Fadderutbildning

Idag har studentkåren anordnat en fadderutbildning för alla faddrar och ansvariga för nollningen och jag måste säga att det var inte mycket att ha. Visst hade det sina roliga stunder, som när vi fick veta att om man vill strypa någon så är det svårt och tar lång tid. Ifall någon tappar en kroppsdel under nollningen ska vi ta med denna i en påse, gärna svalt. Ifall någon skulle få ett hål i magen där tarmarna ploppar ut går det inte att trycka in dem för kroppen trycker bara ut dem igen, däremot ska man hålla en fuktig trasa mot dem. Har ma inget vatten att fukta trasan med är det bättre att använda urin än alkohol. Ja, ni hör ju vilken nollning kåren förväntar sig, vi hoppas att vi inte ska leva upp till de förväntningarna.
 
Arg har jag också varit. Särskilt när han som skulle föreläsa om diskriminering och kränkande behandling säger saker som "kvinna eller man, nånting är man", "Nationaliteter kan bygga på olika raser" och "män som klär sig i kvinnokläder" (som en beskrivning av hur man är transperson). Som kommentar till det första citatet har snubben uppenbarligen missat en hel del av debatten de senaste typ 10 åren. Indelningen av människor i enbart man och kvinna är förlegad, det är bara att vänja sig. Om det andra citatet säger jag bara WHAAAAT!?!. Och tredje vet jag inte ens om kommentar är nödvändigt.  För att vara en föreläsning om hur vi ska undvika att diskriminera så fick vi många direkta exempel på hur vi INTE ska göra.
 
Men dagen har inte varit helt bortkastad. Fick fika. Kom på att vi kan få rullstolsburna nollor, vilket vi glömt och vilket jag skäms över att vi glömt. Måste fundera på hur det ska fungera och komma på en lösning. Tror dock det kommer funka utmärkt med en hel del av schemat vi har nu. Jag har även fått höra att det är okej att sjukvårdsansvarige gråter och kräks bara den samlar sig sedan. Det låter bra i mina öron för inte vet jag hur jag ska hålla mat i magen om någon kommer med ett benbrott där benpiporna hänger ut. Fick även en uppfriskning i HLR vilket var jäkligt nyttigt. Så inte en helt bortkastad dag.

För vi vill att våra noller ska vara så här glada, precis som jag var när jag var nolla
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0