2011-04-30

Valborgsmässoafton redan. Herregud vad tiden går. Vi ska inte direkt fira denna tillställning på något särskilt vis här hemma. Blir en lugn dag innan vi ska börja resa mot Lund vid 17.45. Där ska vi avnjuta ett traditionellt valborgsfirande. Mina förväntningar är måttliga. Lär vara en massa superfulla studenter som raglar omkring. Hoppas dock på något lite mysigare än så. Vi får väl se helt enkelt. Ska dock åka hem redan vid tio. Inget sent firande för våran del.

Annars blir det som sagt en lugn dag, vi ska göra crepes och det är ungefär allt på att göra listan. Känns skönt, känner faktiskt mest för att bara ligga hemma hela långa dan. Så den här dagen kommer nog passa mig perfekt.

2011-04-28

Första skoldagen sen vi var i Indien. Var skumt. Inte alls som jag räknat med att det skulle vara. Vi gick för det första bara halvdag för att sedan gå hem och påbörja fältrapporten/uppsattsen. Kom inte igång utan fastnade på facebook, vek tvätt och kollade på Glee istället. Sen kom Jonas hem och vi var sugna chockladbollar så vi gick och köpte smör för att skrida till verket.  Nu är bollarna rullade och står i kylen, först ska vi äta kvällsmat och sedan ska vi frossa. Mums!

Roligaste skoluppgiften vi kommer ha framöver blir en utställning med foton från Indien resan. Kommer bli så bra och jag och Andrea har redan lite tokiga idéer som jag hoppas att vi förverkligar. Vet dock inte hur hemliga de är så jag avslöjar inte mer nu. Kom på utställningen i vecka 21 istället. Den börjar på Tisdag eftermiddag och vi plockar inte ner förrens på fredagen. Kommer nog bli toppen.

Tror även att min uppsats kommer bli bra när jag kommer igång med den. Brukar inte vara några problem med skrivandet. Hoppas på att kunna lägga den på lätt högskolenivå, dvs. A-uppsats, för att öva inför hösten ifall jag kommer in. Ska snacka mer med Jens om det så det blir nått vettigt av det.

Sista projektet vi har framför oss nu på våren är en muntligpresentation av vår resa. Vi kan typ välja om vi vill göra den för hela skolan, de internationella linjerna eller bara för våran klass. Eftersom vi bara är tre så blir ju det lite konstigt att göra den bara i klassen, mest för att vi reste ihop hela tiden. Inför hela skolan blir också knepigt eftersom vi är så få och då bör man ju prata en stund så att lektionerna inte bryts för en 10minuters framställning. Blir antagligen inför de internationella linjerna. Blir nog bäst så...

Nu börjar mina vitlöksbröd lukta gott så nu ska jag kolla till ugnen :)

2011-04-27

Det här har varit en dag om blommor. Mest krukor. Vi planterade ju om lite blommor här härromdagen och nu behöver vi nya ytterkrukor. Idag har vi fixat en av tre, det blev en cylindrig svart från Bo-Ohlssons. Hittade även en turkos på ICA men som nog är för liten för blomman, snyft. Ville så gärna ha den turkosa i sovrummet. Skulle varit så fint. Just nu får den blomman stå i en blank, vit kruka, jag hatar blanka, vita krukor. Suck! Hoppas vi kan hitta ett alternativ snart.

Idag har varit en skön dag förövrigt. Både jag och Jonas har varit lediga. På eftermiddagen knallade vi upp till Slummen för att kolla på Bollywoodfilm. Väl där insåg vi att de inte har någon DVD så vi gick tillbaka hem och kollade på den istället. En nästan tre timmar lång film. Om Shanti Om hette den och den hade visst underhållningsvärde, var inte den bästa film jag sett men den fyllde sitt syfte om syftet är att fördriva tid på ett relativt trevligt sätt.


