillbaka ut till Ullstorpskyrkby och hämta bilen. Så kan det va'.

2011-06-23

Då vart man ensam för resten av kvällen då. Sambon blev inringd till ett par timmars extra jobb idag och fattiga studenter som vi är så tackar vi aldrig nej till extra timmar. Resultatet blir dock att jag blir ensam hemma. Det känns dock inte så negativt. Ska skypea med SysterYster och kolla på vad jag vill på TV (om det går något jag vill se på TV vill säga). Tror det kommer bli ganska nice.

Idag har varit en lugn dag fylld av kallaha(stavning?) turnering som jag vann samt beök på biblioteket. Inte illa. De har så fina notböcker man kan låna på Tomelilla bibliotek, tyvärr inget för trumpet/kornett men jag spelar ju inte så ofta så det gör inte så mycket. Blev istället två böcker fyllda av pophits som jag kan öva mina pianoskills till. Måste ju öva för att bli bättre och om ca.8 veckor har jag ju inte direkt något piano längre.

2011-06-22

Så har ytterliggare en ledig dag passerat. Idag kan jag inte påstå att något alls har hänt. Personligen har jag varit lite off men annars är det inte mycket spännande att berätta om dagen. Vi har tvättat och promenerat. Provade GB's noggerglass i halvlitersformat. Mycket god, den rekomenderar jag varmt till alla som inte provat. Ikväll ska vi inte göra något heller. Kanske se på film. Kanske umgås med varsin dator. Vi får se....

2011-06-21

Hemma efter en liten eftermiddags tur till Simrishamn. Jag och Jonas fortsatte vår upptäcksfärd i Skåne med denna mysiga hamnstad. Var dock tur att vi endast vigde eftermiddagen åt den för när man gått lite i hamnen, kollat in centrum och fikat i en park så fanns det liksom inte så mycket mer att göra för två fattiga studenter. Mysigt att komma ut lite i vilket fall som helst. Höll på att bli galen av att vara hemma hela dagen igår.


2011-06-20

Har precis delat en liter jordgubbar med Jonas. Behöver jag tillägga att vi har haft en bra dag?

Nä, dagen har väl varken varit bra eller dålig egentligten. Bara ganska lugn. Har varit lite sämre väder här i Tomelilla så vi har suttit inne i lägenheten och inte gjort något alls. Jag har läst och tittat på skilda världar och Jonas har städat och gjort Gud vet vad på sin dator. Har nästan slutat fråga vid det här laget för jag begriper aldrig svaret i alla fall.

2011-06-19

Idag käns det som om jag på något sätt transporterats tillbaka till 50-talet. Insåg på morgonen idag att fördelningen av sysslor under dagen liknade ett klassiskt 50-tals hem på pricken. Jonas åkte till jobbet samtidigt som jag startade dammsugaren. Sen skulle jag handla och diska också. Som tur är så är det inte så farligt eftersom vi har städningen uppdelad så jag gjorde bara de sum som det var min tur att göra och disken bara råkade vara min tur. Handla måste ju göras så det faller ju på den som har möjlighet. Alltså den som är hemma. Men lite komiskt tyckte jag allt det var med dagens arbetsfördelning.

Ibland funderar jag på hur andra familjer fungerar med sådanna här saker. Är det vanligast att mamman i familjen sköter allt hemma och pappan lagar bilar och jobbar typ. I min familj har det alltid varit ganska bra fördelning på det hela. Jag tror inte att mamma tycker att det är jättekul att laga mat, i alla fall inte efter en lång arbetsdag så hon och Putte turades om ganska bra när vi var små har jag för mig och sen blev vi ju stora nog att fixa mat själva. Disken har vi också alltid delat upp på hela familjen en dag handdisk var och senare när vi fick diskmaskin en vecka var. Städningen likadant. Alla hjälps åt för alla jobbar eller går i skolan. Ibland när jag pratar med kompisar får jag en känsla av att detta inte är så vanligt. Först och främst att barnen hjälper till så mycket som vi gjort hemma och sen att båda föräldrarna gör ungefär lika mycket i hemmet. Visst får Putte ibland göra lite mer med bilar och snickra på huset och sådant men jag tror att det mest beror på att han vet hur man gör.

