Sista november

Då var det den sista dagen i november. Imorgon ska det gås upp tidigt och kollas på julkalender innan frukost. Ingen snö har vi och trots att jag hatar kylan och slasket så måste jag erkänna att julkänslan har svårt att infinna sig när vädret är som det är. För att skapa maximal stämning här hemma istället så har jag en överpyntad lägenhet och numera en vackert lysande gran. Inte illa. Rätt känsla får man definitivt. Ska se om jag hinner hem under de ljusa timmarna imorgon så ska jag ta kort på det fina. Har det helt enkelt super duper mysigt trots att det är höst väder utanför dörren.

Home sweet home

Då var jag hemma igen. Har spenderat eftermiddagen med att förbereda saker för veckan. Ni vet, lagat mat, tvättat, skrivit ut PowerPointen som ska redovisas imorgon och sådana saker. Är sjukt trött redan så blir nog en tidig sänggång ikväll. Behöver sova om jag ska hålla mig vaken under alla redovisningar imorogn. Håll tummarna för att jag lyckas...

...

another ditch in the road
you keep moving
another stop sign
you keep moving on
and the years go by so fast
wonder how I ever made it through

~Two beds and a coffee machine, Savage garden

1a advent

Idag är det första advent. Det är inte lätt att tro med tanke på vädret som vi har i Göteborg. Regn och rusk. Mer höst än vinter enligt mig men helt okej. Tyvärr har dock särbon väldigt dåligt med julpynt så rätt stämning vill inte riktigt infinna sig. Däremot får man ju börja lyssna på julmusik idag så jag inviger mitt nya Groovshark konto med att lyssna på en nygjord jullista. Väldigt mycket låtar jag inte känner till har jag lagt in så en hel del skräp med andra ord. Men mysigt är det :)

Återigen är det fredag

Då var det helg igen. Tiden springer iväg trots att jag inte har särskilt mycket att göra för tillfället. Har redovisning på tisdag men den har jag varit klar med i dryga 2 veckor så den känns inte särskilt tidskrävande för tillfället. Nästa redovisning/examinationsuppgift är inte förrens efter jul så det behöver jag inte börja med än. Ska ju ha något att göra de första veckorna på jullovet också. Försöker för en gångs skull läsa igenom kurslitteraturen vilket faktiskt är ganska intressant i kursen jag läser nu så det är ett ganska trivsamt tidsfördriv. Men man orkar inte hur mycket böcker skrivna på konstigsvenska som helst på en dag. Nä, tacka vet jag seriernas lättsamma värld av underhållning. Något ska jag ju roa mig med....

Precis så här känner jag mig i livet just nu

I'm beautiful in my way
'Cause god makes no mistakes
I'm on the right track baby
I was born this way

Don't hide yourself in regret
Just love yourself and you're set
I'm on the right track baby
I was born this way

~Born this way, Lady Gaga

Plugg, pyssel, pynt och prat

Nu börjar det verkligen närma sig. Äntligen är advent här, eller ja, på söndag i alla fall. Mina planer är ju att pynta redan imorogn eftersom jag ska till Göteborg i helgen. Vill ju komma hem till ett överpyntat, supermysigt hem. Kommer nog dock få prioritera i år. Hade ju svårt at få upp allt förra året på 60kvm så att 27kvm skulle räcka är ju bara att glömma.Roligt ska det bli att få upp pysslet i alla fall.

Nu är julkorten helt klara också. Blev okej. Jag är en sådan där hopplös människa som aldrig blir riktigt nöjd men korten är fina och de som får dem kommer nog bli glada i alla fall. Det är ju endå det som är det viktigaste.

Plugg, pyssel, pynt och prat

Nu börjar det verkligen närma sig. Äntligen är advent här, eller ja, på söndag i alla fall. Mina planer är ju att pynta redan imorogn eftersom jag ska till Göteborg i helgen. Vill ju komma hem till ett överpyntat, supermysigt hem. Kommer nog dock få prioritera i år. Hade ju svårt at få upp allt förra året på 60kvm så att 27kvm skulle räcka är ju bara att glömma.Roligt ska det bli att få upp pysslet i alla fall.

Nu är julkorten helt klara också. Blev okej. Jag är en sådan där hopplös människa som aldrig blir riktigt nöjd men korten är fina och de som får dem kommer nog bli glada i alla fall. Det är ju endå det som är det viktigaste.

Julpysslet har börjat

Jag och pojkvännen började tidigt i år med julklapparna eftersom vi ska göra alla julklappar själva och bara har helgerna till hands. Idag har dock även resten av pysslet kommit igång. Julkorten är vikta och ska bara dekoreras innan de är färdiga. Hoppas bara de inte väger för mycket så jag kan skicka dem på posten med bara ett frimärke. Jag skickar ju så många julkort så det blir så dyrt att skicka för många.

Eftersom jag även har skaffat mig en julgran så behövde jag ha en toppstjärna till den. När jag nu gått och letat i affärer efter en sådan hittar jag ingen jag tycker är snygg så jag försöker på att göra min egen. Har nu gjort ett förslag till hur jag kan ha den. Blev helt okej. Kunde blivit både bättre och sämre...


