2010-12-31

Det här bloggandet har sköts dåligt, riktigt dåligt nu i jul. Känns som om jag haft en massa annat för mig som har haft högre prio. Typ umgås med familj och vänner för att hinna säga hej då och sånt innan jag drar till Indien. Är ju bara typ fem sex dagar kvar så det börjar kännas pirrigt. Tror att jag fått fixat allt och ett rejält resekapital fick man i julklapp också så kommer ha råd med första månaden på resan också vilket känns bra :).

Julen bjöd på många härligheter. Mysigast var att sambon beslöt att komma till min familj och fira julafton med oss på kvällen. Annars var jul som vanligt. Galen, rolig, jäktig och underbar.

Idag ska det nya året firas in. Blir samma upplägg som förra året med middag och fest hos Jonas kompisar. De tog oss under sina vingar eftersom vi i vanlig prdning började fundera på våra nyårsplaner för typ 2-3 dagar sedan. Nu är allt bestämt iallafall så det kommer bli bra.

Imorgon tänkte jag mest slappa och återhämta mig. Räknar inte med bakfylla men en viss dagenefter slöhet brukar ju infinna sig. Tänkte försöka övertala han den där att hänga med på en promenad bort till kyrkogården och säga gott nytt år till pappsen. Annrs blir det vila inför söndagens kalas. Då fyller lilla mor 46år.

Ja, men nu får vi väl se om jag hinner skriva nått mer innan jag reser iväg...

2010-12-16

Dagarna de går och går, efter varandra. Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag.

Då var det sista dagen i skolan innan jullov och indienresa, behöver alltså inte sätta mig i ett klassrum igen förrens den 26april då vi kommer tillbaka. Känns nice. Till på köpet är det inget direkt av värde som händer idag heller. Vi ska på en föreläsning om nått med ursprungsfolk. Jag är väl mindre entusiastisk, förhoppningsvis överträffar det mina förväntningar. Vi bjuds även på julbord och julfest under dagen, det känner jag mig mer taggad inför.

Är lite seg idag, var på klassfest med sambon igår. Blev lagom sent, vilket är skönt, men är ändå seg. Det var ganska trevligt, tyvärr inte en sådan fest jag lärt mig älska iår, med mysket dans och inte så mycket samtal. Mer tvärtom, mycket samtal och ingen dans. Men det var trevligt :).

Imorgon får jag äntligen åka hem. Jag längtar faktiskt massor, särskilt efter lillstrumpan. Systeryster skypear jag ju med ibland så det blir inte samma, men saknar henne med, och mamma, och Putte. Ska helt enkelt bli kul att träffa min lilla familj :)

2010-12-13...2

Nu har jag precis stängt av TV'n efter dagens avsnitt av "Ung och Bortskämd". Mår bara dåligt när jag ser den serien så vet inte varför jag fortsätter att kolla. Blir väl beroende av att hoppas på förbättring. Från början var jag mest irriterad på ungdomarna i denna serie. Jag menar, här har man ett gäng i min ålder och äldre som inte har en aning om hur man tar hand om sig själva. Hur gick det till? Hur kan föräldrar tillåtas göra så fel? Hur hade dessa ungdomar det med hemkunskap? Jag blir riktigt mörkrädd när jag inser att det kan vara så illa. Min hopplösa sambo hamnar i mycket bättre dager efter en dos av de där ungdomarna så jag tror han vill att jag fortsätter att titta också.

Som jag sa så var det ungdomarna i sig som irriterade mig från början, nu är det dock föräldrarna. Jag menar av tre som borde varit nominerade för utröstning idag var det en som faktiskt var det. Av de tre som BORDE varit nominerade åkte ingen ut. Hur tänker man när man nominerar den ende av dem som faktiskt skulle klara sig ute i verkligheten. Jag blir så trött på föräldrar som inte kan se sina barns fel och brister.

Jag skänker även en tacksam tanke till mina föräldrar, alla fyra, för att de förberätt mig väl för att ta hand om mig själv. Plus att om det krisar, de få gånger det händer, så har de råd och hjälp att komma med. Hoppas verkligen att jag en dag kan bli en lika bra förälder som de, så att mina barn också klarar sig själva ute i vida världen.

2010-12-13

Lucia. Det är allt min dag har ägnats åt idag. Vi hade jättemysigt luciafirande i skolan. Började 08.40 (vi skulle börjat 08.30, men det är trots allt en folkhögskola jag går på) med Luciatåg i ca 30 minuter. Jag var med i tåget så kan inte ge en objektiv bedömmning om hur det lät men vi fick väldigt många positiva komentarer efteråt vilket är väldigt trevligt. Sen byttes det om från särken till vanliga kläder och till sist bjöds det på fika. Lussebullar och pepparkakor. Inte fy skam alls. Imorgon ska vi åka till Kristianstad för att lussa. Himla mysigt det där med Lucia.

2010-12-10

Sista dagen på arbets-/skolveckan. Känns skönt med helg. Visst, vi gör inte massor i skolan och så där men det är ändå alltid skönt att veta att man är helt ledig och verkligen inte måste göra massor.

Den här fredagen har bjudit på besök i Buddhisttemplet i Eslöv med 66% av klassen samt extra tillskott av Tilan. Stackars buddhister som avsatt sin tid och så kommer det så lite folk. Men trevligt var det och munken var jätte trevlig. God mat och gott fika bjöds vi också på. Inte fy skam. Ligger fortfarande i soffan och är fruktansvärt mätt och lär vara det länge till. Orkar knappt röra mig.