Hur gör ni hemma hos er?

2011-06-18

Efter mycket veladne under förmiddagen beslutade jag mig för att efter lunch åka till jobbet och klippa gräs, vattnat blommor, städa 4 rum och bädda 3. Tog mig ca 6h och jag var helt slut när en liten regnskur fick avsluta mitt gräsklippande och jag påbörjade min cykelfärd hem. Det var länge sedan det kändes så skönt att duscha och när jag avr klar med det kändes det som om jag gått ner 50kg. Med en utgångsvikt på 57kg tyckte jag därför att det var lämpligt att spendera min ensama lördag kväll på detta vis...

2011-06-17

Regn, regn och åter regn. På grund av detta blev det ingen utflykt idag. Var bara iväg till Willys och handlade mat inför den kommande veckan. Gott gott kommer det nog bli. Annars har jag inte gjort så mycket mer än att se färdigt filmen som jag och Jonas påbörjade igår. Somnade som vanligt typ en timme från slutet. 2012 hette den. Klart sevärd för att vara en kattastroffilm. Lite överdriven på vissa ställen och en hel del scener som jag tyckte bara var inslängda för att locka en bredare publik. Typ romantiska scener för att tillfredsställa flickvännen när pojkvännen vill se något annat än 27 dresses eller P.S I love you (sådant som även jag tycker om att kolla på ibland men då har jag ju valt att se romantiska filmer) Jag har aldrig gillat att tvingas titta på inklämd romantik i en film där det inte riktigt passar in/på ställen i filmen där det inte passar.

Sen har vi börjat kolla in resmål lite närmare. Kanada är ju högst på min lista men det kommer ta ett tag att spara ihop till detta och därför funderar vi på en kortare tripp någon annanstanns. Får se vart vi hamnar.

2011-06-16

Har haft en riktig toppen dag. Jag och Jonas har en liten lista på ställen vi vill besöka i Skåne i sommar och idag har vi varit i Svarte och solat, ätit glass, prommenerat på stranden och haft det mysigt. Helt toppen. Är trött i hela mig efter så mycket frisk luft. Var verkligen en välbehövlig liten utflyckt och jag hoppas att vi ska hinna fler under sommaren. Lär ju bli några nu i nästa vecka eftersom det är våran sista/enda lediga vecka tillsammans nere i Skåne.


2011-06-15

Hemma. Underbara känsla av att vara i sitt eget och ta hand om sig själv igen. Nu är vi lediga jag och sambon ett par dagar, förutom vissa strödagar, innan jobben tar fart på allvar. Mitt börjar den 27 tror jag och Jonas den 1juli. Sen är det jobb hela sommaren fram till slutet av augusti. Skönt skönt. ina pengar blir det, dock inte så mycket kvar efter att skatten är dragen och hyran betald. Men lite ska jag väl kunna sätta undan och leva på också.

Idag har i alla fall varit en resornas dag. Började resan från Tidaholm vid 7 på morgonen. Tog tåget från Falköping vid 9 och kom iväg från Göteborg vid 11.30. Hemma i Tomelilla landade vi vid 15.10, en hel timme tidigare än vad jag räknade med eftersom SJ inte var det minsta försenade idag. För er som inte vet det så har jag en liten förälskelse i SJ efter min Indienresa. Tycker att företaget är toppen och att allt är underbart. Den känslan kommer väl gå över i vinter när jag antagligen ska pendla mellan Göteborg och Karlstad om jag kommer in där. Men just nu fullkomligt älskar jag SJ och planerar att skriva ett trevlig mail till dem och tala om allt bra jag tycker att de gör. Tror nämligen inte de får höra så mycket positivt och om de ska fortsätta med sitt underbara arbete så kan de behövas uppmuntran också. Men det får vänta tills imorgon. Nu ska nämligen jag och sambon avsluta vad vi började med på tåget. Titta på Moulin Rouge, jag har nämligen aldrig sett den förut.

