2010-10-31

Oj, oj vad tiden går. Har nu gått på höstlov och just nu har jag och sambon min lillasyster här på besök. Hon är fjorton år med allt vad det innebär. Just nu är hon sjukt störig och uttråkad för att inget händer. Vi ska väl snart kolla på någon film men tills det händer så får hon nog ha tråkigt. Söt är hon iallafall.


Mitt lov förövrigt är sjukt späckat med saker som ska göras och personer som ska träffas. Imorgon så händer dock inte så mycket vilket är skönt. På tisdag åker vi alla tre mot Tidaholm. Onsdagen bjuder på fika i Skövde och postande av visumansökan och eventuellt lite annat smått och gott. Torsdagen är inte helt färdig planerad men kanske lunch/middag hos mormor och morfar eller extra farmor och farfar. Fredagen bjuder på eventuellt barnvaktande och slutligen så kommer lördagen med lunch hos farmor och hemfärd till Tomelilla. Helt underbart att ha mycket att göra men vore skönt med mer slappande. Detta kommer dte nog bli en del av på söndag tror jag dock :)

2010-10-28

Samboliv är toppen, för det mesta. Idag, lite sådär. Ibland går man visst varandra på nerverna har jag hört, ska dock vara helt normalt om jag förstått saken rätt. Skönt att vi är normala då... Enligt mitt sätt att se på det så måste man våga tjafsa och gräla lite ibland. Inte att man måste göra det men man måste våga om man behöver. Bara man inte går och lägger sig osams så är det lugna puckar. Någon som har ett annat sätt att se på saken? Problemet med min sambo är bara att han är sjukt konflikträdd så man vill inte riktigt gräla med honom för det är svårt. Så när man gör det blir man nästan lite glad för att han för en gång skull står på sig. Knasigt det där. Jaja, nu ska jag bli utfodrad, hade en liten insident på gympan så sambon fixar mackor :) Han är rätt toppen ändå!

2010-10-27

Underbara onsdags-sovmorgon. Inte fy skam att varje onsdag ha lite sovmorgon. Och idag har varit en relativt produktiv sådan. Har kollat in lite nyheter om Bhutan och Pakistan samt påbörjat min hemtenta. Första frågan är nog klar. Vet inte om jag hållt mig till ämnet men tänkte läsa igenom det jag skrivit om några dagar så blir det nog bra.

Just nu lagar jag mat. Väldigt studentig lunch idag, spaghetti och köttbullar. Gott men lite förutsägbart. Ikväll verkar det bli scone på skolan så det blir ju mysigt.

Nu på eftermiddagen ska vi börja kika på visumansökan till Indien. Mindre än 3 månader kvar, snart bara två. Helt galet. Har också preliminär bokat mitt fältarbete. Kommer spendera fyra veckor i Varanasi och spela tablas och eventuellt sjunga lite. Ska bli så himla roligt :)

2010-10-26

Igår hade jag en intressant dag. Var på besök hos en buddhist i Malmö med skolan. Intressant är en mycket mild beskrivning av detta. Vi hade massa förväntningar på detta möte. Jag förväntade mig bland annat en föreläsning med mycket information och ny fakta. Det vi fick var inte riktigt detta. Föreläsningen blev mer till samtal och den nya faktan blev mer att i praktiken få vara med om sådant man redan visste. Till exempel så fick vi meditera och ta del i en Buddhistisk ceremoni. Helt galet men mycket intressant. Dagens komentar blev "Nu tänder jag ljus, rökelse och något annat".

Igår bokade jag även in en vaccinations tid inför Indien resan. Kändes bra fast läskigt. Nu närmar det sig :)

Idag har det mest spännande som hänt varit att vi uppdaterade Kurskorren samt att jag betalade för playstationet jag vann i en tradera auktion herrom dagen. Nu väntar jag på sambon så vi ska kunna ta våran tisdagspromenad :).

2010-10-25

Dags att berätta lite om resan till St Petersburg.

Vi åkte ifrån Sverige på onsdags kvällen vid elva. Var i Köpenhamn vid kvart i ett på torsdagsnatten och bosatte oss där i typ 7 timmar innan flyget skulle gå. Det gick bättre än vad jag trott och vi fikade och sov om vart annat så stundvis var det till och med trevligt.

Här ser man min glada resekamrater. :)

Väl framme i St Petersburg skulle vi hitta till Hostelet och jag kan säga att det var rena turen att Lisa kollat upp addressen och varit i St Petersburg förut för annars hade det aldrig gått. Regna gjorde det också. Milt uttryckt skulle man kunna säga att vi var väldigt trötta när vi kom fram till hostelet och den natten sov vi nog 10 timmar. Mycket skönt.

På fredagen skulle resten av vårat resesälskap dyka upp men inte förens på eftermiddagen så vi gav oss av ut i staden på upptäcksfärd. Underbart vackert och spännande.


På fredgskvällen var det dags att prova på öldrickandet i st Petersburg och vi hittade den största flaska jag någonsin sett med öl. En 5 liters plastflaska. Helt galet mycket. Men vi delade systerligt på tre så då blir det lagom med öl per person.