Just nu ligger jag i soffan och våndas över att jag ska bege mig ner i källaren för att kolla om tvättmaskinen är klar, den har ju bara varit igång i tre timmar så jag har inga höga förväntningar. Suck! Hatar våra tvättmaskiner!!

2011-04-26

Ytterliggare en ledig dag. Idag har den gått åt till att läsa, spela kingdom hearts och vara allmänt oproduktiv typ. Inte jätte skoj men så kan det vara.

Eftermiddagen ägnade jag åt att möta Andrea vid tåget och sedan gick vi upp till slummen och umgicks med de som kom  hem från Afrika idag. Helt galet att de kom hem idag, fattar inte att jag snart varit hemma i 3,5 vecka. Tokigt vad tiden går.

Imorgon är en sista ledig dag, då ska jag och Andrea kolla på Bollywood-film och inte göra så mycket mer vettigt alls. Blir nog bra. Skulle dock vilja komma igång med ett projekt, vore kul att ha något att göra på dagarna.

2011-04-25

Ibland undrar jag vart mina dagar tar vägen. Käns som om jag inte gjort något alls men ändå är klockan kvart i sex när jag tittar på den. Jag och sambon har trots den framflygande dagen lyckats uträtta lite småsaker. Till exempel så gick vi till Bo-Ohlssons för att köpa cykelreflexer och kom hem med det plus en antihalkgrej att ha under mattan, två innerkrukor, blomjord, krossade tomater och en anteckningsbok. Konstigt hur allt det där hemnade i våran korg. Sen har jag suttit och gjort om anteckningsboken till en almanacka, tar tid men är betydligt billigare än att köpa en färdig. Har hunnit skriva in datum till och med Januari nästa år, sen ska ju bara alla rödadagar markeras med rosa överstrykningspenna och alla högtider skrivas in så har jag en fungerande almanacka sedan.

Jag och sambon gjorde även masaker på lägenhetens blommor. Nu har de fått ny jord och större krukor. Bara paradisträdet och tolvfingersblomman kvar. Vet inte ens om tolvfingersblomman (undrar om den heter så egentligen) behöver planteras om, men det skadar nog inte. Paradisträdet behöver definitivt en större kruka. Efter om planteringen behöver vi även införskaffa 3 nya ytterkrukor för just nu står tre blommor i gamla plastburkar. ser inte så kul ut. Men det får bli en annan dags projekt.

2011-04-24...2

Äntligen HEMMA!!! Gud vad skönt det käns. Har till och med packat upp så inget kan få mig att resa någonstanns på ett tag igen. Älskar att jag just nu hänger i soffan medan Jonas fixar mat :)

2011-04-24

Sista dagen hemma hos föräldrarna. Idag ska vi äntligen åka hem. det är verkligen inte så att jag inte gillar mina föräldrar och inte vill hälsa på dem men just nu känns det som om jag inte varit hemma på evigheter. Det har jag ju knappt heller när man tänker efter. En vecka sen strax innan jul är ju ganska lite. Så längtar verkligen.

Mer saker jag ser fram emot är att träffa alla kompisar i nästa vecka. Ska bli kul att ses och få höra vad alla haft för sig. Ser även fram emot sommarens planer. Ska gå på The Ark och Håkan Hellström i Helsingborg i augusti. Min första riktiga popkonsert tror jag. Ska bli fett skoj. Vill även komma igång och jobba och jag vill verkligen komma in på högskolan så jag kan börja med nästa kapitel snart. Jag fyller ju även 20 snart vilket är något att se fram emot. Så himla mycket att se fram emot :D.

Har även snackat lite emd sambon om bloggdesign så det kanske kommer så småningom. Bearbetningen av resebilderna går segt, men de kommer också.