2011-06-14

Idag har jag plockat min första blombukett på säkert minst fem år. Pyntade hos pappsen lite. Blev väl lagom fint men trevligt att vara där lite. Hur trevligt det nu blir att spendera typ 30min med en gravsten. Jag tyckte det var trevligt i alla fall. Var sedan ute i ungefär en och en halv timme.

Annars idag har jag inte haft nått särskilt för mig. Läst, kollat på TV och lite allt möjligt slappande. Ganska skönt. Imorgon ska jag och Jonas äntligen åka hem. Längtar hem faktiskt. Ska bli skönt att komma hem till sitt eget igen.

2011-06-13

Jag undrar vad lärarna i skolan håller på med egentligen. Min lillasyster går i åttan och på torsdag går hon på sommarlov. Hon har inga restuppgifter och betygen är godkända. Detta kan inte vara ett ovanligt. I alla fall inte så ovanligt att det försvarar lärarnas slapphet. Just nu är det nämligen bara de som inte är klara med alla uppgifter som har något att göra unde skoldagen. Min syster och hennes kompisar får driva omkring och fördriva tiden bäst de vill. Vad är det hä? Är det bara jag som tycker att lärarnas jobb är att hålla någon form av pedagogisk verksamhet ända fram till slutet? Jag tycker verkligen inte att det är okej att tvinga iväg baren till skolan för att sedan låta dem vara lediga hela dagarna. Vi har skolplikt i detta landet vilket gör det omöjligt att ge baren sommarlov en vecka tidigare, det förstår jag. Men kan man inte sista veckan ha lite EQ, lite sammarbets- och värderingsövningar och liknande. Eller varför inte lägga in några spännande studiebesök? Har skolan inte lust med det kanske man kan ta in någon föreläsare som kan prata om något intressant ämne? Sådanna saker som kanske inte syns i betygen men som är relevanta och intressanta att veta. Har skolan inga pengar till dessa saker kanske man kan ha temadagar, eller elevensvaldagar. Eleverna skulle kunna få välja ett ämne de tycker är roligt, till exempel bild eller slöjd eller idrott eller hemkunskap och så får de ha det en hel dag.

Men inte på min systers skola inte. Där är lärarna tillräckligt lata så att eleverna inte får göra någonting. Imorgon ska de se film och äta godis. Disneys Tarzan och någon zombie film. Jag fattar inte hur skolan kan låta detta hålla på. Det finns mängder av saker man kan göra under dessa sista dagar när betygen redan är satta. Allt i skolan ska inte handla om betyg. Man går i skolan för att få kunskap, inte betyg. Det är min åsikt i vilket fall som helst.

Lillstrumpan sjunger på gudstjänst i Blåhult


2011-06-12

Söndagar i Tidaholm vet de flesta som kommer härifrån är ganska sega dagar. Inget är öppet och det enda som händer är diverse gudstjänster typ. Men inte mig emot. Har varit så trött idag och vet inte vad det är just nu men känner mig inte tipp-topp rent psykiskt. Hoppas balansen ska återställas snart för annars vet jag inte vad jag ska göra. Men jag har ju sådan fruktansvärd tur att jag har en Jonas som bara finns och kramar om när det behövs.

Jaja, mår inte särskilt dåligt för er som tolkar in för mycket i min beskrivning av mitt sinnestillstånd. Är bara trött både mentalt och fysiskt.

Dagen har spenderats mestadels hos mina föräldrar. På eftermiddagen åkte vi ut till blåhultskapell för att lyssna när Lillstrumpan skulle sjunga lite. Filmade endel så ska se om jag lyckas lista ut hur man får ut det här, om videosarna är något att ha menar jag.

Nu ska jag kolla en film med mamma och sen blir det sängen. Imorgon väntar lunch hos mormor så då behöver jag en god natts sömn innan.