Självklart var det inte heller så starkt öl (mamma behöver inte oroa sig ;p)

De största sevärdheten vi besökte var Hermitaget och bron, trinity bridge kallas den på engelska vågar mig inte på det ryska namnet. Hermitaget var stort och det fanns mycket fin konst där inne. Efter 3 timmar orkade vi dock inte ta in mer så tyvärr hann vi knappt med halva utställningen. Då var bron ett mer lättsmält turistmål. För er som inte känner till bron kan jag tala om att den är ritad av samme man som ritade eifeltornet och ser ut så här:


Mer saker vi gjorde var att vi besökte lite organistationer samt att vi hade föreläsningar på St Petersburg state university. Vi var även och shoppade, kollade på ett tåg som Lenin åkt med, prvoade nattlivet både en helg och en vardag. Kan meddela att St Petersburg är relativt dött på vardagarna medan det är galet livat på helgerna.

Resan kan sammanfatts som mycket lyckad.

2010-10-13

Då var det dags. Idag kommer passet med visumet och ikväll bär det av till ystad för att kunna åka tåg till Köpenhamn för att imorgon flyga till St Petersburg. Helt sjukt att vi ska åka nu. Ska bli riktigt, riktigt roligt. Lovar att lägga upp bilder så fort jag kommer hem. Så tidigast nästa fredag med andra ord. Äntligen ut och resa :)
Ciao!

2010-10-10

Silken dag det har varit. Har bara spenderat dagen med migsjälv och det enda samtalet jag haft var ett med mamma imorses. Underbart! Hade nästan glömt hur underbart det är att spendera tid med sig själv. Beslöt därför även att inte gå på fortsättningen av star wars maratonet ikväll utan stannar hemma och kollar film, stickar och myser alldeles själv. Har precis satt i mig lite choklad-pankakor också. Mums!

2010-10-09

Festen igår var kul och de flesta var fint utklädda till diverse olika historiska saker.  Här kommer lite utvalda bilder från skojigheterna.



Nu bär det av mot Lund om en stund. Ska träffa SysterYster :)
Ciao!

2010-10-08

Time for party. Vet inte vad det är med min folkis och tema-fester. So far har vi haft en asien-kväll, ett afrika-party samtidigt som det pågick en pirat-fest i rummet intill. Iafton är det dock historia tema. Väldigt fritt och brett tema så självklart tar jag tillfället i akt och klär ut mig till ninja. Visst skulle jag kunna vara något historiskt men Teen age mutant ninja turtles är också en historia, dock en påhittad men ändå. Så jag ska vara en av de elaka, svarta, ninjorna ur den historien. Är sjukt taggad. Har övat på att knyta t-shirten rätt så det ser ut som en ninja mask och jag har raidat garderoben på det tajtaste, svartaste kläderna jag kunde hitta. Det här blir nog sjukt kul :).

Annars händer inte så mycket just nu. Visumen till ryssland är tydligen klara och finns på skolan på onsdag så det passar ju bra eftersom vi åker på torsdag. Imorgon ska jag in till Lund på något nördigt konvent och skratta åt min syster och hennes kompisar. Ska bli kul att träffa henne, synd bara att jag måste gå på konvent för att få göra det. Förhoppningsvis blir det dock roligt. Imorgon kväll blir det ännu nördigare när det är dags för star wars maraton. Så, som sagt, inte mycket ;p.
Ciao!

2010-10-05

Hur duktig är jag? Jag menar på en skala... Idag fick vi nämligen tid för att arbeta med ett fritt ämne inom sydasien och sedan åkte läraren hem för han mådde inge bra. Jag tog då på mig skorna och gick hem, satte mig vid datorn och ca 1,5 timmar senare tittar jag upp och inser att jag nog kan sluta för idag nu ;p. Fick ihop en början till en powerpointpressentation. Tänkte prova en sådan, har aldrig redovisat med en sån. Så nu behöver jag göra typ en bild om dagen tills redovisningen nästa onsdag.

Till på köpet slutade inte min duktighet där. Just nu har jag nämligen världens minsta deg på jäsning. Vi hade nämligen lite jäst kvar sen pirogbaket i helgen så lite lite nybakt bröd får det bli till kvällsmat :). Nu ska jag inte göra mer duktiga saker idag förutom en liten promenad med sambon senare.
Ciao

2010-10-04

Helt galet!

Insåg just att jag åker till St. Petersburg om 9 dagar lite drygt. Vet inte ens om jag nämnt här att jag skulle åka, har ju självklart vetat om det längre men har liksom tänkt att det är ju så långt bort så det behöver man inte tänka på. Idag har vi dock fixat de sista papprena till visum ansökan. Så nu är det bara att vänta och se. Ska bli riktigt roligt och det enda jag verkligen måste göra innan resan är att växla pengar så jag har i rätt valuta. Skönt att det bara är en vecka så behöver man förhoppningsvis inte använda kortet eftersom det är dyrt.

Ska ju även resa till Indien om dryga tre månader. Där ska jag dock befinna mig i 12 veckor vilket gör att jag måste ha ett bättre kort än det jag har. Tänkte kolla upp Ica-Banken lite noggrannare inför den resan, har hört att de ska vara bra om man ska resa utomlands. Typ ingen avgift vid uttag vilket är bra. Men det ska jag ta tag i efter Petersburg.

Btw, är borta 14-21 oktober, försök INTE ringa mig då. Kostar tydligen 20kr/min både för er och mig. Inte kul.
Caio

2010-10-03

Hoppsan!! Läääänge sedan jag skrev nått här och nu har jag inte riktigt tid. Bjuder på lite bilder istället. Lite från kulturnatten i Lund och lite från afrikafesten på skolan lägger ut mer på facebook. Enjoy!


RSS 2.0