2011-04-23

Sicken påskafton det varit. Har precis kommit till ro i fotöljen efter en dag full av händelser. Vaknade relativt tidigt imorses, typ vid tjugo över åtta. Vi hade alla fått order av lillstrumpa att inte sova länge eftersom det alltid vankas påskäggsletning i min familj. Sist av alla kom dock hon upp, då var klockan typ halv tolv så det där med att sova länge är nog relativt. Innan hon kom upp hann jag iallafall tvätta en maskin samt kolla runt på datorn inför högskolestudier i höst. Jonas han även till och från stan och köpte cyckeldäck och slang.

Sen lagade jag min bil, skarvröret hade rostat hål på så den har låtit som en rallybil i ett par veckor nu. Lagade den faktiskt nästan själv och är oerhört stolt över detta. Putte bara sågade av avgasröret och så pekade han lite så att jag skulle veta vad jag skulle göra. Var ju ändå första gången jag rätta till detta fel. Nu är dock gamla Bettan (ja, bilen heter så) som ny. Topp skick skulle jag nästan våga säga.

Vid tre vankades det påsklunch hos mormor så där spenderades större delen av eftermiddagen. När vi väl kom hem därifrån så var det dags att hjälpa SysterYster med att byta däck på hennes bil, samt kolla in hur Jonas bytte cykeldäcket. Kan numera säga med 100% säkerhet att jag skulle kunna byta mina egna däck om jag fick punka och det käns bra.

Nu precis vek jag tvätten som jag tvättade imorses och nu är jag äntligen klar för idag. Fick även sms imorses om att det inte blir nått jobb på måndag trots allt, tråkigt men så är det ibland. Jag och Jonas beslöt dock att vi åker hem imorgon i vilket fall fast lite senare på eftermiddagen än planerat. Ska bli så skönt att komma hem. Känns som om jag inte varit där på hur länge som helst.

2011-04-22

Trött och lite dagen efter slö. Hade en kul kväll igår helt enkelt. Glömde dock dricka ordentligt med vatten så vaknade med huvudvärk. Efter ett par alvedon och en dos resorb var jag dock tillbaka i gängorna. Får även nästan alltid kraving på ostbågar så här dagen efter men på grund av att jag vid otaliga tilfällen under gårdagen stämplad av stilettklackar så hade jag så superont i fötterna och orkade inte gå fram till stan. SysterYster var dock super snäll och skjutsade mig fram till stan så jag fick mina ostbågar. :)

Gårdagen då. Började ju på Benidorm med middag. Käkade kyckling  med tzatsiki och klyftpotatis. Så himla gott. Jag rekomenderar det varmt. Sedan gick vi vidare för att dansa till Elisa´s. Jag dansade de flesta av danserna och var trött i fötterna efter det också. Hade verkligen kul för trots att killarna jag dansade med kanske inte var de bästa dansarna så kompenserade de med extremt roliga och helt galna vändor. För mig, som inte heller dansar så himla bra, är det viktigare med humor i dansen än med absolut taktfasthet. Hade verkligen en toppen kväll där.7

Efter två vändor Elisa´s och en vända Zekes bestämde vi oss dock för att det var dags att ta kvällen till nästa ställe. Och trots att kön var mila-lång så satsade vi hårt på att komma in på Husaren. En efter en droppade våra kamrater av och efter en halvtimme kom jag, Jonas, Pierre och Olivia in på ett extremt packat dansgolv. Var lite sardin i burk känsla men vi hade ganska skoj ändå när vi trängdes med alla andra svettiga människor.

Vi stannade tills stället stängde och trots att kvällen kanske inte blev som jag förväntat mig så hade jag väldigt kul.

2011-04-21

Idag är en party dag. Inget man märker av än men kommer göra framåt kvällen. Elisa´s spelar i Skövde ikväll så min gymnasieklass ska ha reunion och sen vidare ut och dansa. Kommer bli toppen tror jag och jag är pepp.