2011-06-11

Nu har jag sommarledigt i två veckor efter en toppen avslutnings fest och en trevlig studentskiva. Allt inom 48timmar. Vi hade avslutningsfest på skolan på torsdagskvällen, jag och Jonas gick hem tidigt och var i säng redan vid 00.20. Så, efter ca 5 timmars sömn var det dags att upp och hoppa för att hinna med bussen till Lund så vi kunde ta oss till trakterna runt Tidaholm för att fira Moas student. Att den lilla har fått ta studenten. Herregud!

Idag har varit en desto lugnare dag. Tänker fortsätta med att göra ingenting alls tror jag minsann.

Avslutningsfesten

Avslutningsfesten

Avslutningsfesten

Moa tar studenten

Moa tar studenten


2011-06-09

Skolavslutning. Brukar innfinna sig en känsla av vemod så här års när jag ska sluta på en skola och eventuellt börja på en ny till hösten. Brukar alltid kännas tråkigt att lämna något tryggt och bekant för något ovisst. Brukar kännas sorgligt med alla vänner man inte kommer träffa på länge.

I år är det dock annorlunda. Känns som att jag kommer träffa mina klasskamrater lite då och då i framtiden. Vi är ju bara tre så hur svårt ska det vara att hålla kontakten om vi bjuder till lite allihop. Självklart är det tråkigt med alla de andra man har träffat som man inte kommer se på länge men det känns ändå okej. Tror att det är lättare för mig eftersom jag inte bott på internatet. Känns inte det minsta tråkigt att lämna folkhögskolan i sig, är mest peppad på vad hösten har att erbjuda och önskar inget mer än att antagningsbeskeden från högskolan ska komma. Börjar bli sugen på riktigt att plugga lärare så jag kan bli specialpedagog någon gång. Det är ju det jag verkligen vill hålla på med. Hjälpa barn och ungdomar som lätt hamnar i kläm i samhället. Så det känns som att det är dags att påbörja vägen dit.

Blir även fel att sluta med något som det inte käns som att man någonsin började med efter jullovet. Känns verkligen inte som vi gjort något vettigt sedan efter fältresan och den hade vi i ärlighetens namn inte behövt gå ett år på folkis för att klara av. Det känns så tydligt att vi haft ett knepigt folkis år när man ser de andra klasserna med sina lärare. Jag vet inte ens om våran lärare var med på avslutningslunchen idag. Såg honom inte och han sa inte hej då när han gick heller. Blir så konstigt då.

Ikväll är det i alla fall avslutnings middag och fest och imorgon bär det av klockan 6.29 mot Falköping och Tidaholm för att fira student och träffa nära och kära. Underbart! Sen tar sommaren fart på riktigt och jag och Jonas ska upptäcka Skåne. Håll tummarna för sint väder. Sen börjar jobbet och då ska man slita och sen är det förhoppningsvis dags att flytta ca60mil norr ut, till Karlstad. Hoppas, hoppas, hoppas!

2011-06-08

Sista folkhöskoledagen och sista folkhögskolelektionen är idag avklarad. Lektionen, om den verkligen får kallas så, var jätte underligg. Vi fick alla varsin present av Jens, inget ätbart och inget man kunde ha någon som helst användning för. (Utom Andrea då som fick en lågenergilampa, för det tyckte Jens var passande) Jag fick en plast trumpet. Den ligger nu i min påse med kläder och saker som jag ska skänka bort så om någon väldigt gärna vill ha den så får man säga till snabbt innan den försvinner (alltså innan jag orkar bära ner kassen och skänka bort den till Röda Korset eller liknande).

Tur att dagen sedan blev bättre. Vi gjorde en utflykt till Sandhammaren och Löderups Strandbad. Ganska mysiga stränder men det blåste kallt. Tror dock att man kanske får ta sig ett dopp på någon av dessa någon gång i sommar för att känna att man badat i havet. Helt klart mysigt med utflykt även om bilresan lämnade övrigt att önska. Av någon anledning startades ett musikkrig mellan framsätet och baksätet. Vi i mittensätet (vi åkte en niosittsbuss) tyckte kriget var jobbigt och beslutade väldigt diktatoriskt att det var framsätet som fick välja musik. Något som ledde till sura miner och en del gnäll i baksätet. Vuxna människor alltså...