Instruktioner till hur du gör denna stjärna själv hittar du här

Ny design

Idag har bloggen  fått sig en makeover. Min kära pojkvän är ganska duktig tycker jag och kan göra det ganska fint med begränsningarna i gratisversionen av blogg.se. Vill ni se mer saker har har gjort kan ni alltid kolla in jonassandstedt.se. Jag är mycket nöjd med resultatet i alla fall.

Helgen har gått otroligt fort. Har inte gjort något alls känns det som. Jätte skönt om ni frågar mig. Och nu är det bara fyra dagar tills det är dags att åka till göteborg. Ska bli kul, var ju ganska länge sedan sist... Bara två veckor kvar tills det är dags att åka hem till föräldrarna också. Det ska också bli otroligt roligt.

Kortet gick varmt

Idag har jag haft mig en liten shopping runda aldeles för mig själv. Förutom julklappspapper bläckpennor och andra nödvändigheter unnade jag mig lite kläder. Köpte allt på rea så det passade studentplånboken bra. En skjorta och ett linne från Gina Tricot, 2 BHar från Lindex och en kofta från H&M. Allt till en summa av 364kr. Jag är nöjd.

Idag ska även pojkvännen komma hit. Tre veckor är läääääänge. Men nu äntligen. Fast då är det självklart så att ett tåg havererat i Göteborg och redan därifrån var han ca en halvtimme sen. Får väl se när han dyker upp. Toppen helg kommer det bli i alla fall.

Lite nagellack får världen att se ljusare ut...eller?

Crazy skies are wild above me now
Winter howling at my face
And everything I held so dear
Disappeared without a trace
Though all the times i tasted love
Never knew quiete what i had
Little darlin if you hear me now
Never needed you so bad
Spinning round inside my head

~Sail Away, David Grey

Idag var ingen bra dag. Har i och för sig varit ganska duktig i mitt skolarbet men i resterande delar av mitt liv är det lika kaos artat för tillfället. Så är det väl för alla i och för sig. Kommer nog bli fin-torsdag imorogn för att bita ihop och komma ihåg att jorden är en vacker plats med mycket kärlek. Har redan idag målat naglarna gröna och glittriga för att pigga upp lite. Tillvaron blir väl alltid bättre med nagellack...eller hur var det med det där nu igen?

Mys-måndag

Just nu är studierna inte särskilt hårda. Det är ganska skönt. Jag har planerat det så att jag nästan är klar med första utkastet till första examinationen redan. Den ska inte vara klar förens om ca 2 veckor. Har alltså gott om tid att finslipa. Sen är det ju lite grupparbeten som ska göras varav 50% i stort sett är klar. Också skönt. Har idag alltså läst lite kurslitteratur och haft en mys-måndag för övrigt.

Igår fick jag ju även veta att jag klarat av mina första 15 högskolepoäng. Känns bra att första kursen är lagd bakom mig. Så toppen.

Allra käraste systerDen här helgen har varit så där underbart toppen fin. Fick sälskap av min allra käraste systeryster och vi pratade skit natten lång, var på lång prommenad, gjorde utflykt till Bergvik och IKEA och hade spelkväll utan ett enda spel hos mina fina vänner. En sådan där helg full av kärlek och små prat med hon som känner mig allraste mest och förstår mig allraste sämst. Inte är det fy skam i alla fall att två helger i rad haft fin besök av de fina systrarna som är det bland de bästa jag vet. Känns bra att kunna ha en sådan bra relation med dem och jag är så oerhört tacksam för att jag har det.

Samtidigt som denna helg varit underbar så är det nu endå nedräkning till nästa. Bara 5 dagar kvar innan han kommer och hälsar på mig. Bara 11 dagar till nästa resa till Göteborg och bara 19 dagar kvar till resan till familjen. Så mycket att se fram emot på så kort tid. Sen är det ju nsart jul vilket också är underbart roligt och innan dess ska jag köpa mig en plastgran att ha i min lilla lägenhet. Jag som inte har nog med julpynt redan ;p

Konsentrationssvårigheter

Idag är det inte lätt att fokuser på något mer rävande än den nya Glee säsongen. Följer ju denna otroligt söta och ironiska serie slaviskt och fullkomligt älskar den tredje säsongen. Kan inte hjälpa att jag är lite löjlig när det kommer till sånna hära saker, det är bara sådan jag är. Detta inverkar dock strkt på min förmåga att läsa kurslitteratur och försöka förbereda mig inför morgondagen. Jag har gjort ett halvhjärtat försök men orkar faktiskt inte idag. Det måste väl vara okej att inte riktigt orka med ibland? Att ta ledigt en onsdag för att man känner för det kan inte vara så farligt? Eller? Har ju annat jag också vill göra och inte bara plugg. Till exempel kolla på Glee eller så där. Att titta ut genom fönstret var också en fröjd för någon timme sen, innan det blev kolsvart och man inte såg någonting alls...


En höstig tisdagseftermiddag...