Än idag har jag och Jonas gjort så fett party saker som att vara framme på stan och köa på apoteket samt gjort räkningar. Inte så kul men bra att ha gjort innan man festar slut slantarna. Sen måste vi åka in tidigare till Skövde för att gå på biltema och köpa cyckeldäck samt nya delar till bilen. sen blir det äntligen party. :D

2011-04-20

Ny dag, nya tag. Idag ska jag träffa fler efterl'ngtade vänner. Fika i Skövde med Ellen-Pellen och Willie står på schemat. Dock inte förns vid 16 så först blire dejt med Moa för att rasta hundar. Knasigt vad vi träffas ofta hux-flux.

Idag kommer även Jonas hit till mina föräldrar. Tror med andra ord det kommer bli en bra dag idag :)

2011-04-19

Moa, moa, moa. Hela min dag har varit Moa. Min Moa. En helt underbar männsika som bara är sådär glad, öppen och ärlig så att man bara måste tycka om henne lite grann. Vi har verkligen inte gjort nått vettigt, pratat skit och umgåtts. Dansat till Byggar Bobs Big fish little fish och Dannys In the club. Varit ute och lekt med hundarna. Mysig dag! Saknar Moa massa när jag är nere i skåne så är alltid toppen att kunna träffa henne såhär.

Klippt mig och färgat håret har jag gjort idag med. Snyggt blev det :)

2011-04-18...2

Har redan börjat drömma om en ny resa till utlandet. Nästa gång vill jag nog dock helst bara resa med min sambo. Han har släktingar i Kanada så kanske blir det en resa dit de närmsta åren. Skulle vara så himla kul. KOllade lite på flygbiljetter på skoj sådär och insåg att vi kan flyga till Vancouver rätt billigt från Göteborg. Använde mig av reseguiden.se för att kolla priser och bokar vi i tid kan vi flyga tur och retur två personer för mellan 13000 och 17000. Inte jättefarligt men självklart inte svinbilligt heller. Sen måste vi dock resa vidare med färja till ön där Jonas farbror bor. Queen Charoltte tror jag att ön heter. Är ju alltid en fördel när man ska resa om man kan fixa boende hos någon man känner, eller någon bekant till en bekant. Couchsurfing verkar också vara ett vettigt alternativ för att lösa boendefrågan, nackdelen enligt mig är att man måste resa vidare efter bara ett par dagar. Jaja, än så länge är väl Kanada-resan bara på drömstadiet men idag har jag ju iallafall kollat så att den är genomförbar i frammtiden.

Har även insett att min bloggdesign suger och skulle vilja göra en egen ny men var så länge sedan jag knackade HTML att det kommer ta mig flera år att få till något vettigt så jag får väl se mig om efter en färdiggjord. Någon som vet var man kan leta?

2011-04-18

Måndag igen då, sista helt lediga sådanna på ett tag. Känns skönt att ledigheten börjar gå mot sitt slut. Blir så rastlös av att vara ledig länge.

Idag har jag bara ett besök på ungdomsmottagningen inplanerat. Har redan sopat gargeuppfarten nämligen så efter det har jag inte direkt något att göra. Lillstrumpa försvann precis till en kompis så ensam är jag också. Ingen kommer hem förns vid 17.

Tänkte även kolla upp lite med bostadsmöjligheter inför flytten i Augusti. Ska ju antagligen blli särbo igen på grund av att vi vill plugga på olika orter. Jag vet ju dock inte vart jag kommer komma in. Har sökt Grundlärarprogrammet, Förskoleklass och grundskolans årskuss 1-3 på Karlstads universitet i första hand. I andra hand sökte jag samma linje fast i Göteborg och i tredjehand Borås. Kommer jag inte in i Karlstad blir jag alltså iallafall sambo. Jonas har ju nämligen sökt, och kommit in på HDK i Göteborg så där kommer ju han hålla till de närmsta 3 åren. Känns ju bra att man vet var man har honom. Jag kom dock fram till att jag kan inte söka någon bostad, eller ens anmäla intresse innan jag fått antagninsbeskedet vilket kommer i mitten på Juli. Alltså inte mycket att bråka om där utan det är bara att vänta. Suck!