2011-06-07

Min näst sista folkhögskoledag. Hände det något spännande?? Nä, eller, Eurasiaklassen höll ett föredrag om sin resa och tro det eller ej så blev jag lite sugen på att åka till kaukasusområdet. Låter spännande och värt ett besök. Ska se vem i min stackars vänskapskrets jag ska lura med mig dit. Jobbar ju just nu på att få med Sambon till Kanada så Kaukasus får vänta lite.

Sen var jag och Andrea och köpte avslutningspresent till Jens. Har sista "lektionen" med honom imorgon. Käns fortfarande inte alls sorgligt att vi slutar utan bara skönt eftersom jag redan känner att jag slutat.

Hemma har jag läst, druckit resorb mot min huvudvärk (hjälpte sådär, bättre än verktabletter men inte 100%), läst lite till samt älskat SJ. Ja, ni läste rätt, ÄLSKAT SJ! Visade sig nämligen igår att min kära pojkvän inte ska jobba till helgen och eftersom vi trodde att han skulle göra det så bokade jag, ensam en tågresa till mina föräldrar. När vi då fick veta att han skulle vara ledig tyckte jag synd om stackarn och skulle kolla upp precis hur omöjligt det vore för honom att åka med. Med tanke på att jag ska åka på fredag, om mindre än 3 dagar, så tyckte jag att det verkade hopplöst. Visar sig dock att ingen annan vill resa denna studenthelg för jag lyckades boka tågresa till sambon för bara 362kr tur och retur. Alltså, idag älskar jag SJ.

2011-06-06

Nu har jag lyckats få en hel dag att gå och det enda vettiga jag har fått gjort är dammning, dammsugning och moppning i vardagsrumet, köket och hallen. Annars, inget alls. Kollat Scrubs och läst. Tog en prommenad. That's it. Skön dag med andra ord.

Har fått i mig mat som inte är på studentbudget nivå idag med. Gud vad gott det var. Till lunch var det mozzarella och tomat, tzatsiki samt parmaskinka. Helt okej. Middagen blev potatis och korv, tzatsiki samt kantarellpaj. Även den sjukt god. Man vänjer sig gärna vid köttfärsen som vi har till allt här hemma. Men idag var det lyx. Är riktigt mätt och nöjd.

2011-06-05...2

Hemma igen efter andra arbetspasset. Käns skönt att fått jobba lite idag. Vara ute och träffa folk. Sen hjälper det ju att jag har så trevliga bossar som till och med skickade med ett litet matpaket hem så jag skule ha till lunch imorgon. Att paketet inehöll lunch för de kommande 3 dagarna behöver vi ju inte andas högt om.

Gick bra idag, var lugnt och trevligt. Inga insidenter mer än att Bosse försvann en stund för att testa hur jag klarade mig ensam i köket. Kan säga att jag klarade mig bra med disken i ena handen och en äppelpaj med vaniljglass i den andra. Inte alls dumt att jobba i köket på hotel kan jag säga.

Nu ska jag bara vänta på att sambon ska komma hem så jag kan få träffa honom lite idag med. Har ju knappt gjort det och igår sov jag när han kom hem. Kommer inte bli mycket av med sälskap här hemma i sommar under de dagar vi jobbar.

Idag bestämde jag även mig för att lägga in en ny kategori här i bloggen. Hard work work heter den så där kommer mina inlägg om jobbet ligga i fortsättningen.