...som denna sitter jag i min lilla lilla lägenhet och tänker på vilka bra saker som hänt/händer idag. Saker som gör livet så där lite extra fint en tisdag.

 • Jag har tittat på Räddningspatrullen när jag åt frukost
 • Jag fick arbeta med min fina studiegrupp
 • Jag sälskapade med en fin vän till skolan
 • Det låg ett fint brev i min post idag med kort på världens finaste lillstrumpa och fina rader om det saknade familjelivet. Kommer antagligen skriva ett svar på detta under veckan.
 • Jag har vetskapen om att idag eller imorgon blir någon jag tycker om glad för att denna person hittar ett kärleksbrev på sin dörrmatta.
 • När man är vuxen är det ingen som säger till en att man inte får ta en stor sked nutella och äta direkt ur burken för att det är gott. Detta trots att det bara är tisdag.
 • När man ska handla och maten kostar mindre än man räknat med.
 • Ett avsnitt av House.
 • Bra musik.
 • Intressant kurslitteratur.
 • Powerstep med en god vän.
 • Värmeljus och stektpotatis i kvällsmörkret.
Idag känner jag mig alltså lyckligt lottad att få vara jag. Detta trots instäld föreläsning och saknad efter familjelivet. Blir ensamt att vara ensam. Men ändå är livet ganska bra så här en hösig tisdagseftermiddag.


Ny vecka + ny kurs = Nya friska tag

Idag är det första dagen i en ny vecka. Livet bara rullar på. Var inte länge sedan det var måndag känns det som. Fort rullar veckorna och snart är det jul, Gran Canaria, London, sommar och förhoppningsvis Spannien. Inte helt fel att tiden går fort när man har sådanna saker att se fram emot.

Ny kurs startades idag också. Den lärande eleven heter den. Det verkar vara en intressant kurs. Lite mer praktiska moment än den förra kursen vilket käns bra enligt mig. Något som käns mindre bra är att första obligatoriska momentet är redan i nästa vecka. Då ska en bok vara läst och gjord till en intresseveckande presentation. Det tror jag att de flesta som läst kurslitteratur håller med mig om är en stor utmaning. Den boken min grupp fått verkar dock okej så det ska nog gå bra. Förväntningarna på kursen är höga.

Sista dagen som tonårsförälder

 

Den här helgen har min lillstrumpa varit på besök. Eftersom hon är hela 5 år yngre än mig så blir det som att för en helg få prova på att vara tonårsförälder med allt vad det innebär. Vi skrattar, bråkar, gråter ochhar det underbart trevligt helt enkelt. Det är fint med tonåringars egocentriska världsbild där det viktigaste som finns är att passa in och vara normal. Då är det inte lätt när storasyster för resonemang om att hon inte är tjej eller kille eller har en nationalitet eller vill klassas in i något annat fack över huvudataget. Att hon bara är en människa. Det är även fint att som syster kunna vägleda, diskutera, lyssna och finnas till hands om det behövs. Även att tala om vilka dumheter som man nästan måste prova och vilka man absolut ska låta bli ingår i systerns uppdrag. Tomt ska det bli nu när hon åker för helgen har varit toppen.


Sömnig morgon

Har en lillstrumpa snarkande i soffan. Undrar hur länge hon var vaken igår? Har kopplat hörlurar till TV'n så jag som är kvälsstrött kan få sova medan hon kollar på film. Ikväll tänkte jag dock erbjuda mig att vara uppe lite längre och göra henne sälskap. Kanske klarar till tolv i alla fall.

Gårdagen bjöd på en mysig tacco-kväll och lite en ängels tålamod. Är det någon som minns denna underbara tvserie? Jaja, mysigt med en lugn fredagskväll var det allt.

Ensam frukost i det stora köket

Igår hade vi så mycket att göra med opponeringen att jag stannade över natten hos en vän för att det blev sent. Det är en himla tur dock att jag spenderar så pass mycket tid hos denna vän så att jag nu på morgonen inte har några problem med att gå upp själv och ta frukost. Nämnda vän är nämligen en sjusovare och jag som har varit vaken länge nu var hungrig. Alltså är det ju då bra att jag kan gå upp, ta vad jag vill ha i skåpen och sköta mig själv. Enklare för både henne och mig. Det är underbart med fina vänner.

Opponering

Nu har jag lämnat in min sista uppsats för den här kursen. Käns skönt att den är klar i alla fall. Nu ska jag spendera kvällen och morgondagen med att läsa och opponera på en av mina kamraters uppsats också så att jag på fredag kan bli klar med den här kursen. Hoppas, hoppas, hoppas att även den här uppsatsen ska gå vägen.

Varmare breddgrader - Here I come!

Nu har jag bokat och betalt mitt flyg till Gran Canaria i Januari. Känns helt rätt att jag ska ut och se mig om i världen lite igen. Blir ju bara en vecka men ser verkligen fram emot resan. Det är ju så skönt att komma bort och se nya platser. Att träffa en god vän är dock nästan det bästa. Nu är det bara bokning av tåg till och från flygplatsen som återstår så är jag redo att åka sedan. Underbart tycker jag!


RSS 2.0