2011-04-17

Det var den helgen det. Är väl inte riktigt slut på den än men känns som om jag inte kommer göra mer idag direkt så...

I fredags kväll var ju jag och Jonas på Musikgymnasiets storprojekt, Let me entertain you. Som vanligt levererade de söta esterterna bra. En del nummer var dock bättre än andra och det var lite väl olika kvalitet på vissa nummer. Var dock ändå nöjd med den kulturella upplevelsen och de manliga solistsångarna, framför allt, var toppen. De finns många killar o trean och tvåan där som kan sjunga. Härligt. Efteråt gick vi ut och umgicks, tänkte skriva käkade men det var det ju bara Erik och Stina som gjorde. Vi adnra bara umgicks. Mycket trevligt var det.

Lördagen spenderades mestadels i sängen. Fick frukost där och sen mös vi en stund, typ några timmar innan det var dags att ta tag i dagen. Började med att rota runt i svärföräldrarnas uthus i jackt på en fungerande cykel. Vi hittade en mer eller mindra fungerande som vi bytte sadel på. Nu behöver vi bara köpa ett nytt däck så ska jag kunna cykla till jobbet i sommar sen. Toppen bra. Efter det lagade vi lunch, lax oxh klyftpotatisar och sedan skulle vi visst åka hem till Jonas mormor på fika. Där spenderade vi några timmar. Vid 17 fick vi ett oemotståndligt erbjudande om grill och badtunnsbad hemma hos Bobby så då packade vi in oss i bilen och åkte till Mariestad. Jag åkte på att vara "fylletaxi" så vid tio i två bestämde jag att det var dags att åka hem efter en mycket trevlig kväll. Var hemma och i säng runt 3.30.

Kvällens eskapader ledde till ytterliggare en sovmorgon. Kom upp vid 10, käkade frukost och packade in mig i bilen för att åka till mina föräldrar. Skulle ju gått på sysslingens avslutning i pyttedans idag men det blev inget för hon har blivit magsjuk :(. Istället köpte jag och mamma pizza och tog en liten promenad i det vackra vårvädret. Om någon timme är det dags att hämta lillstrumpa från någon kompis också.

Annars händer inte så mycket mer idag. Är lite slö och det blir nog en tidig kväll i kväll.

2011-04-15

Har nu spenderat hela dagen i bilen på väg mellan Tomelilla och Hångsdala. Var framme vid typ 15 och vid 18 är det dags att sätta sig i bilen igen och köra in till skövde för att gå på musikgymnasiets storprojekt, let me entertain you. Ser verkligen fram emot det och har extremt höga förväntningar. Musikgymnasiet brukar ju dock leverera så jag antar att mina förväntningar är rimliga :).

Nu är min sista lediga vecka snart igång. Har ju påsklov från och med Måndag och sedan är det min första arbetsdag måndagen efter det och på tisdagen börjar skolan igen. Ska bli skönt med lite rutin igen och så kommer ju Afrikaklassen tillbaka så då blir skolstarten verkligen något att se fram emot.

Lediga veckan nu då, har massa planerat men ändå inte. Ska vara här i Hångsdala nu i helgen till på söndag, för då ska jag gå på avslutning av pyttedans som min syssling gått på. På måndagen ska jag hänga hemma, kanske besöka ungdomsmotagningen, upptäckte att mina p-piller håller på att ta slut. Brukar vara väldigt noga med sådant men skyller på 12 veckors resande ;p. Tisdagen bjuder på frisyr- och hårfärgsbyte och sedan ska jag hem till MOA!!! som jag saknat den knäppgöken. Onsdagen ska jag träffa en tokig männsika till, Ellen, och på torsdagen blir det middag och dans i Skövde. Hoppas även kunna lura med sambon på middag hemma hos mormor på påskafton, hennes jansonsfrestelse är oslagbar! Sen på söndagen bär det ju av hem igen. Kommer nog bli en bra vecka det här :).