2011-06-05

Snart dags att bege sig till jobbet...igen. Har redan varit där och städat och bäddat hela förmiddagen och ikväll blir det till att hjälpa till med middagen. Ska bli kul tro det eller ej. Har inte gjort det förut. Var ju bara med och serverade den där gången på ett födelsedagskalas. Ska bli kul att se hur en vanlig middag går till. Plus att jag ska sköta dem själv två gånger i veckan i sommar och då är det ju bra om jag får öva lite innan. Blir väl mest fylla på i faten och servera dricka kan jag tänka. Jag gillar dock att få ha lite kontakt med gästerna. Blir ju inte så mycket när man bara kommer och städar deras rum efter att de åkt.

Idag är det även min extra pappas födelsedag. Detta fick resultera i ett telefonsamtal hem med hjärtliga gratulationer. Var kul att prata lite med honom. Blir ju inte så ofta, pratar ju mest med mor min och får veta hur han har det men det är ju alltid trevligt att prata lite med honom också. Ska bli kul att komma hem och träffa tokiga familjen på fredag.

2011-06-04...2

Älskar när dagar blir bättre än planerat och även om man inte gör något så blir de toppen. Trodde jag skulle bli sjukt ensam ikväll eftersom Jonas jobbar igen. Istället hittade jag på saker att göra, tex. så har jag tagit en promenad och så bakar jag bröd. Hoppas det smakar lika gott som det ser ut. Just nu jäser det för fullt och om ca en timme är det dags för ugnen.

Ville egentligen bara säga att jag har en toppen dag.

2011-06-04

Lång förmiddag idag. Har fått en del gjort. Mest shopping. Tog med Jonas för att ha bärhjälp när veckohandlingen skulle utföras. Vi började dock på Bosses. Bo-Ohlssons alltså, vet inte hur jag ska klara mig utan den affären när jag flyttar härifrån. Den har allt. Äntligen har vi införskaffat oss en elvisp. Nu slipper man vispa grädde för hand och så där. Lagom trevligt nämligen när man ska vispa 5dl grädde och bara har sin lilla visp och armstyrka att till gå. Älskar tekniken i det läget och nu kan jag vispa hur mycket jag vill.

Sen var det vanlig veckohandling som skulle göras. Vi försöker hålla en budget på 1000kr i månaden när det gäller mat. Detta innebär ju då 200kr i veckan när månaden får fem veckor som nu. Brukar gå så där. Vi är lagom bra på att vara planerande och små handlar en del onödigt och så. Detta har ju resulterat i att jag ska börja baka eget bröd eftersom det är billigare och godare. Då kan vi spara en hel hög med kronor på det. Ska bli skönt den dagen man har en inkomst som överstiger 10000 i månaden och man har råd att ha mer än ett pålägg framme åt gången. Men ska inte klaga. Vi har det ändå ganska bra för att vara studenter. Har aldrig det så illa ställt att det bara blir nudlar i alla fall.

Går också här och väntar på att jordgubbarna ska börja gå ner i pris så man kan få sätta i sig sånna efter bästa förmåga. Ska nog kolla upp självplock i närheten av Tomelilla. Vore toppen om det fanns något vettigt.

2011-06-03

Trött i fötter. Trött i huvud. Trött i ögonlock. Helt enkelt så är jag helt slut men oj vilken underbar dag jag har haft. Vaknade tidigt, redan klockan sju, för då singde sambons alarm. Helt klart en nackdel med att bo ihop med någon som man även delar sovrum med. Särskilt om denna någon inte ens ska gå upp när alarmet ringer utan bara glömt stänga av det. Morr! Jag kan leva med att bli väckt av en vettig orsak som, han ska till jobbet eller han ska till skolan. Han har glömt alarmet är ingen giltig ursäkt att väcka någon klockan sju en ledigdag. Jag förält honom dock ganska snabbt.