2010-12-09

Annadagen. Min namnsdag det. Hade helt glömt den så när sambon skickade ett grattis på namnsdagen sms tänkte jag att "ha, vad han är söt, min namnsdag är ju inte förns i...nä jäklans, den är ju idag!". xD

Dagen har dock inte bjudit på något särskilt namnsdagsaktikt utan mest planering inför Indien resan. Allt kretsar kring den nu för tiden. Idag har jag dock betalt reseförsäkringen så nu är det bara en trumkurs som ska betalas till i förväg och sen ska det drickas lite mer ducoral och väntas på pass som är på ambassaden för visum. Sen är nog allt klart för avfärd...Läskigt

2010-12-08

Igår hände en del grejer som slängde tillbaks mig ner ”memorielane”, därför har dagen idag varit jobbig och allmänt deppig. Kom upp en del känslor jag inte känt på länge och jag var inte helt redo att hantera dem. Håller mest ihop för att jag måste. Det jag allra helst vill göra är att åka hem till min mamma och bli mammad lite. Men det funkar ju inte så längre. Man kan inte packa ihop och bli tröstad av mamma när man är vuxen, eller jo det kan man men jag kan inte. Får ju i vilket fall som helst åka hem i nästa vecka så då blir det nog bättre. Försöker hålla mig opptimistisk. Det är dock inte så lätt hela tiden.

 

Annars har det varit en ganska lugn dag. Har mest varit hemma och inte gjort något. Kollat på alldeles för många avsnitt av How I met your mother och senaste Glee. Jag bara älskar Glee. Sen skulle vi haft en lektion men som vanligt fungerade inte infon så det blev inget och jag hängde på skolan lite. Nu kom jag precis hem från en luciaövning i ett lucia tåg som knappt är kul längre utan bara ett jobbigt måste. Kan det bero på över övandet kanske? Vem vet…


2010-12-07

Pain and alot of pain. Eller ja, lite ömmande iallafall. Har sådär lagom ont efter vaccineringen igår. Vänsterarmen går knappt att lyfta till en 90 gradig vinkel vilket gör vardagssysslor väldigt intressanta. Man vet inte hur mycket man använder en arm förrens det inte riktigt fungerar att använda längre. Högerarmen är, som tur är, bara lite öm. verkar inte få någon feber den här gången iallafall.

Idag har både jag och sambon hemma studier vilket leder till en del små trevliga problem. Typ vem får sitta vid skrivbordet och vem är förpassad till köket? Kan meddela att jag vann kampen om skrivbordet eftersom jag trots allt ska gå till skolan vid 11 för att få handledning och sedan käka lunch med klasskamraterna, alla två. å blir skrivbordet ledigt och sambon kan ta det hela långa eftermiddagen. Bra med kompromisser ;p.

Arbetet jag ska jobba på idag är ett förarbete till fältstudien jag ska göra i Varanasi i Indien från den 6 februari till den 6 mars. Jag ska där gå en kurs i konsten att spela tablas, en indisk trumma. Min uppgift nu är att skriva tre A4 om tablas, min frågeställning (antar jag), metoden jag tänkt använda, min plan B om saker går snett och mitt förväntade resultat på frågeställningen. Tre A4, till allt det där. Jag kommer aldrig få plats. Än så länge har jag dock googlat runt lite och läst olika fakta om hur tablas är uppbyggda och om tabla "alfabetet" som man ska lära sig för att lära sig att spela. I eftermiddag tänkte jag börja skriva lite samt kanske läsa in mig på tablans uppkomst och var den finns mest. Om jag kan få svar på några Varför så vore det bra också. Typ varför måste man lära sig att säga ljuden innan man kan spela dem? Varför är de två trummorna i paret gjorda av olika material? Varför kom man på att man skulle ha en svart prick på skinnet för att få ett klock-liknande ljud? Någon som har några svar så kan man ju höra av sig ;p.

Nu är det dock alldeles strax dags att bege sig mot skolan för handledning. Wish me luck!

2010-06-12

Är dålig på detta med blogg just nu. Jag är inte så inspirerad till något alls just nu. Dock börjar ju julen närma sig och det får mig säkert på bättre humör.

Idag är det exact 1 månad kvar till avfärden mot Indien. Det är läskigt att tänka så, om en månad sitter jag i Mumbai och är trött efter en väldigt lång resa. Kommer dö av resfeber innan jag kommer iväg bara.

Nu är iallafall, efter mycket om och men, alla papper snart klara. Det enda som saknas är visumet till Bangladesh. Jag har dock postat ansökan idag så borde få tillbaka det innan jul. Sjukt dyrt är det med Visum, 700kr kostar det till Bangladesh. Indien var billigare, bara 652kr har jag för mig. Sen ligger ju ambassaderna i Stockholmsområdet vilket gör att frakt för rekomenderade brev fram och tillbaka tillkommer. Den här gången var vi iallafall smarta och delade på frakten genom att skicka fler pass i samma kuvert. Kom undan ca 80kr billigare än planerat.

I förra veckan bokade vi ju även flygbiljetterna till Bangladesh resan i Mars. Kommer vara där exakt 14 dagar och det är tydligen svårt att få visum för längre tid än så. Det är lurigt det där och jag är så glad att vi har hjälp när vi fyller i de där pappren så att vi inte behöver gå vilse i formaliteterna. Jag vet att i varje fall jag är helt lost när det gäller sådant.

I eftermiddags tog jag även mina sista sprutvacciner. Det finns ju hundra olika råd om vilka vaccin man ska ta. De jag tog var Tyfoid, Twinrix, Japansk ensefalit och Polio. Dyrast var den japanska encefaliten med sina 1100/spruta (det är två sprutor). Inte alls kul på min tighta budget. Nu har jag i alla fall bara Dukoral kvar att ta, mot kolera. Det är dock ett oraltvaccin så jag slipper sprutorna.

RSS 2.0