2011-04-13...2

Hemma igen efter min shopping dag som jag måste säga blev ganska lyckad. Hittade inte så mycket i klädväg, tyvärr hittar jag inte så bra i Malmö, eller någon annan stad i världen heller för den delen, så jag höll mig ganska nära centralstationen hela tiden och där hittade jag mest dyring affärer, Lindx, H&M och Åhlens. Fick tag i de välbehövda trosorna. Ett par ekologiska till och med. Känns bra. Men annars hittade jag inte mycket som satt som det skulle. Eftersom jag inte är i ett stort behov av kläder var detta inget som tyngde mig nämnvärt.

Skor blev det i alla fall. Nya iläggssulor också, något jag behövde mer än själva skorna. Har ett par gamla stinkande iläggssulor som min pappa köpt till mig och eftersom han varit död i 5 år så säger det ju någonting om fräshheten på sulorna. De nya skorna råkade bli två par basketkängor. Gillar modellen och på skopunkten har de ju så trevliga erbjudanden som gör att om man köper två par betalar man para för ett och ett halvt. Jag gillart. Dessa färger blev det.

bilder från http://www.skopunkten.com
Bild från http://www.skopunkten.com

Annars förgyldes min dag med samtal med läkare utan gränser och greenpeace. Gillar inte alltid försäljare eller informatörer som stannar än på stan men de två som stannade mig idag var trevliga, informativa och inte pushiga. Något som resulterade i att jag åtminstonde blev intresserad av att kolla upp lite mer vad de jobbar med och hur man kan hjälpa dem.

Nu kom min sambo hem också och såg lessen ut. En fågel har nämligen bajsat på honom. Stackarn, bäst jag tar hand om honom.

2011-04-13

Idag har jag tackat ja till sommarjobb på Onkel Enkel. Ser faktiskt fram emot att jobba emd dem i sommar. Tror att jag kommer trivas bara jag får in hur de vill att sängarna ska vara bäddade ;p. Kommer ju till största del vara det som är mitt jobb. Känns skönt att på mindre än två veckor skaffat ett jobb. Vet att jag kanske skryter med det men jag är stolt över mig själv och lättad över att slippa ekonomisk kris i sommar.

Dagen idag ska bjuda på shopping i Malmö, tror jag. Ska iallafall åka in om typ 40 minuter och kolla in affärerna och ha lite me-time. Man ska passa på att umgås med sig själv lite när man har möjlighet. På shopping listan står framför allt skor. Måste köpa skor. Mina converse som är inne på sitt tredje år, tror jag, är snart mer hål än sko. Vet inte vad jag gjort med dem riktigt. Tänker dock inte slänga dem för jag älskar dem men i vårregnet kan det vara praktiskt med ett par hela skor också, kan ju inte ha gummistövlarna jämt. Hoppas iallafall på att hitta några snygga, bekväma skor att ta med hem. Kanske även unnar mig nått litet klädesplagg, underkläder är jag ju faktiskt i behov av eftersom jag slängde hälften när jag var i Indien. Hoppas på en lyckad shopping dag med andra ord :D

2011-04-12

Har precis kommit hem från intervjun. Den gick också bra så nu måste jag välja vart jag helst vill jobba och sen är sommarjobbet ordnat. Känns skönt att man ett hundra procent säkert kommer få jobba. Även om vi int snackar någon heltid här utan antingen tre timmar om dagen på onkel enkel eller fyra timmar om dagen på kivikshotell. Båda ställena verkar vara bra arbetsplatser så det blir svårt att välja. Tänkte ge mig själv tills imorgon och sedan ska jag ha bestämt mig.