Gick upp vid åtta för att hinna äta frukost, kolla nyheterna och packa handväskan för resan till Malmö. Btw, är det inte knasigt hela den här grejen med gurkorna. Stackars spanska gurkodlare(tror att de var gurkodlare, eller så plockade de bara gurkorna åt någon anna, är inte helt säker) som fick stå i TV och äta sina gurkor för att världen ska tro på att gurkorna inte är farliga. Som att man inte  skulle kunna muta de stackars gurkodlarna (jag väljer att kalla dem så) för att de ska genomföra detta. Som att världen kommer lite mer på dem för att några kvinnor framträder i TV och äter gurkor. Särskilt som en av kvinnorna ser högst obekväm ut vilket man skulle kunna tolka som att hon inte vill äta sin gurka alls. Jaja, jag hoppas att man ska kunna lösa den här gurkfejden mellan Tyskland och Spanien snabbt och smärtfritt. Någon som har koll på hur mycket Spanien vill/har stämma/stämt TYskland på?

Back to my day, Tog 9.45 tåget till Malmö och påbörjade vår jagt på svarta byxor till Jonas och en kofta, en t-shirt, avlånga bakformar, elvisp och solglasögon till mig. Blev en grå kofta (199kr) från HM, en gul t-shirt (149kr) med en cyklande fågel på från Carlings och en turkos tröja (209kr) (frk.) från Åhlens för min del. Hittade en t-shirt på t-shirt store som jag ville ha också men tyckte absolut att 299kr för en t-shirt var alldeles för mycket. Jonas köpte ett par svarta byxor (299kr) och ett par röda (299kr) på Zara. Ingen dålig shopping dag med andra ord.

Mat käkade vi på Falafel no.1 vid Möllevångstorget. Var sjukt god vitlökssås där och jag fick massa pommes, kyckling och sallad för mina 55kr. Personalen var supertrevlig vilket gjorde att stället var klart värt ett besök.

Nu ska jag bara vila hela kvällen. Kanske knäcka min sista cider och njuta av att vara ledig.

2011-06-02

Gud vad en massa sömn och vila kan göra under. Mår mycket bättre idag. Är täpptare i näsan men förövrigt frisk. Känns toppen skönt. Har till och med kunnat vandra i det fina vädret i typ 60 minuter. Tomelilla är väldigt fint under försommaren. Tror vi kommer få en toppen sommar här nere.

Funderar lite på om jga kommer dö av tristess i sommar i en liten stad där det inte finns något att göra efter jobbet. Har kommit fram till att nej, det kommer jag inte. Jag vet med all säkerhet att jag kommer överleva eftersom jag är född och uppvuxen i en liten stad där det inte finns något att göra efter jobbet. Jag är bäst på att fördriva tid med mig själv. Kommer nog bli en del bokläsande på den allmänna balkongen men det är ju bara trevligt. Om jag mot för modan skulle känna en enorm tristess så har jag ju även klickat hem ett jojo sommar. För er som inte vet det så kallas rabbatkorten på skånes kollektivtrafik för jojo-kort. Nu under sommaren finns det ett erbjudande om ett kort för 460kr som gäller i 2 månader och som kan resa kollektivt i hela Skåne för. Inte illa. På detta sätt ska jag och Jonas upptäcka österlen nu i sommar.

2011-06-01

Mår bättre idag fast är snuvigare. Men orkade med skolan och sa hej då till de som skulle åka hem. Helt sjukt att folk droppar av. Är så glad att jag inte bor på skolan så jag slipper märka hur tomt det blir.

Idag är det GRATTIS PÅ ÖDELSEDAGEN JONAS som gäller. Dock i min ensamhet eftersom han är och jobbar. Jag klarar mig dock fint. Köpte en sallad i skolan, ska äta en låda med köttfärs och rotfrukter sen och till sist blir det att mumsa lite på rabarberpajen som blev över igår. Inte illa.

Fick idag även veta att det inte blir någon muntlig redovisning i skolan så nu har jag inget alls att göra under långledigheten. Ska försöka ta mig in till Malmö om jag mår bättre imorgon eller på fredag. Så kanske mina kusiners mamma skulle titta förbi en dag. Det kan ju vara trevligt. Annars, nothing, eller ja, ska ju jobba söndag och måndag också. Det är mitt liv det.

RSS 2.0