Just the way you are

Den här helgen har jag min fina lillasyster på besök. Hon brukar komma när det är skollov, hon går ju fortfarande på gymnasiet så är ju svårt att få ihop syskonmys annars. Så nu ligger hon och sover i soffan och jag sitter och vet att jag borde skriva på VFU-uppgifter eller hemtentan i Ledarskap, organisation och kön kursen. Men det är skönt att bara sitta och mysa i vetskapen om att den lilla är här. Jag är så tacksam att jag har syskon som älskar mig och försöker förstå mig på den nivå där jag är. Det är skönt att ha det stödet någonstans för det är inte många människor som kan eller ens försöker förstå.
 
Det roliga med mina syskon är ju att om vi inte hade varit syskon hade vi antagilgen inte alls gillat varandra eller umgåtts. Vi hade dömt varandra på ytan och inte gett varandra en ärlig chans. Men nu är vi syskon och har liksom vant oss vid varandras olikheter redan från start. Jag menar inte att vi är extrem tighta men mina syskon är som bästa vänner och det är skönt att veta att en har folk runt sig som en kan säga vad en vill till och de kommer bli arga men de kommer inte sluta älska en. Syskon kärlek är fina grejer det.
 
 

Hej mitt vinterland

Nu var det ett tag sen jag gjorde en update. Kan ju ha med att göra att jag har så sjukt mycket att göra för tillfället. Började min VFU (verksamhetsförlagda utbildning, eller praktik som det också kallas) i måndags så i dagsläget spenderar jag 8h om dan på en skola och ca 1h om dagen på en buss. Detta lämnar väldigt lite tid över till att skriva VFU-uppgifter, läsa kvällskurs, träna och ha ett fungerande socialt liv. Att skriva blogg hamnar i bakgrunden. Nytt för mig är även att jag kommer börja engagera mig i Lärarförbundet Student Karlstad nu under den här terminen. Jag är mycket förväntansfull och tycker att det ska bli jätteroligt.
 
Idag på praktiken är det viktigt att klä sig varmt. Därför sitter jag nu här i långkalsonger, långärmad t-shirt, tjocktröja, dubbla strumpor och panband. I hallen ligger mjukisarna och raggsockarna samt jacka och överdragsbyxor. Idag ska vi nämligen ha friluftsdag. WOHO :D. Jag ska få vara med och åka pulka. Kommer nog bli toppen och om inte annat så har jag packat med en massäck. En dag kan väl inte bli misslyckad om en har fika med sig?

Words

Ont gör det. När människor kommenterar min vikt. Eller ont kanske är fel, svider är mer ordet jag letar efter. Ja, jag har kanske gått ned i vikt men det ger ingen rätten att kommentera det. Särskilt inte efter att jag talat om hur det ligger till och varför jag personligen försöker att inte fokusera på vikten. Vad har vi för ett samhälle där människor tror att "har du gått ned i vikt" är en komplimang. Just den frågan, ställd vid fel tillfälle orsakar mig många timmars ångest. Som idag...

Nu igen...

Det visar sig att LRF har gått ut och kommenterat det där med att tjejer blir snygga av kött. "tjejer kan bli snygga på många sätt" är tydligen ett mycket bättre uttalande enligt LRF. Jag säger skärpning! Tjejers uppgift i livet är fortfarande inte att vara snygga.

Läs mer om uttalandet här:http://mobil.dn.se/ekonomi/lrf-arrangor-kott-viktigt-for-tjejer-som-ska-bli-snygga/

Jag hör dåligt och jag fattar trögt

Ibland gör det ont i mig när människor stöttar mig i min kamp när kampen är mot andra men när de själva blir objektet för kampen så är det ett annat ljud i skällan. Kampen jag pratar om är såklart mitt mål att i år ta tag i och våga tala om vad jag tycker. Att våga stå på mig i min antirasism, i min feminism och i min rätt att vara jag. Men visst är det spännande med människor som tycker att den kampen är bra, tills de själva säger något rasistiskt eller sexistiskt eller nekar mig rätten att vara jag. Då hux-flux ska jag sluta krångla och de är inte säkra på var de har mig. En intressant iaktagelse så här en måndag...

RSS 2.0