Annars idag har jag inte något alls planerat. Ska laga Thailändskt när sambon kommer hem från skolan ikväll. Vi gjorde ju texmexgryta igår som blev god. Som vanligt när jag lämnas ensam med dosseringen blev det även alldeles för mycket. Fast det är ju bra, då räcker det till lunchlådorna. Hade dock beräknat att få 6 portioner att frysa in men tror att det slutade på 10 eller 11. Hoppas maten idag inte blir lika mycket för vi har inte burkar till mina massiva storkok ;p. Känns ändå bra när problemet är för mycket mat och inte för lite.

Sitter även och funderar på att bli fadder. Men har nog bestämt mig för att vänta med det tills jag hamnat på högskolan och vet hur min ekonomi där kommer se ut. Har ju inte tänkt ta några studielån, helst de första två pren iallafall. Borde klara det, särskilt om jag försöker jobba mycket på sommrarna och kanske kan skaffa ett helg och lov jobb på orten jag ska plugga. Får se, men det löser sig. I värsta fall får jag väl krypa till CSN och be om ett lån och det är ju inte hela världen.

Nu ska jag länsa skåpen på någon form av lunch och sedan ska jag nog krypa upp i soffan med en bra bok. Är inte direkt sugen på att gå ut i regnet.

2011-04-11

Gud vilken tråkig dag! Är så trött på att vara hemma och inte ha något att göra nu. Idag har dock gått bra, men har nog gjort allt jag skulle göra i veckan så jag kommer dö av tristess de andra dagarna. Hoppas verkligen de hör av sig från Kivik med en intervju tid så jag får nått att göra en dag.

Idag började jag dagen med ett kort yogapass, var sjukt länge sedan jag höll på med sånt så jag försökte ta det lite lugnt. Hoppas att jag känner för att ha samma start på dagen imorgon med. Vore inte fel att komma igång med det där igen. (Medan jag skrev detta kom det ett mail om att jag är välkommen på intervju imorgon 11.00. Nervöst!)

Efter yogapasset, frukosten och duschen gjorde jag mig en liten budget för Maj, Juni, Juli och Augusti. Kan ju verka lite nördigt och mesigt så där, men jag gillar att ha koll på min ekonomi och eftersom jag inte vet hur sommaren kommer se ut är det ju bra om jag kan spara pengar så att jag klarar att betala hyran. Kom dock fram till att jag nog inte behöver oroa mig allt för mycket om jag får ett jobb, vilket jag kommer få :).

Jag gick även en sväng och handlade efter att jag bestämt vad jag och sambon skulle äta i veckan. Känner mig som en hemmafru och har kommit fram till att det är inget för mig. Finns alldeles för lite att göra i en tvåa för att man ska kunna vara hemmafru.

Nu ska jag mysa med min sambo och peppa inför intervjun imorgon :)

2011-04-10

Söndag. Ledig dag. Inget alls plannerat. Börjar tröttna så smått på mina lediga dagar. Det händer ju absolut inget alls. Men samtidigt är det skönt att bara vara hemma och just inte göra nått särskilt. Hade dock varit roligare om sambon varit tipp-topp. Då kunde vi tagit en lång prommenad i det fina vädret eller nått. Känns lite lagom tråkigt att gå ut och gå själv. Tråkigt för honom också som är för frisk för att ligga still men för dålig för att faktiskt göra nått som kräver någon fysisk ansträgning över huvudtaget. Jaja, det är nyttigt för mig att ha tråkigt.

Kan meddela att jag börjat redigera lite Indienkort så om ett ganska långt tag så kommer det börja komma upp bilcollage här från resan. Går dock sjukt långsamt och jag är fett omotiverad. Men det kommer iallafall.

Nämnde ju att jag fick fint mottagande när jag kom hem, så här såg det ut:


Nu ska jag se om jag kan öva lite piano, försöker ju lära mig att byta mellan ackorden också.

2011-04-09

Jag vet att jag borde ta tag i Indien bilderna och lägga upp några här men orkar verkligen ingenting som har med den resan att göra just nu. Är bara så glad att vara hemma i Tomelilla igen med min sambo. Kom ju ner i torsdags och då hade den underbare mannen städat och pyntat med en välkomstgirlang samt köpt blommor. Ibland känner man sig älskad. Jag gjorde mitt genom att bjuda på herrns favorit rätt, flygande Jacob, fast med kassler istället för kyckling. Den enkla anledningen, vi hade kassler och den billiga kycklingen på ica var slut.

Fredagen hade vi ytterliggare en mysig dag, eller ja, jag hade en mysigdag medan sambon åkt på någon magåkomma, trodde först det var magsjuka men så verkar fallet icke vara. Med andra ord har jag en ensam helg där jag tvingar han den där att ligga i sängen för annars bussar jag doktorn på honom. Och tro det eller ej så har han piggnat till av vilandet. Vem kunde ana det?

Gårdagen bjöd även på taccos med hemma bakta vetetortillas, riktigt gott om jag får säga det själv.

Idag har varit en stor dag för mig. Jag har, enda sedan jag kom hem 1 april, sökt sommarjobb. Måste ha ett sådannt nämligen. Har sammanlagt sökt lite över 40st (så till alla er som säger att det inte finns sommarjobb att få säger jag bullshit!). Idag var jag på min första arbetsintervju ever. Och den gick bra. Kändes skönt. Jobbet ger dock bara 3h arbete per dag samt vissa kvällar och kanske någon helg nu på våren. Jag som gärna jobbar mycket tyckte det var lite tråkigt men man kunde tydligen kompensera med 7 dagars arbetsvecka. Inte mig emot. Rutiner är ju bra har jag hört. Jobbet ligger även på cykelavstånd vilket är perfekt.

Ska dock antagligen på en intervju till i nästa vecka så vi får väl se. Men alla ni andra som söker sommarjobb, ligg på. Maila företag som inte lagt ut annonser, de vet ju inte att ni finns så hur ska de veta att de söker er? Sök på många olika ställen och var inte kräsna. Jag har inställningen att jag gärna gör vad som helst, bara det ger lön och sysselsättning för de lediga tre månaderna. Är ju nämligen en sådan där människa som inte kan gå sysslolös en hel sommar utan att få tuppjuck. Därför är jag ju även motiverad att ta tag i saker och se till att jag får ett jobb. För det är ju faktiskt något jag måste skaffa åt mig själv.

Nu ska jag slappa lite innan det är dags att göra våffelsmet och inviga våffeljärnet :)

2011-04-05

Då var man i Sverige igen sedan ett par dagar. Så himla skönt att vara hemma igen. Har saknat min familj så mycket. Synd bara att Sambon var tvungen att åka hem till Skåne eftersom han går i skolan. I övermorgon följer jag dock efter. Men just nu ägnar jag mig åt arbetssökande och umgänge med migsjälv och familjen.

Resan hem gick bra men var lång. Satt på flygplan i lite mer än 10 timmar och väl på Arlanda var det bara att vila lite innan det var dags att ta tåget hem. 2 timmar tåg och en trött Anna är ingen bra combo. somnade och hade inte ställt nått larm så höll på att missa stationen. Kom ju dock av och där stod en familj och väntade. Kändes toppen. Ett annat lite jobbigt problem som uppstod under hemresedagen var att min ryggsäck dog. Hade ju inte förväntat mig jätte mycket av en rygga som jag köpt för 200kr men att botten skulle spricka på flygplatsen innan det var dags att checka in hade jag inte trott. Jag var dock förbered och hade silvertejpen till hands. Väskan klarade sig till Arlanda där Lisas föräldrar stod som räddande änglar och lät mig låna en av deras reseväskor. Underbart!!

Nu har jag ju då varit hemma ett par dar och det känns ganska skumt. Allt är som det alltid varit så jag känner det nästan som om jag inte varit borta och ändå har det gått 12 veckor. Blir knepig känsla av det där.

Nu ska jag umgås lite med min syster som är här för att träffa mig ;p

RSS 2.0